Paulka 28.03.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 60- tka To jedyny chyba sprzęt w domu, którego bym nie oddała ale żeby zrozumiec, trzeba spróbowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.03.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 czemu bys nie zreygnowała ??? bo ja jakos nie jestem przekonaany do zmywarki jakie sa zalety i wady takiego urządzenia ??? Mam już zmywarkę 15 lat i nie wyobrażam sobie jej nie mieć W czasie gdy ona się produkuje, ja mogę zająć się czymś innym, poza tym nie znoszę mycia garów, a jelenia, który to lubi też ciężko znaleźć Załadunek wyjmujesz czysty i gotowy do schowania, nie męczysz się z szorowaniem i odmaczaniem przypalonej patelni czy naczynia po pieczeniu mięsa w piekarniku. Dla porównania - spróbuj przez tydzień albo dwa nie używać pralki, pierz wszystko ręcznie, to zobaczysz dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 28.03.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 http://forum.muratordom.pl/jaka-wielkosc-zmywarki,t36556.htm?highlight=zmywarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 28.03.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Nobla za zmywarkę. Dzięki niej zyskałam 45 minut każdego dnia (prawie godzina dziennie x 365 dni w roku...) nie pojmuję, nad czym się tutaj zastanawiać. No chyba , że ktoś bez zmywania nie może żyć, ale nie poznałam jeszcze takiego przypadku. No a jak kupować to 60 bo praktycznie za tę samą cenę urządzenia i koszt energii zmywa się w niej rzadziej bo więcej wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.03.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Trochę Was niechcący wprowadziłam w błąd. Właściwie jestem zdecydowana (chybaże okaże się że kasy nie wystarczy) do nowego domku kupić zmywarkę tylko nie wiem którą 45, czy 60. Dorota Sześdziesiątka!!!! Różnica w poborze mocy niewielka, a załadunek większy. Jak nie masz pełnej, to po prostu czekasz, aż Ci się uzbiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 28.03.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 czemu bys nie zreygnowała ??? bo ja jakos nie jestem przekonaany do zmywarki jakie sa zalety i wady takiego urządzenia ??? jesuuu. co za pytanie, Endriuszka... widać, że Ty chyba w domu naczyń nie zmywasz... zaleta tego urządzenia jest oczywista - ZMYWA ZA CIEBIE NACZYNIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos1 28.03.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Ja mam już od ładnych paru lat 60 Bosha i moja żona nie wyobraża sobie bez niej życia. Jest nas w domu 5 osób i codziennie uzbiera się pełny "wsad". Dla trzech osób które mało gotują wystarczy 45 ale ja bym kupił większą, bo jest bardziej ekonomiczna. Jeśli chodzi o zalety, to proszę: - mniejsze zużycie wody i energii - brak brudnych naczyń na widoku w zlewie (wszystko chowamy do zmywarki) - dokładniej umyte naczynia (przede wszystkim szkła nie umyjemy tak dokładnie ręcznie) - oszczędność naszego czasu Jak komuś to za mało, to zawsze może se myć ręcami Analogicznie można zapytać po co mieć pralkę ? Jakie są wady i zalety tego urządzenia ? Ale na to pytanie odpowiedzcie sobie sami. Dla mnie jest ono wybitnie retoryczne . Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 28.03.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 u mnie 4 osoby codzienne gotowanie mam 60tkę Boscha najczęściej zmywam co drugi dzień albo jak się zapełni 45tka też by wystarczyła tylko wtedy codziennie by chodziła same zalety ma - a największa ta, że nie trzeba stać przy zlewie i kręgosłupa nadwyrężać no i odmywa nieodmywalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 28.03.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Ja mam już od ładnych paru lat 60 Bosha i moja żona nie wyobraża sobie bez niej życia. Jest nas w domu 5 osób i codziennie uzbiera się pełny "wsad". Dla trzech osób które mało gotują wystarczy 45 ale ja bym kupił większą, bo jest bardziej ekonomiczna. Jeśli chodzi o zalety, to proszę: - mniejsze zużycie wody i energii - brak brudnych naczyń na widoku w zlewie (wszystko chowamy do zmywarki) - dokładniej umyte naczynia (przede wszystkim szkła nie umyjemy tak dokładnie ręcznie) - oszczędność naszego czasu Jak komuś to za mało, to zawsze może se myć ręcami Analogicznie można zapytać po co mieć pralkę ? Jakie są wady i zalety tego urządzenia ? Ale na to pytanie odpowiedzcie sobie sami. Dla mnie jest ono wybitnie retoryczne . Pozdrowienia. Wypowiadaj sie prosze tylko i wylacznie za siebie a nie za wszystkich. My jestesmy we 2 i czasami 60 to malo . Życ bez zmywarki? , a tak w ogóle można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 28.03.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Zmywarka u mnie ma miejsce na równi z pralką. Pytanie czy potrzebna jest zmywarka, to to samo co pytać czy potrzebna jest pralka, a w tym przypadku chyba każdy ma jednoznaczą odpowiedź. Mamy 45 cm. Jest nas 4 w tym dwoje maluszków. Nie gotuję zbyt wiele a zmywarka jest odpalana 3 x dziennie Tylko my to chyba mamy nadprodukcję wszystkiego, bo pralka to też na okrągło, a śmieci to 2 pełne worki dziennie + sorter cała duża siata co trzy dni. Do domu kupiłam 60cm. Jak dla mnie 45 to dla dwóch osób i to nie przepadających za większym gotowaniem - potrawy jednogarnkowe preferowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos1 28.03.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Wypowiadaj sie prosze tylko i wylacznie za siebie a nie za wszystkich. My jestesmy we 2 i czasami 60 to malo . A bardzom ciekaw za kogo to ja się wypowiadałem ?? Tak se siedzę i dywaguję czy wszyscy to ja czy też ja to wszyscy ?? Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 28.03.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Od 2 miesięcy mam BOSCH-a 60-kę i nie wiem jak mogłam tak długo bez niej żyć. Nas jest 5-ka, codziennie gotuję i średnio 1x na dobę chodzi. Jak nagotuję na zapas to 1x na 2 dni, jak nie ma dzieci, to 1x na 3 dni. Zmywanie kosztuje mnie 2zł za cykl - kostka, prąd, woda. Kup 60- kę, bardziej ekonomiczna, a jak bocian zawita ...........to już będzie odpowiednia wielkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 29.03.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 My jestesmy we 2 i czasami 60 to malo . a co z 2 osób jest do zmywania na więcej niż jeden cykl dziennie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyliu 29.03.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 czemu bys nie zreygnowała ??? bo ja jakos nie jestem przekonaany do zmywarki jakie sa zalety i wady takiego urządzenia ??? Zalety: 1. EKOLOGIA 2. zaoszczędzony czas który można spożytkować na inne, przyjemniejsze sprawy 3. porządek w kuchni Wady: nie ma oraz pytanie: jesteś sam czy masz rodzinę..? bo jeśli sam to możesz się obejść bez tego urządzenia, jeśli masz rodzinę to już nie da rady, no chyba że Twoja kobieta zajmuje się myciem garów to wtedy faktycznie Ty możesz się obejść bez zmywarki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 29.03.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Zdecydowane TAK dla zmywarki! najlepiej 60 mam taką boscha od 2 lat i sprawuje się świetnie. Jest nas 3, czasami chodzi codziennie, czasami raz na 2-3 dni (bo np. wychodzimy rano i wracamy wieczorem, więc zbyt dużo nie zdążymy nabrudzić), ale i tak uważam, że 60 jest lepszym wyborem niż 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 29.03.2009 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 dorcha, też nigdy nie miałam zmywarki , rozrysowywując kuchnię brałam ją jednak pod uwagę " na wszelki wypadek " planując przy zlewozmywaku szafkę 60 cm i prąd. Pozwolisz, że zadam pytanie u Ciebie, by nie dublować tematów ? Proszę o podpowiedzi, jakie funkcje są konieczne a jakie zbędne ? Jest nas troje na codzień, lubię gotować więcej strawy i zamrozić. Powinna to być sześćdziesiątka z krytym panelem, do zabudowy, najlepiej Bosch - jakieś sugestie co do modelu. Mam lodówkę i zamrażarkę Boscha, jestem bardzo z towarzystwa zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 29.03.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 dorcha, też nigdy nie miałam zmywarki , rozrysowywując kuchnię brałam ją jednak pod uwagę " na wszelki wypadek " planując przy zlewozmywaku szafkę 60 cm i prąd. Pozwolisz, że zadam pytanie u Ciebie, by nie dublować tematów ? Proszę o podpowiedzi, jakie funkcje są konieczne a jakie zbędne ? Jest nas troje na codzień, lubię gotować więcej strawy i zamrozić. Powinna to być sześćdziesiątka z krytym panelem, do zabudowy, najlepiej Bosch - jakieś sugestie co do modelu. Mam lodówkę i zamrażarkę Boscha, jestem bardzo z towarzystwa zadowolona. mnie w mojej dotychczasowej zmywarce brakuje programu redukującego czas mycia, bardzo przydatny na imprezach. N a codzień nie, bo nie jest energooszczędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.03.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Szybki program jest dobry na mycie po imprezach i w trakcie. Bardzo przydaje się też program intensywny - do mycia przypalonych patelni, blach i naczyń po pieczeniu mięsa, zapiekanek. Wygodne, choć niekonieczne są składane elementy w koszach (możesz wtedy np. do górnego kosza bez problemu wsadzić coś dużego). Jeśli masz i używasz wielkie gary, to przydaje się też regulowana wysokość górmego kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jfilemonowicz 29.03.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Jeśli w kuchni jest na tyle miejsca, zdecydowanie polecam 60. 45-tka jest mało ustawna (gorzej się w niej układa naczynia) i do tego zapełnia się momentalnie. U mnie 45-tka nie jest w stanie pomieścić wszystkich sprzętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 29.03.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Będzie sześćdziesiątka, tak zaplanowałam szafki i akurat po Waszej myśli jaksie,cieszynianko, dziękuję za praktyczne rady, zapisuję i wykorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts