froshka 07.02.2009 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Witam, od ponad roku mieszkamy w domu z antresola http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-159,177,61,parter.html i prawde mowiac nie wyobrazam sobie innego. Naszym kryterium przy wyborze projektu byla min. antresola. powiekszajac przestrzen zrezygnowalismy z 1 pokoju na gorze tworzac otwarty pokoj, kt widac z salonu a dodatkowo nad jadalnią wstawilismy 4 okna - efekt zjawiskowy!!! co do ogrzewania to mamy podlogowke + kominek (na gorze grzejniki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 07.02.2009 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 froshka, a czy hałas z dolnego pomieszczenia jest przesadnie słyszalny na górze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 08.02.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Dopiero znalazłem ten wątek ... Też mamy "otwarty" salon, tylko nasz dom to parterówka, także nie ma żadnej antresoli czy czegoś takiego. Po prostu jedna wielka przestrzeń nad salonem i jadalnią. Zdjęcie jeszcze z etapu GK, także sorka za b.ajzel http://img244.imageshack.us/img244/5991/000401dp7.jpg pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
froshka 08.02.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 froshka, a czy hałas z dolnego pomieszczenia jest przesadnie słyszalny na górze? nigdy sie nie zwracałam na to uwagi więc... najprawdopodobniej nie jest to problemem moze dlatego, że dolna cześć jest przestrzenią "dzienną" zaś gorna to na razie tylko sypialnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majar69 09.02.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Z praktycznego punktu widzenia pustka nad salonem ma same wady, ale wrażenia wzrokowe i doznania estetyczne są bezcenne Dla jasności, nie napisałam tego z przekąsem, naprawdę tak uważam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.02.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 A wiesz jaka choinka się mieści ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 10.02.2009 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 nigdy sie nie zwracałam na to uwagi więc... najprawdopodobniej nie jest to problemem moze dlatego, że dolna cześć jest przestrzenią "dzienną" zaś gorna to na razie tylko sypialnie Właśnie u mnie też tak jest dlatego zastanawiam się czy to dobry pomysł wstawać TV pod antresolą - strasznie nie lubię hałasu i obawiam się, że głos z TV może docierać do sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
froshka 10.02.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 tv mam dokladnie pod pokojem dziecka i pomimo dobrych glosnikow (w tym subwoofer) mała śpi bez problemu zarówno w dzień jak i nocą nie chcę "na siłę" przekonywać do antresoli czy pustki ale wg. mnie to wspaniale miec taką otwarta przestrzeń! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIZERKA 03.03.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Witam wszystkich! Mam takie pytanko... Właśnie jestem w trakcie wykańczania domu i mam dużą antresolę z bardzo dużym spadzistym dachem. Zastanawiam się jakiego oświtlenia użyć. Macie jakieś ciekawe pomysły?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 03.03.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 dopiero znalazłam ten wątek, także mamy pustkę nad salonem i antresolkę, na której docelowo będzie biblioteczka. Przerobiliśmy projekt, żeby uzyskać tą pustkę. Przyznam się szczerze, że potem naszły mnie wątpliwości, ale po przeczytaniu tego wątku znowu się cieszę, że ją mam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abco 06.03.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Witam wszystkich! Mam takie pytanko... Właśnie jestem w trakcie wykańczania domu i mam dużą antresolę z bardzo dużym spadzistym dachem. Zastanawiam się jakiego oświtlenia użyć. Macie jakieś ciekawe pomysły?? Pozdrawiam my mamy spory żyrandol na łańcuchach o długości 5m nad pustka, a w salonie i na całej antresoli - lampy z tej samej serii (wybralismy Technoluxa). Zyrandol u nas niczym w zamku krzyżackim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 07.03.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Pokaż fotki plissss! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abco 07.03.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Jola, o dzisussssssss ale Ty masz okno! dobrze, ze małżonek tego nie widzi, bo by ekran zaślinił pięęęęęękne, no cud-miód zaraz wrzuce te zdjęcia. Nie śmiać się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abco 07.03.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 http://images47.fotosik.pl/78/de9218b6c182becamed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ben88 07.03.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 abco widzę,że macie okno dachowe nad salonem. Ja w salonie mam duze okno 4 na 2 w kształcie litery L i zastanawiam sie czy w dachu tez dac okno??? No i jak je pozniej myc? Kolejny problem jak oswietic salon? REZI jak mozesz to wrzuc fotki swojej antresoli [/i][/u][/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abco 07.03.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 abco widzę,że macie okno dachowe nad salonem. Ja w salonie mam duze okno 4 na 2 w kształcie litery L i zastanawiam sie czy w dachu tez dac okno??? No i jak je pozniej myc? Kolejny problem jak oswietic salon? REZI jak mozesz to wrzuc fotki swojej antresoli [/i][/u][/b] co do mycia - od mycia okien to jest mąż Mąz włazi na taką wyciąganą do nieba, składaną drabinę i jakoś sobie radzi. Co do oświetlenia - my mamy jeden żyrandol na tych nieszczęsnych łańcuchach, kinkiety i lampę stojącą. Na atresoli lampy z tej samej serii. Zyrandol nie jest olbrzymi, a długi i daje naprawdę duzo swiatła. Generalnie i tak będzie zapalany od święta, bo my raczej wolimy oswietlenie punktowe - łagodniejsze i w kilku miejscach. U nas sprawdza się i dealnie, jest taki ciepły klimacik. pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.03.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 U mnie została wykorzystana belka lecąca nad salonem. Tam mam wyjście na oświetlenie http://lh6.ggpht.com/_O2ApINdcJzQ/SZtiyRIt4cI/AAAAAAAABI0/7bAAxRBIRtY/s640/IMG_1023.JPG Bardzo mi się podobają rozwiązania z długim łańcuchem , ale u mnie są okna i połać dachu, więc się niestety nie da. http://lh6.ggpht.com/_O2ApINdcJzQ/SZthu27X_mI/AAAAAAAAA3s/7zeHClOQ9kY/s640/IMG_1010.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 07.03.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Głowię się okrutnie nad barierką antresoli. Jakoś do tej pory nie trafiłam na nic co urzekłoby mnie wyjątkowo. Może podzielicie się swoimi pomysłami? Moja antresola wygląda tak z dołu: http://lh4.ggpht.com/_Nz61_zWt2bY/SUyTNTCGcWI/AAAAAAAAFvY/t5eD85tkjxg/s400/459B6935_edited-1.jpg a tak z góry: http://lh4.ggpht.com/_Nz61_zWt2bY/SbKc7MzdRwI/AAAAAAAAGaE/h92ovxuuepY/s400/459B8924_1.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ben88 08.03.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 JOSEPHINE jakie planujesz oswietlenie w salonie? Moja pustka jest podobnej wielkosci. Niestety jeszcze brak tynku na scianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 08.03.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Marzy mi się coś takiego, ale nie mogę znaleźć w rozsądnej cenie: http://lh6.ggpht.com/_Nz61_zWt2bY/SbPoCPI-KAI/AAAAAAAAGbo/G7Q42TkBBX4/s400/FaZUiy4IksD2GzMgbB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts