Pavis 15.09.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 tu widok z góry http://img444.imageshack.us/img444/9017/dsc4073.jpg efilo, powalasz na kolana tymi swoimi wnętrzami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 16.09.2010 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 efilo więcej fotek prosimy:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 16.09.2010 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 efilo, powalasz na kolana tymi swoimi wnętrzami Do własnego zachwytu wnętrzami Efilo już przywykłam, więc teraz rozkoszuję się kompozycją zdjęć. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 16.09.2010 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 A to nasz pustka ( wizualka) a jak wyjdzie to wstawie foty:http://images48.fotosik.pl/313/7cecc47454ae382bmed.jpg http://images38.fotosik.pl/336/336cfda20270d0ebmed.jpg http://images39.fotosik.pl/337/0b7012bd849c7fcemed.jpg A to widok z zewnątrz:http://images41.fotosik.pl/337/64e5e26b2d57c509med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 16.09.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Bardzo podobają mi się projekty z tej pracowni, ale niestety są drogie w realizacji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.09.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 bardzo ładna duża przestrzeń. zastanówcie sie nad zasłanianiem tych wielkich przeszkleń. proponuje wyprowadzić przy nadprożach kilka kabli zasilających do rolet lub innych systemów - będzie na pewno dużo wygodniej niż przy operowaniu tym manualnie. wiszące 5 metrowe sznureczkokoraliczki to nieporozumienie. swoją drogą niezmiennie mnie rozbraja skłonność do podnoszenia prestiżu wnętrz domów z wizją dużą ilością kanonów dizajnu. zauważyłyście? tam lounge chair tu barcelona jak lampa to koniecznie tolomeo itd.... P.S. okno kuchenne w takim formacie to super sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 16.09.2010 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 (edytowane) swoją drogą niezmiennie mnie rozbraja skłonność do podnoszenia prestiżu wnętrz domów z wizją dużą ilością kanonów dizajnu. zauważyłyście? tam lounge chair tu barcelona jak lampa to koniecznie tolomeo itd.... Efilo, przecież to samo wnętrze wyglądałoby w normalnym wyposażeniu zupełnie przeciętnie Nie byłoby widać jego rozmachu. Tyle że potem z tego same problemy wynikają: czy wszyscy, którzy kupili ten projekt zachęceni takimi wizualizacjami, wykończą dom w takim standardzie? Edytowane 16 Września 2010 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.09.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 jasne wykorzystują to bardzo świadomie, zresztą zauważyłam że biura projektowe projektujące indywidualne domy robią to samo. grunt to powodująca opad szczęki wizualka. widziałam takie u znajomych. btw hamburgery w McD też lepiej wyglądają na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 16.09.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 (edytowane) Efilo, przecież to samo wnętrze wyglądałoby w normalnym wyposażeniu zupełnie przeciętnie Nie byłoby widać jego rozmachu. Tyle że potem z tego smae problemy wynikają: czy wszyscy, którzy kupili ten projekt zachęceni takimi wizualizacjami, wykończą dom w takim standardzie? Dokładnie!!! Gdyż niezależnie od gustu inwestora, z reguły tak jest, że inwestor pod koniec inwestycji, czyli przy wyposażaniu wnętrz goni resztkami sił finansowych Według mnie ta pracownia "robi" domy dla inwestorów raczej z górnej półki, a z tego, co czytałam w wątku o tych domach ilość tzw. baboli w projektach tej pracowni jest zastraszająca . Edytowane 16 Września 2010 przez Aleksandryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.09.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 zapomniałam dodać że z perspektywy czasu jednak sie przekonalam ze lepiej jest ustawić sofe pod pustka niz pod sufitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wawrzyn105 16.09.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 (edytowane) bardzo ładna duża przestrzeń. zastanówcie sie nad zasłanianiem tych wielkich przeszkleń. proponuje wyprowadzić przy nadprożach kilka kabli zasilających do rolet lub innych systemów - będzie na pewno dużo wygodniej niż przy operowaniu tym manualnie. wiszące 5 metrowe sznureczkokoraliczki to nieporozumienie. swoją drogą niezmiennie mnie rozbraja skłonność do podnoszenia prestiżu wnętrz domów z wizją dużą ilością kanonów dizajnu. zauważyłyście? tam lounge chair tu barcelona jak lampa to koniecznie tolomeo itd.... Efiloszkoda ,że to forum znalazłam tak późno,bo pewnie wiele Twoich rad bym posłuchała my kupilismy gotowy dom do wykończenia i dużo wprowadzaliśmy zmian.Czasem myślę ,że można było postawić nowy ,ale cóż może kiedyś... Edytowane 16 Września 2010 przez wawrzyn105 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 16.09.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 zapomniałam dodać że z perspektywy czasu jednak sie przekonalam ze lepiej jest ustawić sofe pod pustka niz pod sufitem Z jakiej przyczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.09.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 bałam się że będziemy siedzieć jak w kominie a okazuje się że właśnie tam jest oddech, poczucie przestrzeni. strop odcina widok na wysoki sufit. co prawda siedząc pod 'zadaszeniem' widzisz wysokie okna ale to nie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 16.09.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 (edytowane) Dzięki. Czuję że pewnie jeszcze z tysiąc razy (jak już będzie gdzie) to przemebluję tę sofkę. Wszystko w praniu wychodzi. Chciałam jeszcze nawiązać do zasłonienia tego dużego przeszklenia tarasowego-co tam by pasowałoby? Edytowane 16 Września 2010 przez malkul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.09.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 to zależy od stylu w jakim urządzicie wnętrza zakładam że macie wybór pomiędzy gładkimi roletami, roletami rzymskimi i pliskami. ja z tego najbardziej lubie rzymskie bo ocieplają odbiór pomieszczenia. ale nie zawsze o taki efekt chodzi. P.S. rozlokowanie sofy lepiej dobrze przemyśleć bo warto dostosować do tego sensownie oświetlenie. przede wszystkim wyjdźcie od kominka ew. tv i gości. pustka to rzecz wtórna i raczej jest w tym miejscu co jest i tyle. ja bym przede wszystkim zastanowiła się nad antresolą. jeśli tam ma być gabinet jak zasugerowała wizualka to przemyślcie umiejscowienie biurka, bo widzę że nawet architekci sobie z tym nie dali rady i po prostu o biurku... zapomnieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 16.09.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Gabinet będzie na dole. antresolę zagospodarujemy inaczej, zreszta my nie kupiliśmy tego projketu bo mielibysmy za duzo zmian więc na podstawie tego zrobiliśmy u architekta projket indywidualny, np. powierzchnia użytkowa sporo większa, schody nie są u nas zabiegowe tylko ze spocznikiem i dużo innych wad pierwotnego projektu jest jeszcze wyeliminowanych. Rzuty wstawiłam tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?143575-quot-Z-widokiem-2-quot-pracowni-Domy-z-wizja/page2. Jako że dom ma być w stylu minimalistycznym i wszytsko ma być raczej "kanciate" zastanawiałam się nad gładką roletą lub panelami. sofa będzie narożna (została nam po mieskzanku, nie mogliśmy się z nią rozstać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.09.2010 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 a jaka jest finalna funkcja antresoli? bo to duża przestrzeń - szkoda by ją nie zagospodarować przeróbka bardzo fajna z tym że po skróceniu pustki nad salonem pomyślcie co zrobić z tymi ścianami które się pojawią po dwóch stronach pustki rozumiem że przebijacie sie z łazienki do pralni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 16.09.2010 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Jeszcze nie znalazłam ostatecznej funkcji antresoli, myślałam że moze jakiś kącik relaksacyjny, do poczytania i kawki lub posłuchania muzy. Nie mam więcej pomysłów na chcwilę obecną I znów życie pokazało że jednak powierzchnia domu za duża będzie, może trzeba jeszcze jedno dzięciątko spłodzić dobrze że mąż tego nie czyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 16.09.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 I ja już widzę, jak będziesz z kawką dylowała z kuchni na górę, żeby relaksacyjnie poczytać i żeby po chwili zorientować się, że zapomniałaś posłodzić i relaksacyjnie lecieć na dół po cukier No ale biodra będziesz miała dzięki temu jak nastolatka... Ja już jestem po takim relaksacyjnym bieganiu i piję w kuchni.... Ech dziewczyny antresola jest pięknym pomysłem, robi wrażenie, ale tak nie niepraktycznym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 16.09.2010 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Jesli chodzi o te bioderka to wydaję się to całkiem praktyczny pomysł A przyda mi się pobiegać w góre i w dół oj przyda. ale prezcież to nie tylko kwestia antesoli bo jak się ma poddasze bez niej to też trzeba biegac po schodach. A tak chociaz i pięknie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts