cinek21 16.11.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Jeszcze jedno. Poszukaj zmywarkę, która będzie miała możliwość podłączenia ciepłej wody. Ja mam tak zrobione (ciepła woda w moim domu jest z podgrzewacza pojemnościowego). Zmywarka nie pobiera wtedy dużo prądu na podrzanie wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 16.11.2004 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Ja obecnie posiadam 60 tkę. i na naszą trójkę nie jest wcale za duza. Regulowany górny kosz koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz wróbel 2000 16.11.2004 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Chciałbym zwrócić uwagę na następujący akpekt. Moja 45-ka czasami nie domywa naczyń w rogach. Myślę, że w zmywarkach kwadratowych taki efekt jest mniej prawdopodobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika L. 16.11.2004 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Koniecznie 60-tka. Mam 45-kę i już marzę o nowym domu, w którym zamienię ją na większy model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuńka 16.11.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 GrzesiuJa też mam 45-kę i nie ma takich sytuacji i szczerze mówiąc nie sądzę, żeby było to zależne od wielkości (i kształtu) zmywarki. Co prawda ramiona z wodą poruszają się po okręgu i można by wysnuć teorię, że 60 jest kwadratowa, więc woda dociera wszędzie, ale ja tego nie zauważyłam, wszystkie naczynia są zawsze idealnie czyste. Może zwróć uwagę na program, jakiego używasz do zmywania bardziej zabrudzonych naczyń, może środek do zmywania należało by zmnienić, a może Twoja zmywarka ma poprostu kiepską klasę zmywania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz wróbel 2000 16.11.2004 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Być może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 06.07.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 nigdy 45, wyrzucony pieniądz, miałem, teraz tylko większa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 06.07.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 60 cm. Raz, że wygodniejsza, a dwa - tańsza Pozdrawiam T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gafinka 06.07.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Potwierdzam - 45 jest bez sensu - niby dla malej rodziny - ok - ale to bzdura - nas jest dwójka a jak ugotuje obiad to co z tego , że więcej talerzy bym zmieściła jak garnków po obiedzie na jeden raz upchnąć nie moge - więc myje dwa razy - w nowym domku będzie normalna duża zmywarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myrmota 06.07.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Mamy 60 dla 4 osobowej rodziny a i tak czasami musi chodzić dwa razy - jeśli kupujesz prąd w dwóch taryfach radzę kupić zmywarkę z funkcją opóźnionego startu - włącza sie sama w nocy a rano masz czyste naczynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia B 06.07.2005 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 witam jak kupowałam zmywarkę namawiano mnie na 45- na szczęście kupiłam 60 Moim zdaniem 45 jest za mała. Przy 3 osobowej rodzince naczyń jest duuużo i czasem 60 jest niewystarczająca. Chyba, że ktoś nie gotuje,jada poza domem a zmywarka potrzebna jest tylko do jakiegoś zabłąkanego talerzyka, kubka czy łyżeczki Polecam 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia B 06.07.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 witam jak kupowałam zmywarkę namawiano mnie na 45- na szczęście kupiłam 60 Moim zdaniem 45 jest za mała. Przy 3 osobowej rodzince naczyń jest duuużo i czasem 60 jest niewystarczająca. Chyba, że ktoś nie gotuje,jada poza domem a zmywarka potrzebna jest tylko do jakiegoś zabłąkanego talerzyka, kubka czy łyżeczki Polecam 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 07.07.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Ktoś mnie kiedyś przekonywał że 45-tka jest oszczędniejsza od 60-tki.Ajaka to oszczędność skoro do niej wchodzi prawie dwa razy mniej wsadu a zużywa tyle samo prawie wody i energii co większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzx 24.03.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 widze że jest juz wątek o zmywarkach ale troche inny i nie chcialem tam robic zamieszania - dlatego założyłem osobny... no bo musze kupic zmywarkę i tak naprawde mysle czy 60cm to nie bedzie za wielki potwór.. mieszkam sam ale docelowo bede mieszkał z kims maksymalnie 3 osobowa rodzina, bo mieszkanie nie jest za duze. troche sam gotuję ale nie codziennie wiec nie zuzywam góry naczyń, ani tym bardziej góry garnków i patelni.. sam nie mam zbyt wielkiego doswiadczenia.. chcialem wiec zapytac doswiadczonych uzytkownikow zmywarek - kiedy tak naprawde zmywarka 45-centymetrowa staje się za mała? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiush 24.03.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 mamy 45 cm i jest nas troje - wystarcza w zupełności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 24.03.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Ja mam 60 cm jest nas troje i tym bardziej w zupełności wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 24.03.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Jeśli tylko sam to 45 a jeśli plus ileś tam to 60 - nie chodzi tylko o pojemność ale też o ekonomikę działania.60 pracuje rzadziej ( oczekiwanie na pełny załadunek )i nie zużywa dużo więcej prądu i wody niż 60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 24.03.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 bzx, nie ma co bic piany jesli masz miejsce, kup 60cm, wg mnie brak miejsca to jedyny sensowny powod, zeby nie kupic szescdziesiatki .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzx 24.03.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 nie no luz po prostu tak myślę że tego mycia u mnie bedzie mniej, a tez nie chciałbym zapełniać zmywarki przez tydzień bo się tam niezłe zoo zrobi a miejsca tez nie mam za wiele: http://img120.imageshack.us/img120/5121/kuchniapj0.th.jpg dlugosc zabudowy kuchennej to 320cm, zmywarka ma trafic tam gdzie jest ten niebieski box.. jesli miałbym 45-tke to szuflady po lewej byłyby szersze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrtini 24.03.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Tylko 60...Ja nawet bym chciał większąPraktycznie nic nie myje w zlewie - zużycie na liczniku w kuchni mam bardzo, bardzo małe.... Przy 3 osobach - odpalana jest średnio co 1,5 dnia.A jak nie jestem wstanie jej zapełnić (mniejsza liczba domowników) - to myje tylko góra lub dół, czasem tylko płukanie.... Bierz 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts