aLien01 27.06.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Tylko i wyłącznie 60cm (rodzina 3 osobowa) mniejszej nie wyobrażam sobie. Wkładam wszystko jak leci, zmywam co 2dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 27.06.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Oczywiście, ze 60cm. 45 sa dobre dla singli, którzy robią impreze raz w tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma2008 27.06.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 U nas podobnie - rodzina 4 osobowa, zmywarka 60cm uruchamiana jest codziennie z pełnym wsadem.Popieram, tylko 60 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.06.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Koniecznie 60 cm, żeby wchodziły wszystkie patelnie, gary i blachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 28.06.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 a jak wyglada sprawa podlaczenia cieplej wody?czy kazda zmywarke mozna tak podlaczyc? I czy to rzeczywiscie duza oszczednosc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 28.06.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Przepraszam, ze nie czytałem wszystkich wypowiedzi, ale to dlatego, że odpowiedź jest jedna: TYLKO 60!!!Nawet nie myśl o 45. Będziesz żałować, jeśli tak zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 30.06.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Tylko 45! a dlaczego? odwiedzisz kogoś z nas, posiadaczy 60-tki i skręci Cie z zazdrości.....Bezcenne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skama 01.07.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Czy ktoś używał zmywarki nablatowej? Nie mam miejsca na większą, a zastanawiam się czy to zmywa naprawdę? Kuchnia dla dwóch niegotujących osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 10.07.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 skama Jeśli jesteście "dwie niegotujące osoby" to po licha Ci zmywarka? A jeżeli chodzi o 45 kontra 60, to ja mam 3 osobową rodzinę, gotuję w domu i 45 wystarcza mi bez problemów. W ciągu dnia ładujemy, w nocy "zmywamy" i nie odczuwamy potrzeby posiadania większej - no ale to tylko łyżka dziegciu w beczce miodu na temat wyższości 60 nad 45. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 10.07.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 a jak wyglada sprawa podlaczenia cieplej wody? czy kazda zmywarke mozna tak podlaczyc? I czy to rzeczywiscie duza oszczednosc? Nie znam takiej, którą można podłączyć do ciepłej i zimnej (tylko do ciepłej to raczej bez sensu) wody, ale słyszałem, że takowe istnieją. Opłaca się to tylko jeśli jest ona wyraźnie tańsza od zwykłej i nasze źródło ciepłej wody wytwarza ją taniej niż elektrycznie. Jeśli mamy dwie taryfy i używamy drugiej do zmywania to zakup takiej z podłączeniem ciepłej wody wydaje się bez większego sensu jeśli chodzi o oszczędność. Z drugiej strony zakup lamborghini, solarów i wielu innych rzeczy jest nieekonomiczny, ale znajdują one zadowolonych nabywców i dzięki temu nie wszystko jest nudne i jednakowei biznes się kręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 10.07.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 a jak wyglada sprawa podlaczenia cieplej wody? czy kazda zmywarke mozna tak podlaczyc? I czy to rzeczywiscie duza oszczednosc? Nie znam takiej, którą można podłączyć do ciepłej i zimnej (tylko do ciepłej to raczej bez sensu) wody, ale słyszałem, że takowe istnieją. Opłaca się to tylko jeśli jest ona wyraźnie tańsza od zwykłej i nasze źródło ciepłej wody wytwarza ją taniej niż elektrycznie. Jeśli mamy dwie taryfy i używamy drugiej do zmywania to zakup takiej z podłączeniem ciepłej wody wydaje się bez większego sensu jeśli chodzi o oszczędność. Z drugiej strony zakup lamborghini, solarów i wielu innych rzeczy jest nieekonomiczny, ale znajdują one zadowolonych nabywców i dzięki temu nie wszystko jest nudne i jednakowei biznes się kręci. hmm.. ale kupujac solary i podlaczajac zmywarke do cieplej wody nabiera juz to wiekszego sensu.. do tego jak lubisz sie duzo kapac i czesto brac prysznic i masz wode z wlasnej studni to chyba solary maja sens.. ale nie otym ten topic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 10.07.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 a jak wyglada sprawa podlaczenia cieplej wody? czy kazda zmywarke mozna tak podlaczyc? I czy to rzeczywiscie duza oszczednosc? Nie znam takiej, którą można podłączyć do ciepłej i zimnej (tylko do ciepłej to raczej bez sensu) wody, ale słyszałem, że takowe istnieją. Opłaca się to tylko jeśli jest ona wyraźnie tańsza od zwykłej i nasze źródło ciepłej wody wytwarza ją taniej niż elektrycznie. Jeśli mamy dwie taryfy i używamy drugiej do zmywania to zakup takiej z podłączeniem ciepłej wody wydaje się bez większego sensu jeśli chodzi o oszczędność. Z drugiej strony zakup lamborghini, solarów i wielu innych rzeczy jest nieekonomiczny, ale znajdują one zadowolonych nabywców i dzięki temu nie wszystko jest nudne i jednakowei biznes się kręci. hmm.. ale kupujac solary i podlaczajac zmywarke do cieplej wody nabiera juz to wiekszego sensu.. do tego jak lubisz sie duzo kapac i czesto brac prysznic i masz wode z wlasnej studni to chyba solary maja sens.. ale nie otym ten topic. Wszystko ma sens, ale nie dla każdego i nie zawsze Polecam jednak rozwiązania standardowe jeśli nie mamy pewności, że chcemy inne. Najczęściej zmniejsza nam to ilość nerwów i wydatków. To się tyczy tego wątku i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 10.07.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Zmywarka tylko 60-ka! Żałuję, że 120-tek nie produkują Ale ja, jak mawia moja mama, jestem w kuchni mistrzynią w produkowaniu brudnych brudnych garów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 11.07.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Dzieci przyuczyć do zmywania i nie instalować zmywarki w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 12.07.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 ... Polecam jednak rozwiązania standardowe jeśli nie mamy pewności, że chcemy inne. Najczęściej zmniejsza nam to ilość nerwów i wydatków. To się tyczy tego wątku i nie tylko. no risk no fun. a powaznie to wlasnie po to sa takie watki, zeby nabrac troche pewnosci co do jakiegos rozwiazania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 12.07.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Dzieci przyuczyć do zmywania i nie instalować zmywarki w ogóle to i mozna dzieci prac nauczyc w rzece na tarce i odpada dylemat pralka w kuchni czy w lazience ;'] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 12.07.2008 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Mam 60 i kupujac drugi raz tez by byla 60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 13.07.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 my planujemy 60 z opcją 1/2 wkładu - idealne rozwiązanie dla naszej rodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 14.07.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 boru: Trochę tylko problem z rzekami. Albo nie ma, albo woda w niej taka, że dziury w talerzach wyżre A bardziej poważnie: Z mojej perspektywy zmywarka 60 to straszna strata miejsca. Naprawdę aż tyle macie do zmywania? Nie jest to przypadkiem trochę tak, że każdy woli wziąć sobie nową czystą szklankę czy talerz zamiast podejść z brudnym do zlewu i przemyć? My mamy zmywarkę kompaktową. Wiem, że to mało popularne i przy większej rodzince zdecydowanie radziłbym zwykłą 45, ale u nas akurat trzeba się bardzo prztykać z miejscem. Strategia jest więc taka, że gdy przychodzi do zmywania wkładam część rzeczy do zmywarki, włączam, a resztę - czyli przede wszystkim duże naczynia i malowane kubeczki żony - zmywam w zlewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 14.07.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Naprawdę aż tyle macie do zmywania? Nie jest to przypadkiem trochę tak, że każdy woli wziąć sobie nową czystą szklankę czy talerz zamiast podejść z brudnym do zlewu i przemyć? Z reguły ludzie po to kupują zmywarki, aby nie podchodzic do zlewu i nie przemywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts