Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pustka nad salonem - inspiracje, realizacje, dyskusja za i przeciw!!!

Klodziki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 285
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja po latach biegania po schodach buduje parterowke

kto tam mlody,zwawy i goracy,niech buduje do gory,a co :rolleyes:

mimo zauroczenia tematem,tej pustki sie troche balam,bo....ogrzewanie,bo okna do mycia,bo wysoko pajeczyny sciagac,bo niesie etc....

teraz widzac forumowe aranzacje troszke zaczynam zalowac,ze taka praktyczna jestem,az do bolu

Zawsze możesz zmienić ;) Nie ma co się bać, w parterówce tez można mieć pustke nad salonem :)

pozdrawiam, majki

• 3 weeks później...

Pięknie , jak dużo wcześniej jeszcze w Twoim starym dzienniku zobaczyłam wizualkę to pomyślałam , no no pięknie ale wizualka wizualką a oryginał rzadko wygląda tak samo dobrze , a bo to architekci mają fantazję i tam nawsadzają elementy , które są często nieosiągalne dla zwykłego człowieka .

Ale u Ciebie jest pięknie , skoro już tak biegałaś z tym aparatem liczę na więcej zdjęć z innych części domu

gosia

powrzucałam to tu to tam ale chyba założę jakąś galerię.

u nas wizualka nie była wizją projektanta tylko zwizualizowaniem przyszłości ;) umieszczone zostały elementy które już wybraliśmy - parkiet, dokładnie te płytki, dokładnie ten narożnik, dokładnie te lampy zarówno w salonie jak i na górze itd.

• 3 weeks później...

Podpinam sie pod temat!!

Fajnie mieć taką przestrzeń nad głową!!

Sobie zrobię na pewno....niech sie dzieje co chce, niech ciepło ucieka do góry..., niech słychac bedzie wszystko..., ale se zrobię!!...

qqlio - robi wrażenie Twój salon!!Powiedz mi jeszcze wymiary Twojego balkonu-tego trójdzielnego i tego nad którym jest drugie okno balkonowe..

A czy te wąskie okienka, które widać na bocznej elewacji to tez salon?-to okno na dole wąskie?

queene - dziękuję za inspiracje!! i prosze o jeszcze!!

Ja posiadam w swoich zbiorach jakies.., ale że większośc jest kopią czyjegos wnetrza (tzn. budujących w naszym kraju), to nie będe ich zamieszczała..bo raczej tak nie wolno, co?

No i pytanko na koniec - nie ma problemu z zamontowaniem kilku lamp na tak duzej wysokości??, no wiecie, zeby sobie to zwisało (bez skojarzeń!!) nad stolikiem na odpowiedniej wysokości..to jak?samemu sie "sztukuje" kabel, zamawia sie u producenta mniej wiecej daną długość????.

Ktoś mnie oświeci?

Dzięki efilo!

Byłam w Twoich pogaduchacah, cos podpatrzeć,, a Ty taka oszczędna jestes w zdjęciach....;)

Taaa.., a co jak mi się lampa, lampki podobaja , a są krótkie kable?

Nic w tamtym watku nie ma, nie miał nikt takiego problemu?

No bo jak lampa ma 110 dł, a od sufitu jest ponad 4, to co mi z tego?

Łebskiego elektryka trza szukac i juz. ;)

Taaa.., a co jak mi się lampa, lampki podobaja , a są krótkie kable?

Nic w tamtym watku nie ma, nie miał nikt takiego problemu?

No bo jak lampa ma 110 dł, a od sufitu jest ponad 4, to co mi z tego?

Łebskiego elektryka trza szukac i juz. ;)[/b]

To się bierze łebskiego męża i on przerabia lampki ;)

Też przerabiałem swoje, wiszą na 2,5 m od sufitu, a sufit jest na 5 m od podłogi ;)

pozdrawiam, majki