Lookita 14.07.2008 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 odebralem,wlaczylem mojego Siemensa z funkcja pol wsadu i variospeed.Swiadomy wybor,gdyz testowalem Bosche dwa,bez bajerkow,ale brakowalo nam funkcji pol wsadu.Dla nas to praktyczne rozwiazanie,czesciej zdarzalo sie,ze naczynia zasmiergly a nie zapelnily w calosci zmywarke,nawet jesli rzadziej te funkcje uzywam,to sa oszczdnosci w czasie i ilosci wody,niz mialbym sam lapkami myc wszystko.Poza tymi bajerkami najwazniejsza jest ergonomia pakowania dzieki np. systemowi Rackmatic.Bardzo przyjazne i wygodnie opuszczanie,testowalem w 2 poprzednich zmywarkach,w jednej nie bylo tego..i zalowalem.Te zmywarke znow dla wygody umiescilem sobie 60 cm nad ziemia,na szafeczce,calosc pod zabudowe.Kolejne przyjazne wykorzystanie zmywarki.A na koniec-tylko i wylacznie 60 cm.Wcale nie jest az tak duza,a wicej mozliwosci mycia moze sie przydac w namniej oczekiwanym momencie.To zakup na lata a nie na zwyczaje i okazje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 16.07.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 odebralem,wlaczylem mojego Siemensa z funkcja pol wsadu i variospeed.Swiadomy wybor,gdyz testowalem Bosche dwa,bez bajerkow,ale brakowalo nam funkcji pol wsadu.Dla nas to praktyczne rozwiazanie,czesciej zdarzalo sie,ze naczynia zasmiergly a nie zapelnily w calosci zmywarke,nawet jesli rzadziej te funkcje uzywam,to sa oszczdnosci w czasie i ilosci wody,niz mialbym sam lapkami myc wszystko.Poza tymi bajerkami najwazniejsza jest ergonomia pakowania dzieki np. systemowi Rackmatic.Bardzo przyjazne i wygodnie opuszczanie... a co to za siemens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 16.07.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 SIEMENS SE 66 T 373 EUA to ten model,dzisiaj 3 pranka,kuchnia zmontowana i zapychamy ja wyposazeniem...totez nowe rzeczy myjemy po fabrykach...Zaluje,ze nie ma oswietlenia w srodku,ale model z tym juz kosztuje bardzo duzo.....Na razie polecam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 17.07.2008 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Naprawdę aż tyle macie do zmywania? Nie jest to przypadkiem trochę tak, że każdy woli wziąć sobie nową czystą szklankę czy talerz zamiast podejść z brudnym do zlewu i przemyć? Z reguły ludzie po to kupują zmywarki, aby nie podchodzic do zlewu i nie przemywać a pewnie że woli....ja też jako pani domu utyrana jak wół po polerowaniu gresu wolę. Nawet kupiłam wypasiony zestaw naczyn na kolejne pół zycia zeby mieć i elegancko i do zmywary:) i zeby nie myc po sobie NIC, nawet lichej łyżeczki :)Ale moja babcia jeś swiecie oburzona takim "rozpasanaiem"obyczajów ("Bój się Boga, kubek po kawie do zmywarki a ty kolejny wyjmujesz do herbaty? Co sobie ludzie o tobie pomyślą?") ech, dla starszego pokolenia to uczciwy człowiek luksusów nie szuka tylko mile spędza czas na pracach domowych (dzis wyprodukowałam osobiście jakieś 5 kubków (lubię zawsze w czyściutkim i juz) i czekam na piorun co mnie dziabnie za to lenistwo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 18.07.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Pod tym względem chyba bym bardzo dobrze dogadał się z babcią :)Umycie dla siebie jednego kubka na kawę to przecież naprawdę żaden problem - to tylko kilka ruchów ściereczką A pomyśl ile razu dziennie Ty i ktoś z Twojej rodziny idzie do kuchni zrobić sobie coś do picia. I później te kubeczki i szklanki w całym domu, na każdym stoliku, blacie, trzeba co jakiś czas robić rundkę i zbierać to wszystko, znosić do zmywarki, a w czasie gdy się zmywa trzeba sobie jeszcze jeden kolejny kubeczek wyciągnąć... i tak w kółko. Nie dziwię się, że przy takiej strategii podnoszą się głosy, że O Boże, Dwuosobowa Rodzina! Oczywiście Że Tylko Zmywarka 60, Przecież W Mniejszej Nic Się Nie Zmieści! A gdyby każdemu wbić do głowy, że jak chce mu się pić to rozgląda się za jakimś używanym kubkiem w swoim pobliżu, idzie z nim do zlewu, rach-ciach-ciach i już ma czysty kubek specjalnie dla siebie. Sięgając do slangu informatycznego możnaby to nazwać zmywaniem rozproszonym, do tego "lazy", bo akcja zachodzi tylko gdy jest wymagana, a nie z wyprzedzeniem Oczywiście taka strategia nie zastępuje zwykłego zmywania, ale myślę że potrafi trochę zmniejszyć zapotrzebowanie na zmywarkę na pół kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 18.07.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Taaa, co to tam tylko jeden kubeczek umyć. Tak moja mama mówi i ciągle stoi przy zlewie i te kubeczki myje. I łyżeczki. I szklaneczki. I talerzyki. A potem tylko zlew przetrzeć. Toż to kilka ruchów szmatką. I tak cały dzień przy tym zlewie co chwilę... Mam zmywarkę dopiero od miesiąca. Obok własnej łazienki przy sypialni i ogrodu to najfajniejsza rzecz w nowym domu. Nie zauważyłam, żeby lęgły mi się naczynia na meblach. Jakoś mojej gromadce łatwiej wstawić coś do zmywarki niż umyć szybciutko. Zwłaszcza, że dzieciary jeszcze za małe, żeby sobie ze zlewem poradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 18.07.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 A zmywarkę mam 60 z funkcją pół wsadu. Pól wsadu idzie zawsze rano po śniadaniu. Drugi raz wieczorem cała zmywara. A jak dzieciary przyjaciół gościły to i cztery razy zapodaliśmy pełną zmywarę. Każde mycie to 14 litrów. Przy ręcznym to nie wiem ile by wody poszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 18.07.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Nie no, jasne, bez sensu też przesadzać w drugą stronę. Sam uważam, że moja mała zmywarka bardzo mi pomaga i nie mam zamiaru nigdy oszczędzać na tabletkach Calgonitu. Ale też nie mam zamiaru generować dodatkowej sterty brudnych naczyń tylko dlatego, że nie chce mi się umyć kubeczka na kawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 18.07.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 ja nie jestem w stanie rozejrzeć się za używanym kubkiem bo takich nie ma w moim otoczeniu-po użyciu ciach do zmywary:) A poza tym chlapanie kazdego kubka z osobna niweczy oszczędność wody:) (tak to sobie tłumaczę) PS-zerwałam z calgonitem na rzecz tabletek w5 z LIDLA. Cena bez porównania niższa-jakość-rewelacja może nawet lepsza bo calgonit na oszczędnym zostawiał smugi na szkle leciutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszasta 13.08.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Zastanawiam się nad wyborem zmywarki. Słyszałam, ze nie watro kupować 45 cm ale: 1) większej za bardz o nie mam gdzie wcisnąć 2) mieszkam sama i w najbliższym czasie się to nie zmieni Czy zatem głupotą jest kupći 45? Czekam na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 13.08.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Myśl przyszłościowo - jak już zabudujesz w kuchi 45-tkę to bedzie za późno na zmiany jak sie okaże za mała . A okaże się - na pewno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_Niedźwiadek 13.08.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Myśl przyszłościowo - jak już zabudujesz w kuchi 45-tkę to bedzie za późno na zmiany jak sie okaże za mała . A okaże się - na pewno . ja też tak uważam lepiej kupić 60-tkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 13.08.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Ja mam 45cm i uważam,że jest ona wystarczająca. Mamy rodzinę 4 osobową, nastawiam ja codziennie i nie mieszczą mi się do niej tylko garnki. Pomyśl o tym, że jeśli nie nastawisz zmywarki codziennie, tylko brudne naczynia będą w niej stały np 2-3 dni, później będzie gorzej je domyć. Poza tym zapach tych resztek z talerzy... Nastawiam codziennie wieczorem, naczynia myję w programie 30 minutowym i wszystko jest super domyte. Na Twoim miejscu nie brałabym 60cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 13.08.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Zastanawiam się nad wyborem zmywarki. Słyszałam, ze nie watro kupować 45 cm ale: 1) większej za bardz o nie mam gdzie wcisnąć 2) mieszkam sama i w najbliższym czasie się to nie zmieni Czy zatem głupotą jest kupći 45? Czekam na opinie Mam 60. Cztery osoby, gotujemy obiady. Zmywa raz dziennie, ale nie wszystko wchodzi. Dwie osoby, bez gotowania - po jednym dniu zostaje sporo miejsca. Reasumując. Do dwóch osób 45 będzie chyba wystarczająca. Ale może lepiej kupić 60- taką rozwojowa z funkcjami dostosowującymi czas zmywania do mniejszej ilości naczyń (teraz to pewnie wszystkie to mają). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszasta 13.08.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Tego się spodziewałam... Wszyscy niemal optują za 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyspa 13.08.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Ja mam 45cm i uważam,że jest ona wystarczająca. Mamy rodzinę 4 osobową, nastawiam ja codziennie i nie mieszczą mi się do niej tylko garnki. Pomyśl o tym, że jeśli nie nastawisz zmywarki codziennie, tylko brudne naczynia będą w niej stały np 2-3 dni, później będzie gorzej je domyć. Poza tym zapach tych resztek z talerzy... Nastawiam codziennie wieczorem, naczynia myję w programie 30 minutowym i wszystko jest super domyte. Na Twoim miejscu nie brałabym 60cm. No właśnie - nie mieszczą się garnki ! Ty lepiej znajdź msce na 60 i myj w zmywarce wszystko nie tylko kubki i talerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beaz 13.08.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Jeźeli nie masz miejsca, to nie masz wyboru...Zmywarka powinna myć wszystko, wtedy ma to sens. Ja mam 60-tkę. Myję wszystko łącznie z blachami do pieczenia ciasta.Pozdrawiam. Beata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 13.08.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Mieliśmy 45-tkę i następna juz była 60-tka. Własnie ze względu na gary i blachy, a takze jakoś trudniej, mniej ekonomicznie się ją ładuje. A oszczędność w częstości mycia to iluzja - ze względu na powszechną już funkcję 1/2 (górny lub dolny kosz). Zresztą wystarczy poczytac różnicę poboru wody i energii - sa bardzo niewielkie. Chyba, że jakaś ekstra mala i specyficznej wielkości kuchnia - wtedy nie ma wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 14.08.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 My spróbujemy znaleźć miejsce jednak na 60. Problemem nie jest umycie kubków czy talerzy ale garnków i blach właśnie. Gdyby zmywarka miała mi służyc tylko do kubków i talerzy, mijałoby się to z celem. Ma myć wszystko. Jednak brak miejsca rzeczywiście jest problemem, skoro masz miejsce tylko na 45 to przecież nie wyczarujesz tych dodatkowych 15 cm no i póki co zmywarka będzie zmywała tylko po Tobie więc może jednak ta 45 wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 14.08.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Ja mam 45cm i uważam,że jest ona wystarczająca. Mamy rodzinę 4 osobową, nastawiam ja codziennie i nie mieszczą mi się do niej tylko garnki. LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Chcesz powiedzieć, że mając zmywarkę garnki myjesz ręcznie, bo sie nie mieszczą, ale mimo to uważasz że 45 jest ok??? My mieszkamy w dwójkę nastawiamy zmywarkę 60 codziennie i często bywa tak że coś sie właśnie nie zmieści, natomiast sporadycznie bywają w niej pustki, w takiej sytuacji można użyc opcji pół wsadu (skraca czas mycia i zużycie wody) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts