noster78 12.08.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Ekipa położyła mi już tyveka solid, oczywiście, porobili trochę dziur jak to bywa, zwróciłam im uwagę, że trochę ich jest (zdołałam zauważyć ok. 10 przedarć, choć może jest trochę więcej, ale tego nie zauważyłam) i żeby dokładnie przepatrzyli miejsce w miejsce folię i pozaklejali co trzeba. No i zaczęłam wysłuchiwać co to za słaba folia, tylko człowiek nadepnie i zaraz dziura I tu pytanie, czy wam też sporo podziurawili, czy narzekali i czy ten tyvek naprawdę jest taki słaby? Kurczę, tyvek ma b. dobre opinie, na forach jest b. chwalony, polecany na składach, produkowany przez firmę z wieloletnim doświadczeniem i ma jeszcze 30 lat gwarancji, więc jestem mocno zdziwiona i zaskoczona tym co usłyszałam. Wiem, wiem, ekipa pewnie wszystko zwala na folię, żeby się ich nie czepiać, są też na pewno jeszcze lepsze produkty, ale zdenerwowałam się, że człowiek kupuje coś co jest podobno dobre a potem wysłuchuje, że jest do d... Jak to u was było? Jesteście zadowoleni z tyveka? No i jak było u was przy kryciu, czy dużo uszkodzeń i narzekań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 12.08.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 zamiast słuchac fachowcow sprobuj przedrzec te folie...nie bedzie łatwo.ta folia jest dosc mocna i trzeba sie nawet troche postarac zeby ja podziurawic.jest duzo folii na rynku co praktycznie same sie drą...ale tyvek do nich nie nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noster78 12.08.2008 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Marcin: dzięki za pocieszenie powiem Ci że sporo znęcałam się nad tą folią, oczywiście w celu przetestowania jej i fakt, że trudno jej cokolwiek zrobić, ale może ja słaba jestem? jeśli chodzi o gramaturę to są mocniejsze np. corotop 3 warstwowy, ale on jest z trochę innego tworzywa, a tyvek ma 1 warstwę, wg mnie mocną (niestety wg mojej ekipy do d... ) A tak na marginesie, to buduję domek prawie identyczny jak Twój ("południowy?") tylko bez garażu, konkretnie projekt Oliwka, być może się natknąłeś, w każdym razie ja wybierałam pomiędzy Twoim i Oliwką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł70 13.08.2008 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Ekipa położyła mi już tyveka solid, oczywiście, porobili trochę dziur jak to bywa, zwróciłam im uwagę, że trochę ich jest (zdołałam zauważyć ok. 10 przedarć, choć może jest trochę więcej, ale tego nie zauważyłam) i żeby dokładnie przepatrzyli miejsce w miejsce folię i pozaklejali co trzeba. No i zaczęłam wysłuchiwać co to za słaba folia, tylko człowiek nadepnie i zaraz dziura I tu pytanie, czy wam też sporo podziurawili, czy narzekali i czy ten tyvek naprawdę jest taki słaby? Kurczę, tyvek ma b. dobre opinie, na forach jest b. chwalony, polecany na składach, produkowany przez firmę z wieloletnim doświadczeniem i ma jeszcze 30 lat gwarancji, więc jestem mocno zdziwiona i zaskoczona tym co usłyszałam. Wiem, wiem, ekipa pewnie wszystko zwala na folię, żeby się ich nie czepiać, są też na pewno jeszcze lepsze produkty, ale zdenerwowałam się, że człowiek kupuje coś co jest podobno dobre a potem wysłuchuje, że jest do d... Jak to u was było? Jesteście zadowoleni z tyveka? No i jak było u was przy kryciu, czy dużo uszkodzeń i narzekań? mamy tąsamą folię i też nam porobili trochę dziur a to jednemu noga wpadła drugiemu spadł młotek ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 13.08.2008 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Ja mam Tyvek`a i jestem byłem bardzo zadowolony. Dziabnąłem parę razy ale czymś ostrym i dość silnie a potem zakleiłem i było OK ale jest bardzo mocna. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 13.08.2008 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Weź "fachmenom" specyfikację tej folii , pokaz jakie siły muszą działać aby się coś jeje stało , i niehc nie opowiadaja głupot , tylko uważają jak chodzą i rzucaja narzędzia , ja na 250 m2 dachu przy folii Tyvek Supro trochę mocniejszej , miałem dwie dziury zrobione przez dekarzy ,a le nie zwalali na folie tą akurat że jest słaba , tylko na folię w ogóle bo lepiej im sie chodzi po pełnym deskowaniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 13.08.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 U nas wprawdzie Tyvek pro, ale solid też jest bardzi mocna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 13.08.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Daj im do ręki arkusz folii wielkości np gazety i każ rozedrzeć rękami. Jestem ciekaw czy dadzą sobie radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł70 13.08.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Daj im do ręki arkusz folii wielkości np gazety i każ rozedrzeć rękami. Jestem ciekaw czy dadzą sobie radę weż arkusz wielkości 20 gazet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 13.08.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 mam Tyvek solid Dekarze zrobili jedną dziurę a właściwie rozdarło im się przy kominie, co skrupulatnie zakleili. Folę obejrzałam całą pod słońce. Nie było żadnej innej dziury, nawet malutkiej. jak się chce to można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 13.08.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 u mnie tez podarli tez pare dziur zauwazyłam ze chcac ja przedrzec jak gazete jest trudno ALE jak jest napieta to wystarczy dziabnąć byle czym i juz dziura. Więc tez sie zastanawiam nad jej jakoscia bo mam we fragmencie corotop i na niej nie ma sladu, robia sie tylko takie zmechacenia jak na spranym materiale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noster78 13.08.2008 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 najwięcej uszkodzeń jest w okolicach krokwi, w innych miejscach nie zauważyłam, takie dziury po byku są dwie, reszta to przedarcia, ale nie na wylot. Porównywałam sobie parametry z innymi foliami, ale 3-warstwowymi i faktycznie były one grubsze, nawet jeśli firma średnio znana i żadnej gwarancji nie daje. Tyvek jest faktycznie cieńszy 1-warstwowy, ale zrobiony z polietylenu, a nie polipropylen + coś tam. Wyciągnęłam więc wniosek, nie wiem czy słuszny (może to myślenie życzeniowe ), że co prawda jest cieńszy, ale z mocniejszego tworzywa ??? AHA! Co do Corotopu, faktycznie jest mocny jak cholera, ale ma 15 lat gwarancji a nie 30. Tak więc myśląc logicznie, gdyby tyvek naprawdę był marnej jakości i taki słaby, to nie miałby 30 lat gwarancji przecież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 13.08.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 My także mamy położoną folię tyvek solid i po dokładnych oględzinach wypatrzyłam tylko jedno uszkodzenie w okolicach okna dachowego, a tak zupełnie bez zarzutu. Nasi górale nie narzekali na jakość.aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_i_seba 21.08.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Mam tą folie - uważam że to jedna z lepszych na rynku. Tak jak pisano wyżej spróbuj przerwać. U mnie było też dużo dziur ale w liczbie około 20-40 sam je pokleiłem- to była wina ekipy tak powiedział kierbud. Na innych budowach jest duzo dużo dużo gorzej. U mnie dziury były tam gdzie zacieli piłą- nie komentuje. Głowa do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek-10 21.08.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 WitamTeż mam Tyveka i jest OK.Miałem kilka przedarć wynikajacych nie ze słabości folii ale z niedbalstwa ekipy.Na allegro można kupić specjalne taśmy do folii.pzdrRadeq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek-10 21.08.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 WitamTeż mam Tyveka i jest OK.Miałem kilka przedarć wynikajacych nie ze słabości folii ale z niedbalstwa ekipy.Na allegro można kupić specjalne taśmy do folii.pzdrRadeq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.08.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Do cięcia tych folii trzeba mieć bardzo ostry nóż. O rozdarciu nie ma mowy. Drobne uszkodzenia zawsze mogą się zdarzyć. Profesjonalny wykonawca natychmiast naprawia uszkodzenie i nie zwala winy na jakość folii. Zwróć uwagę na tą ekipę bo mogą Ci sknocić cały dach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noster78 22.08.2008 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 hejka! Pozaklejali mi w końcu większość uszkodzeń, (ale niestety nie wszystkie) taśmą, większe uszkodzenia zakleili dodatkową warstwą folii. Zostało jeszcze parę "drobiazgów" ale w zasięgu moich rączek więc chyba ja już się z nimi sama rozprawię. Ale zrobili to dopiero po interwencji kierownika, bo ja trułam im chyba tydzień bez efektu Mówili ,że nie zauważyli, ale żeby nie widzieć takich rozdarć wzdłuż krokwi to trzeba chyba być ślepym Ja nie wiem co oni tam wyprawiali, skakali po tej folii czy co? Dosyć mnie zadziwili, bo do tej pory wszystko było bez zarzutu, kierownik się nachwalić nie mógł, sąsiedzi też. Pewnie sobie tak już na samą końcówkę odpuścili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 03.09.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Witam, Tak słyszę o tym robieniu dziur ale w moim przypadku przymierzam się do połozenia tej folii na odeskowany dach zamiast papy. Czy to słuszne rozwiązanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ushi 03.09.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Też mam już zakupioną folię Tyvek Solid, czeka tylko teraz na przybycie dekarzy. Mam w tym względzie takie pytanie - którą taśmę do klejenia membran byście polecali? Aha, rozumiem, że jak się kładzie pasy folii na dachu to poszczególne pasy trzeba skleic ze sobą? Warto by wiedziec ile tej taśmy potrzebuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts