daga75 27.03.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Miałam ten sam problem. Bałam się jeszcze, że moje dziecko po przejściu z łóżeczka (chroniły go szczebelki) na sofę będzie spadał. Kupiłam sofę rozkładana na podłogę z IKEI, bez żadnych prowadnic, bezpieczne, bo nawet jak spadnie to z ok.10cm wysokości nic mu się nie stanie, tylko się zsunie. Polecam a do tego radość, że sam (z niewielką pomocą) może sobie ją rozłożyć lub złożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewek79 28.03.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Którą konkretnie kupiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taavi 28.03.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 ja miałam kiedyś sofę rozkładaną do przodu z BRW - ogólnie fajna i łatwa do rozkładania, ale niestety nie był to mebel na lata (jeśli szukasz czegoś na dłużej niż 3 lata to nie polecam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daga75 28.03.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Ewek79 nie pamiętam nazwy ale jest na allegro nr. aukcji 591877079. Była jakaś promocja i zapłaciłam za nią 250zł. [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 28.03.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 może coś takiegohttp://allegro.pl/item588449197_fotel_materac_materace_dwa_w_jednym_producent.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszka 30.03.2009 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 To z alegro jest super - takie cos by mi odpowiadało, ale co z poscielą?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 30.03.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Kiedyś , w małych pokojach, bardzo się sprawdzały takie łóżka- półki. To był tapczanik szer 90 cm, który do spania odchylało się na podłogę . W środku, na pałąku wisiała sobie kołdra. Po wstaniu jednym ruchem się taki tapczan zamykało. Taki właśnie mebel miał mój syn, w podstawówce. Pomalowany i ozdobiony przeze mnie, służył dziecku doskonale. W pokoju panował wzorowy porządek, łatwo toto było złożyć. Zmieniłam meble, na " doroślejsze " wraz ze zmianą szkoły. I zamówiłam sofę rozkładaną do przodu, mogła mieć aż 130 cm szer. Trzeba było ją blokować , by przy rozkładaniu nie jechała do przodu w całości . Zaczęło się pozostawianie nie sprzątniętej pościeli, bałagan. Taka sofa to zły wybór. Pomyśl, czy nie można inaczej rozplanować mebli ? Jeśli nie, pozostaje Ci taką sofkę zamówić w sklepie meblowym, sklepy często oferują taką możliwość. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 30.03.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 To z alegro jest super - takie cos by mi odpowiadało, ale co z poscielą? Pozdrawiam na pościel trzeba by mieć zapewne jakiś pojemnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
june1977 30.03.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Na taką sofę z IKEI przenosilismy córkę jak miała 2,5 roku i wyrosła z dzieciecego łóżeczka.Plusy to niska wysokość, miękkie boczki, łatwość rozkładania, mimo niedużych rozmiarów (szerokość) spokojnie z dziekiem może w razie konieczności połozyć sie rodzic (ale ona po rozłożeniu jest długa na prawie 2 metry, a nie wiem, czy takiej szuka autorka wątku...)Minusy - posciel trzeba gdzieś chować w ciagu dnia (ja miałam pojemnik w szafie pod wieszakami), jakość bez rewelacji, gąbki sie odkształcają, spanie może być trochę niewygodne, bo 1/3 łóżka pod głową jest twarda (to przecież cały spód łóżka, a pozostałe 2/3 to sam materac )Generalnie fajne rozwiązanie ale na jakis czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaks 30.03.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Mam taka sofe ikeowa o jakiej piszecie - 1/3 twarda, 2/3 miekka gabka. Czasem na niej spimy. Nie chce sie wymadrzac, ale moim zdaniem taka sofa sie ABSOLUTNIE nie nadaje do codziennego spania dla dziecka. To jest morderstwo dla kregoslupa, szczegolnie dzieciecego!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 30.03.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 ta sofa z allegro, cała jest materacem. jakość materaca mozna chyba dobrać ...to chyba co innego niż ta z IKEI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
june1977 30.03.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Zależy o której mowa Do jednej podałaś link, a do tej drugiej z IKEI wpisany jest tylko numer aukcji na allegro (trzeba sobie wyszukać aukcję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 30.03.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 ja podałam tylko link na allegro, nie proponowałam żadnej ikeowskiej kanapy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 30.03.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 To z alegro jest super - takie cos by mi odpowiadało, ale co z poscielą? Pozdrawiam ja mialam cos takiego jak byłam nastolatką jak było rozłozone bylo super, ale przy zlozeniu po jakims czasie materac sie zapadl i zjezdzało sie siedzac na nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
june1977 30.03.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 ja podałam tylko link na allegro, nie proponowałam żadnej ikeowskiej kanapy... Ale ja nie piszę o Tobie, tylko o aukcji podanej przez daga75 >Ewek79 nie pamiętam nazwy ale jest na allegro nr. aukcji 591877079. Była >jakaś promocja i zapłaciłam za nią 250zł. [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewek79 30.03.2009 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Dzięki za rady... Jest mi wszystko jedno na jaką długość będzie się rozkładać, byle po złożeniu zajmowało jak najmniej miejsca. W sklepie widziałam wiele sof, niektóre naprawdę ładne. Największy problem to rozkładanie i składanie... Dla mnie był to nielada wysiłek, mój 7-o letni syn na pewno zaprotestuje i nie będzie tego składał... Jeśli chodzi o tą sofkę z Ikei to widziałam ją na żywo... Nie wiem ile tam stoi i ile osób na niej siadało ale nie wyglądała zachęcająco... Jeszcze kilka tygodni temu planowałam kupić coś do 1000 zł. Po ponad miesiącu poszukiwań jestem w stanie zapłacić dwa razy więcej byle kupić coś w dobrej jakości. Oczekuję, że będzie się lekko się rozkładać, będzie miejsce na pościel i materac będzie w miarę wygodny. Co do zmiany umeblowania to niestety już za późno, meble robione na zamówienie są już zamontowane. Gdybym wiedziała, że kupno dobrej sofki będzie tak trudne... zaprojektowałabym wszystko inaczej... Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły... będę wdzieczna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 30.03.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 a widzisz, bo napisałaś pod moim postemi myślałam, ze to do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewek79 30.03.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Jeśli chodzi o Ikeę to sprzedawca w rozmowie ze mną powiedział, że żadna z ich rozkładanych sof nie nadaje się do codziennego spania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Harissa 30.03.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 tak naprawdę, to chyba żadna z rozkładanych sof nie nadaje się do codziennego spania, a już dla wciąż rozwijającego się dziecka tym bardziej, ja bym jednak wolała zadbać o wygodny, zdrowy sen mojego dziecka, niż szukać "zapchajdziury" bo wcześniej się nie pomyślało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewek79 30.03.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Przyjmuję tą krytykę z pokorą. Nie przemyślałam sprawy do końca... No cóż... człowiek uczy się na błędach (niestety najczęściej na własnych...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts