Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zmywarka 45 czy 60 cm?

Waluś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 340
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale czasem cos gotujesz wiec jakies garnki beda :) A co wlozyz do 45 ?? Jedna duza patelnie na dol a na gore pare szklanek i talerzykow ? A gdzie wlozysz sztucce ? :D Ok, zartuje, kazdy ma to co chce. Przyjemnosci w uzytkowaniu

powiedzialem - zakonczmy wątek - masz swoje racje ale Twoje argumenty do mnie nie przemawiają, OK?

A nam się go nie chce zakończyć :lol:

nie no luz, źle się wyraziłem ;)

tylko już mnie nie przekonujcie że potrzebuje wiekszej zmywarki bo bede miał za mało miejsca na 4 patelnie i 3 garnki przy pomocy których bede przygotowywał swoje obiady, nie mówiąc już o słoikach na zaprawy murarskie ;) po prostu nie angażujcie już mnie w dyskusję ;)

pozdro

tylko już mnie nie przekonujcie że potrzebuje wiekszej zmywarki

No co Ty , sam się wkrótce przekonasz :D . My mamy 45 i uważam to za totalna porażkę. Gary wchodzą trzy na krzyż i to małe gabarytowo. Teraz wiem , że 45 to tylko dla ludzi co jedzą na mieście a w domu tylko kawka. Pierwsze co zrobię przy nadarzającej się okazji to wywalę 45 do mojej mamy, która mieszka sama i jada na mieście, może jej wystarczy :D . Kupujemy 60 i nie ma o czym mówić. Też tak chojrakowałam jak wszyscy znajomi tołkowali mi , ze 45 to za mało :D. Teraz oni mają luzik w kwestii garów, a ja mam problemik :D

Też tak chojrakowałam jak wszyscy znajomi tołkowali mi , ze 45 to za mało :D.

Ja nie chojrakuje - przeczytałem wiele przydatnych opinii ALE powtarzam jeszcze raz, każdy ma swój tryb życia. Rozmawiałem ze znajomymi, jest ich DWOJE, i mają 45 i mówią że to im w zupełności wystarcza, a wiem ile oni gotują w domu.

Jasne? chyba tak.

A nam się go nie chce zakończyć :lol:

nie no luz, źle się wyraziłem ;)

tylko już mnie nie przekonujcie że potrzebuje wiekszej zmywarki bo bede miał za mało miejsca na 4 patelnie i 3 garnki przy pomocy których bede przygotowywał swoje obiady, nie mówiąc już o słoikach na zaprawy murarskie ;) po prostu nie angażujcie już mnie w dyskusję ;)

pozdro

Bzx to, że to Ty rozpocząłeś wątek nie oznacza, że TY go zakończysz nawet jeśli już podjąłeś decyzję. Każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie i wątek może żyć własnym życiem jeszcze baaaaaaaaardzo długo :) Takie są zasady na tym forum, przynajmniej tak mi się wydaje.

Nie musisz się angazować w dyskusję, ani nawet tu zaglądać. Wrzuć na luz....

Pozdrawiam :)

Bzx to, że to Ty rozpocząłeś wątek nie oznacza, że TY go zakończysz nawet jeśli już podjąłeś decyzję. Każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie i wątek może żyć własnym życiem jeszcze baaaaaaaaardzo długo :) Takie są zasady na tym forum, przynajmniej tak mi się wydaje.

Nie musisz się angazować w dyskusję, ani nawet tu zaglądać. Wrzuć na luz....

Pozdrawiam :)

ale jest total luz, rozumiem, wszystko ok ;)

zastanawiam sie jakie Wy macie gary. mi się wszystko mieści do 45. Specjalnie wybrałam taką, zeby się te druciki składały i jest gites.

wlasnie rozmawiałem ze znajomym ktory prowadzi podobny tryb zycia jak ja, z tą różnicą że u nich gospodarstwo ;) składa się z dwóch osob.

powiedział mi że 45 wystarczy mi w zupełności.

markdottir - jaką masz zmywareczke jesli mozna wiedziec?

Elektrolux ESL 46010 (przynajmniej tak jest napisane na tabliczce znamionowej).

Aha i gotuje normalnie dla 2 osób codziennie. Nie zużywam do tego tony garów, ale bez problemu myję talerze, kubki, sztućce, garnek, patelnię i części do robota (misa, mieszadła itp.). Może to kwestia tego, jak sie wszystko w tej zmywarce upycha (uprzedzam pytania - wyciągam czyste) a może "rozmachu" przy gotowaniu... :lol:

• 2 months później...
Moja 2-osobowa rodzinka używa zmywarki 60 cm. Załączana jest codziennie i nie jest za duża. Garnki nie zasychają . Zbieram naczynka cały dzień, a wieczorkiem wystarczy załączyć na program ekonomiczny, 30 minutek i naczynka czyste. Chyba, że bardzo brudne i podpieczone to wtedy na 65 sttopni. Jeśli tylko ilość miejsca w kuchni na to pozwala to 60 cm.

Popieram 60 :)

Rodzina 3-osobowa, najczęściej chodzi codziennie (zmywarka, nie rodzina :) ), a czasami, kiedy praktycznie cały dzień nas nie ma w domu - to raz na dwa dni. Trzeba tylko pamiętać, że w lato raczej nie powinno się zostawiać schowanych w niej naczyć do zmywania na następny dzień, bo potem trudno przeżyć ten zapach.. :-?