Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zmywarka 45 czy 60 cm?

Waluś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 340
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Grzesiu

Ja też mam 45-kę i nie ma takich sytuacji i szczerze mówiąc nie sądzę, żeby było to zależne od wielkości (i kształtu) zmywarki. Co prawda ramiona z wodą poruszają się po okręgu i można by wysnuć teorię, że 60 jest kwadratowa, więc woda dociera wszędzie, ale ja tego nie zauważyłam, wszystkie naczynia są zawsze idealnie czyste. Może zwróć uwagę na program, jakiego używasz do zmywania bardziej zabrudzonych naczyń, może środek do zmywania należało by zmnienić, a może Twoja zmywarka ma poprostu kiepską klasę zmywania...

• 7 months później...
Potwierdzam - 45 jest bez sensu - niby dla malej rodziny - ok - ale to bzdura - nas jest dwójka a jak ugotuje obiad to co z tego , że więcej talerzy bym zmieściła jak garnków po obiedzie na jeden raz upchnąć nie moge - więc myje dwa razy - w nowym domku będzie normalna duża zmywarka.

witam

jak kupowałam zmywarkę namawiano mnie na 45- na szczęście kupiłam 60 :)

Moim zdaniem 45 jest za mała. Przy 3 osobowej rodzince naczyń jest duuużo i czasem 60 jest niewystarczająca.

Chyba, że ktoś nie gotuje,jada poza domem a zmywarka potrzebna jest tylko do jakiegoś zabłąkanego talerzyka, kubka czy łyżeczki :)

Polecam 60 :)

witam

jak kupowałam zmywarkę namawiano mnie na 45- na szczęście kupiłam 60 :)

Moim zdaniem 45 jest za mała. Przy 3 osobowej rodzince naczyń jest duuużo i czasem 60 jest niewystarczająca.

Chyba, że ktoś nie gotuje,jada poza domem a zmywarka potrzebna jest tylko do jakiegoś zabłąkanego talerzyka, kubka czy łyżeczki :)

Polecam 60 :)

• 2 years później...

widze że jest juz wątek o zmywarkach ale troche inny i nie chcialem tam robic zamieszania - dlatego założyłem osobny...

no bo musze kupic zmywarkę i tak naprawde mysle czy 60cm to nie bedzie za wielki potwór.. mieszkam sam ale docelowo bede mieszkał z kims ;) maksymalnie 3 osobowa rodzina, bo mieszkanie nie jest za duze. troche sam gotuję ale nie codziennie wiec nie zuzywam góry naczyń, ani tym bardziej góry garnków i patelni..

sam nie mam zbyt wielkiego doswiadczenia.. chcialem wiec zapytac doswiadczonych uzytkownikow zmywarek - kiedy tak naprawde zmywarka 45-centymetrowa staje się za mała?

pozdrawiam

nie no luz ;)

po prostu tak myślę że tego mycia u mnie bedzie mniej, a tez nie chciałbym zapełniać zmywarki przez tydzień bo się tam niezłe zoo zrobi ;)

a miejsca tez nie mam za wiele:

http://img120.imageshack.us/img120/5121/kuchniapj0.th.jpg

dlugosc zabudowy kuchennej to 320cm, zmywarka ma trafic tam gdzie jest ten niebieski box.. jesli miałbym 45-tke to szuflady po lewej byłyby szersze ;)

pozdrawiam

Tylko 60...

Ja nawet bym chciał większą

Praktycznie nic nie myje w zlewie - zużycie na liczniku w kuchni mam bardzo, bardzo małe....

Przy 3 osobach - odpalana jest średnio co 1,5 dnia.

A jak nie jestem wstanie jej zapełnić (mniejsza liczba domowników) - to myje tylko góra lub dół, czasem tylko płukanie....

Bierz 60