Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pustka nad salonem - inspiracje, realizacje, dyskusja za i przeciw!!!

Klodziki

Recommended Posts

Pięknie to wygląda. Szczególnie na dwóch pierwszych zdjęciach. Jeśli tak będzie wyglądało u Ciebie to gratuluję. Trochę szkoda, że obłożyliście karton-gipsem belki. Jakoś odcinałoby się od tej bieli.

Ja też taki super domek sobie 6 lat temu zbudowałam i po 5 latach sprzedałam - z ulgą. Jakim cudem znalazłam chętnego na mój dom, do tej pory nie mogę zrozumieć. Tak więc trzymam za Was kciuki. ;) Daję Wam też 5 lat.....;)

Belki nie są obłożone kartongipsem tylko pomalowane na biało. Dość dużo się u nas już dzieje jeśli chodzi o bryłę w środku więc nie wiem czy belki w drewnie nie byłyby już zbyt dużym dodatkiem.

Nie wiem co będzie za 5 lat. Nie wiem czy to co w tej chwili mi się podoba będzie mi odpowiadało za lat 20. Nie wiem czy się w tym domu zestarzeję. Na razie nie mogę się doczekać jak będę mieszkać w moim nowym domu. Czas pokaże. Może dopiero nasze trzecie wybudowane do domu bedą wybudowane na miarę naszych potrzeb?

• Odpowiedzi 285
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
:jawdrop: Zamęczyłoby mnie to wnętrze.

:)Pewnie gdyby wszyscy mieli podobne gusta ,było by strasznie nudno.

Ja z kolei oglądając Twoje wnętrza mam wrażenie ,że to nieużywane pokoje "hotelowe". Nie mam tu na myśli ,że są brzydkie,jednak dla mnie zbyt proste i brak w nich życia.

Ale to tylko moja opinia.

pozdrawiam

Pewnie gdyby wszyscy mieli podobne gusta ,było by strasznie nudno.

Wawrzyn105, należy Ci się laur za reakcję :) Pozdrawiam!

Ja z kolei oglądając Twoje wnętrza mam wrażenie ,że to nieużywane pokoje "hotelowe". Nie mam tu na myśli ,że są brzydkie,jednak dla mnie zbyt proste i brak w nich życia.

Wg psychologów nasze mieszkania są dopełnieniem osobowości i stylu życia: muszę mieć spokojnie wokół, skoro żyję na wariackich papierach. Muszę mieć stonowane beżo-szarości w domu, skoro na mnie czerń i nasycone kolory :D

Wawrzyn105, należy Ci się laur za reakcję :) Pozdrawiam!

Wg psychologów nasze mieszkania są dopełnieniem osobowości i stylu życia: muszę mieć spokojnie wokół, skoro żyję na wariackich papierach. Muszę mieć stonowane beżo-szarości w domu, skoro na mnie czerń i nasycone kolory :D

Tak jak już pisałam,każdy urządza swoje gniazdko wg własnego pomysłu,potrzeby.U mnie sypialnie są oazą spokoju,tam wypoczywam.

Pozdrawiam

Mnie się ten salon kojarzy z cygańskim pałacem. Nie żebym w takim była, ale takie mam wyobrażenie. Jest taki strasznie krzykliwy.

O rany skąd takie pomysły :) Daleko nam do cygańskiego pałacu ,ociekającego złotem brrr.

Jestem zaskoczona Waszymi skojarzeniami,przewija sie przez nasz dom wiele gości i pierwszy raz słyszę takie opinie ;)

Ale cóż wyobraźnia ludzka nie zna granic,szanuje to i pozdrawiam.

No własnie, a temat wątku "za i przeciw". Tak więc, mieszkając od roku w domu z antresolą mogę potwierdzić koszmarna akustyka (przynajmniej u mnie). Nie mam zasłon i takich tam i w ogóle pustawo jakoś u mnie, może dlatego. Co do ogrzewania, wielkiego bólu nie było. Spodziewałam się, że będzie gorzej. Salon, spory bo 50mkw, jest naprawdę zarąbisty. Generalnie zgadzam się Aleksandryrą. Kiedyś jak zmądrzeję, zbuduję sobie parterówkę.

Wawrzyn105

Jeju ,ale fajny żyrandol masz.:)

Myślę, że można wyrazić swoją opinię, ale nie obrażając innych - bardziej delikatnie proponuję, nie wszystko musi wszystkim odpowiadać.

Dziękuję ,żyrandol to chluba mojego męża,jak tylko dowiedział się ,że w kupionym przez nas domu można usunąć sufit w salonie to od razu go kupił;)a wpadające przez okna promienie słońca odbijają się w nim tworząc w salonie cudowne tęczowe kolory (trudne do opisania) To są właśnie "nasze" uroki posiadania otwartego salonu.:)

O rany skąd takie pomysły :) Daleko nam do cygańskiego pałacu ,ociekającego złotem brrr.

Jestem zaskoczona Waszymi skojarzeniami,przewija sie przez nasz dom wiele gości i pierwszy raz słyszę takie opinie ;)

Ale cóż wyobraźnia ludzka nie zna granic,szanuje to i pozdrawiam.

Jak dla mnie tez zbyt przeladowany, ale porownania poslzy dosc interesujace.

Wystarczyloby salon nieco uspokoic - moze stonowac kolor (i ten czerwonawy i zolty). I jak dla mnie akurat zyrandol bylby numerem 1 do usuniecia - on wprowadza ten chaos - ale to jest moja osobista opinia - wielu ludziom pewnie wlasnie zyrandol podoba sie najbardziej.

Jedna uwaga - zdjecia czesto nie oddaja faktycznego wygladu. ZWLASZCZA przy pomieszczeniach 2kondygnacyjnych - tego sie czasem po prostu nie da sensownie pstryknac.

Mam tez porownanie u siebie, kiedy zdjecia wychodza tak sobie, ale dopiero nasiadowa w salonie z widokiem na ogrod albo na antresoli robi wrazenie. I na gosciach i troche wciaz na nas :-) Mieszkamy niecaly rok.

Pzdr

No własnie, a temat wątku "za i przeciw". Tak więc, mieszkając od roku w domu z antresolą mogę potwierdzić koszmarna akustyka (przynajmniej u mnie). Nie mam zasłon i takich tam i w ogóle pustawo jakoś u mnie, może dlatego. Co do ogrzewania, wielkiego bólu nie było. Spodziewałam się, że będzie gorzej. Salon, spory bo 50mkw, jest naprawdę zarąbisty. Generalnie zgadzam się Aleksandryrą. Kiedyś jak zmądrzeję, zbuduję sobie parterówkę.

Na akustyke nie narzekam, ale na pewno wymienie kiedys drzwi na cichsze w pokojach na poddaszu przy antresoli.

Bardzo puste echo bilo jak nie bylo mebli, rolet, schodow. teraz sie wytlumia i juz nie przeszkadza.

Ogrzewanie bez problemu.

Poki co, ale to sie moze zmienic, na starosc tez bede chcial dom ze schodami. Zeby nie zdziadziec do reszty siedzac przy kominku.

Pozdrawiam