beti555 14.08.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Chcesz powiedzieć, że mając zmywarkę garnki myjesz ręcznie, bo sie nie mieszczą, ale mimo to uważasz że 45 jest ok??? Wyobraź sobie, że tak uważam. Garnków do mycia nie mam codziennie. A skoro Myszasta nie ma miejsca na 60tkę, to po co ma ja na siłę upychać w kuchni? I to dla jednej osoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 14.08.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 a ja mam 45-kę na 2 osoby. Gotuje codziennie i wszystko, co sie nadaje myję w zmywarce (no dobra, blachy z piekarnika nie włożę, bo nie mam na nią uchwytu czy tam stojaka). Chodzi przęcietnie raz na 2 dni, chyba, ze robota użyję, wtedy raz dziennie Z tymi 60-tkami to jakaś obsesja. Wszyscy tylko: 60-tka i 60-tka. Nie ważne szafki, szuflady itp, byle by była 60-tka. Nooo proszę, kuchnia nie składa sie tylko ze zmwyarki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emild 14.08.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 to my to dziwolągi jesteśmy- mamy miejsce na 60, ale kupiliśmy... 45, chociaż przed zakupem, po lekturze miliona postów na forum w tym temacie, byliśmy przekonani o wyborze 60ki. W sklepie obok siebie stały i 45 i 60 i do nich zajrzeliśmy. Stwierdziliśmy, że nasze garnki, czy patelnie wejdą (oczywiście nie ...wszystkie na raz). Jesteśmy na razie we dwoje. Do knajpy, na obiady, chodzimy raczej sporadycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 14.08.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Wyobraź sobie, że tak uważam. Garnków do mycia nie mam codziennie. A skoro Myszasta nie ma miejsca na 60tkę, to po co ma ja na siłę upychać w kuchni? I to dla jednej osoby? Uważaj jak chcesz. Dla mnie zmywarka ma sens ponieważ zwalnia człowieka z uciążliwej roboty i oszczędza wodę. Jeśli miałbym myc ręcznie garnki to żaden z powyższych warunków nie byłby do końca spełniony. natomiast z doświadczenia moge powiedzieć, że 60 to wcale nie jest duża zmywarka i często w niej brakuje miejsca. Powiem tak - sens kupowania 45 widzę tylko wtedy gdy - nie ma absolutnie miejsca na 60 (no to cóż wtedy zrobić) lub mieszka się samotnie, nie ma perspektyw na zmianę tego stanu rzeczy, nie zaprasza się czesto gości i nie ma dużego zapasu naczyń. Fakty sa takie, że 60 to zmywarka standard, a 45 to wersja mini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 14.08.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Eee, mini to jest taka http://images28.fotosik.pl/148/84dc8b1ee36b48ebmed.jpg I na jedną osobę wystarcza mi całkowicie. Na dwie też by starczyła (nie mogłam zapełnić 45ki). Miałabym miejsce na 60tkę, tylko po co? Jak sporadycznie mam więcej garów (raz na 2-3 tygodnie), to puszczam dwa razy. Zazwyczaj chodzi raz na 1-2 dni. Wolę tak, niż wstawić 60tkę i puszczać ją na pół wkładu prawie zawsze. Przy 60tce musiałabym wszystkie sprzęty mieć co najmniej potrójnie, żeby miała sens, tylko wtedy nie miałabym gdzie ich trzymać - no chyba że w zmywarce Każdemu wg potrzeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 14.08.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Uważam, że 45 w zupełności Ci wystarczy... Do tej pory miałam dla 4-osobowej rodziny 45-tkę i codziennie wstawiałam, ale duże rzeczy myłam w zlewie (dla mnie to był żaden problem). Teraz mam 60-tkę i problem z jej zapełnieniem Trzeba mieć dużo talerzy i garnków, żeby ją zapełnić. Czasami nie mam tyle tych dużych "rzeczy" i zaczyna mi brakować talerzy, a mam ich po 12 szt (fakt, jest program pół-wsadu- jeszcze nie wypróbowany przeze mnie...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszasta 15.08.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 A o co chodzi z tymi garnkami? Czy one zupełnie się nie mieszczą w 45 nawet same, czy tylko razem zi innymi naczyniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 15.08.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Mi się nawet w mojej mieszczą. W końcu ile i jakich wielkich garów używasz do gotowania dla jednej osoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 15.08.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Miałam 45 a teraz ma 60. Nawet jak byłam w domu sama ( rodzinka na urlopie) to i tak raz dziennie ją wstawiałam. Kilka szklanek, jakieś kubki po kawie, lampki po winie, mały garnek po makaronie, patelnia, miska od surówki, ze dwa talerzyki - i zmywarka pełna. Nie wiem jak to robimy, bo 4 osobowa rodzina - również zapełania JEDNĄ zmywarkę dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 16.08.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 A w czym jest problem aby puścić zmywarkę 2 lub więcej razy w ciągu dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 16.08.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 jeżeli chcesz otworzyć prywatną restaurację, na wzór hiszpanski, w mieszkaniu, to przyda się tobie ta 60 litrowa, w każdym innym przypadku 45 l. wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jax 17.08.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 A w czym jest problem aby puścić zmywarkę 2 lub więcej razy w ciągu dnia No taki malutki problem - szambo. Ja w mieszkaniu miałem 45cm, bo mała kuchnia była .... ogolnie tragedia, puszczanie zmywarki dwa razy dziennie, bo raz talerze i kubki, potem garnki i cos jeszcze. Na szczescie to juz przeszlosc, w domu mam teraz 60cm i jest puszczana dwa razy w tygodniu i na plus brak brudnych naczyń w kuchni. Myszasta, jesli tylko masz miejsce to kup 60cm, pozatym 60 ma zawsze wiecej opcji, np mycie polowy wkladu itp jeżeli chcesz otworzyć prywatną restaurację, na wzór hiszpanski, w mieszkaniu, to przyda się tobie ta 60 litrowa, w każdym innym przypadku 45 l. wystarczy. miarą są centymetry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 17.08.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 te centymetry na pewnym etapie dyskursu o zmywarkach przekłądają się na litry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 17.08.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 A w czym jest problem aby puścić zmywarkę 2 lub więcej razy w ciągu dnia No taki malutki problem - szambo. Ja w mieszkaniu miałem 45cm, bo mała kuchnia była .... ogolnie tragedia, puszczanie zmywarki dwa razy dziennie, bo raz talerze i kubki, potem garnki i cos jeszcze. Na szczescie to juz przeszlosc, w domu mam teraz 60cm i jest puszczana dwa razy w tygodniu i na plus brak brudnych naczyń w kuchni. Myszasta, jesli tylko masz miejsce to kup 60cm, pozatym 60 ma zawsze wiecej opcji, np mycie polowy wkladu itp Przecież pisze, że miejsca raczej nie ma Ludzie, na co jednej osobie zmywarka 60tka? Ile do tego trzeba mieć gratów, żeby puszczać raz w tygodniu? Gdzie te graty trzymać w niewielkiej kuchni? No chyba, że Myszasta gotuje codziennie sama sobie trzy posiłki, w tym obiad z trzech dań Ja tam wolę raz w miesiącu puścić zmywarkę 2x, niż ten raz w miesiącu puścić na pełnym wkładzie, na codzień korzystając z opcji 1/2 wsadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 18.08.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Myszasta, jesli tylko masz miejsce to kup 60cm, pozatym 60 ma zawsze wiecej opcji, np mycie polowy wkladu itp Moja 45tka tez ma opcję pół wsadu I oprócz tego mnóstwo innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cieyowa 18.08.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Zastanawiam się nad wyborem zmywarki. Słyszałam, ze nie watro kupować 45 cm ale: 1) większej za bardz o nie mam gdzie wcisnąć 2) mieszkam sama i w najbliższym czasie się to nie zmieni Czy zatem głupotą jest kupći 45? Czekam na opinie Jeśli prowadzisz typowe gospodarstwo singla, który nie gotuje dużo zarówno pod względem ilości jak i częstotliwości, to moim zdaniem 45 absolutnie wystarczy, tym bardziej, że jak piszesz nie bardzo masz miejsce na większą. No chyba, że często organizujesz przyjęcia i w ogóle dużo gotujesz i pieczesz, wtedy 60 będzie praktyczniejsza. Ja uzywam obecnie 45 (na dwie osoby), wszystkie nasze, nawet dosyć spore garnki się w niej pięknie mieszczą, ale ponieważ ja bardzo dużo gotuje i piekę, czasami muszę włączać ją dwukrotnie w ciągu dnia. Z tego powodu w nowym domu będzie 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tessa 19.08.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Ktoś tu na forum napisał: Na szczescie to juz przeszlosc, w domu mam teraz 60cm i jest puszczana dwa razy w tygodniu i na plus brak brudnych naczyń w kuchni. Musze przestrzec, że ten kto, trzyma przez kilka dni brudne naczynia w zmywarce, hoduje sobie ogrom bakterii, nic tylko pogratulować pomysłu. A wracajać do tematu: zmywarka 45 cm to wystarczająca wielkość dla 4-osobowej rodziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 19.08.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Ktoś tu na forum napisał: Na szczescie to juz przeszlosc, w domu mam teraz 60cm i jest puszczana dwa razy w tygodniu i na plus brak brudnych naczyń w kuchni. Musze przestrzec, że ten kto, trzyma przez kilka dni brudne naczynia w zmywarce, hoduje sobie ogrom bakterii, nic tylko pogratulować pomysłu. A wracajać do tematu: zmywarka 45 cm to wystarczająca wielkość dla 4-osobowej rodziny. Mam 3 osobową rodzinę, obiady jemy po za domem. Zmywarkę "60" włączamy codziennie lub co dwa dni. Zawsze coś się nazbiera. No i przynajmniej nie muszę przez godzinę myśleć czy kolejna szklanka wejdzie czy może ten garnek ręcznie umyć. "45" to góra dla dwóch osób. Napewno nie dla 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutlandia 19.08.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 mam w domu 45 i bardzo sobie chwalę. dużo zależy od modelu - tzn jego funkcjonalności i "pakowności" np tego czy można regulować wysokość kosza itp. nie wiem jak inne - mam ariston i mogę sporo majstrować w ułożeniach - garnki mieszczą się spokojnie, jedyne co nie wchodzi to blacha do ciasta.... jakoś znoszę jej mycie ręczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 20.08.2008 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 No i przynajmniej nie muszę przez godzinę myśleć czy kolejna szklanka wejdzie czy może ten garnek ręcznie umyć. Wstrząsające. Przez godzinę to umyłbym ręcznie wszystko w promieniu kilometra. Dla mnie jednak oszczędność wody i energii oraz szambo to najbardziej przekonujące argumenty. 60 dla jednej osoby KTÓRA NIE MA NA NIĄ MIEJSCA W SWOJEJ KUCHNI ... po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts