Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zmywarka 45 czy 60 cm?

Waluś

Recommended Posts

No i przynajmniej nie muszę przez godzinę myśleć czy kolejna szklanka wejdzie czy może ten garnek ręcznie umyć.

Wstrząsające.

Przez godzinę to umyłbym ręcznie wszystko w promieniu kilometra. Dla mnie jednak oszczędność wody i energii oraz szambo to najbardziej przekonujące argumenty. 60 dla jednej osoby KTÓRA NIE MA NA NIĄ MIEJSCA W SWOJEJ KUCHNI ... po co?

Właśnie.

• Odpowiedzi 340
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

z pkt nr 1 wypowiedzi Myszasta wcale nie wynika, że nie ma miejsca na 60.

No fakt, wynika, że nie za bardzo ma na nią miejsce :roll: :-? Toż to gigantyczna różnica :-?

W związku z tym upchnie ją jakoś i jeszcze parę dodatkowych szafek na zapasowe graty niezbędne, gdy zmywarka będzie w trakcie zapełniania :-?

No fakt, wynika, że nie za bardzo ma na nią miejsce :roll: :-? Toż to gigantyczna różnica :-?

W związku z tym upchnie ją jakoś i jeszcze parę dodatkowych szafek na zapasowe graty niezbędne, gdy zmywarka będzie w trakcie zapełniania :-?

O ile dobrze zorientowałem się w wątku, miejsce nie jest jedynym argumentem...

O ile dobrze zorientowałem się w wątku, miejsce nie jest jedynym argumentem...

Otóż to :roll:

sam niedawno byłem w sytuacji takiej jak Myszasta i dywagacje autora watku rozumiem tak: miejsca mam mało na 60 /cyt.:"nie bardzo mam na nią miejsce"/ ale gdyby istniały jakieś naprawdę ważne argumenty za 60 to jednak ją zmieszczę. Wg mnie jest to znacząca różnica niż:" nie mam miejsca na 60"-wtedy pytanie nie miałoby sensu!

Ja sam wybrałem 45-dlaczego pisałem wyżej.

miejsca mam mało na 60 /cyt.:"nie bardzo mam na nią miejsce"/ ale gdyby istniały jakieś naprawdę ważne argumenty za 60 to jednak ją zmieszczę.

jakies naprawdę ważne istanieją - 60 mieści więcej niż 45. Problem nie dotyczy tylko miejsca ale też tego czy warto JAK SIĘ MIESZKA W POJEDYNKĘ kisić talerze z resztkami jedzenia w większej zmywarce, czy będzie używana wystarczająco często by przynieść wymierne korzyści i czy jest realnie potrzebna. Nie wkurzaj się ale jakos się uczepiłeś tego wymiaru i traktujesz problem powierzchownie.

miejsca mam mało na 60 /cyt.:"nie bardzo mam na nią miejsce"/ ale gdyby istniały jakieś naprawdę ważne argumenty za 60 to jednak ją zmieszczę.

jakies naprawdę ważne istanieją - 60 mieści więcej niż 45. Problem nie dotyczy tylko miejsca ale też tego czy warto JAK SIĘ MIESZKA W POJEDYNKĘ kisić talerze z resztkami jedzenia w większej zmywarce, czy będzie używana wystarczająco często by przynieść wymierne korzyści i czy jest realnie potrzebna.

i to jest jakiś konkretny argument! czy wybrać tę czy tamtą, ale wykorzysta go osoba, która w ogóle może się zastanawiać. Ktoś kto nie ma miejsca nie będzie sie zastanawiał/pytał. Myszasta pyta.

jakies naprawdę ważne istanieją - 60 mieści więcej niż 45. Problem nie dotyczy tylko miejsca ale też tego czy warto JAK SIĘ MIESZKA W POJEDYNKĘ kisić talerze z resztkami jedzenia w większej zmywarce, czy będzie używana wystarczająco często by przynieść wymierne korzyści i czy jest realnie potrzebna.

i to jest jakiś konkretny argument! czy wybrać tę czy tamtą, ale wykorzysta go osoba, która w ogóle może się zastanawiać. Ktoś kto nie ma miejsca nie będzie sie zastanawiał/pytał. Myszasta pyta.

Ale Myszasta pyta czy nie będzie głupotą kupić 45tkę... Moim zdaniem jak najbardziej NIE będzie to głupotą.

Może napisze teraz na co sie zdecydowała? Po tych naszych argumentach :wink:

w tej materii są ekonomiczniejsze...

Rozpatrzmy przypadek o który tu nam wszystkim chodzi: Myszasta mieszka sama więc 60 będzie zapełniała dłużej niz np 4 osobowa rodzina. Jeżeli zasyfione talerze poleżą w zmywarce dłuuuugo, ta nie odmyje ich dokładnie ze względu na poprzysychane resztki jedzenia ( i nikt mi nie wmówi, że zmywarki domywają wszystko i zawsze). Trzeba będzie myć raz jeszcze ewentualnie poprawiać w zlewie. Idąc tym tokiem po długo zapełnianej 60 trzeba będzie raz jeszcze używać wody i detergentu co daje ich większe zużycie. 45 zapełnia się szybciej więc żarło nie zdąży się zadomowić...

Łojejku... Ale dyskusja rozgorzała... A ja przez kilka dni nie miałam dostępu do netu, stąd moje milczenie. Otóż w kwestii wyjaśnienia: z racji ograniczonej ilości miejsca dużo bardziej pasowałaby mi 45, dodatkowo pozwoliłaby ona na zachowanie symetrii w projekcie ciągu szafek. Natomiast istotna argumentacja zmusiłaby mnie do przeprojektowania (aczkolwiek niechętnie) kuchni. W związku z Waszymi wypowiedziami najprawdopodobniej wybiorę 45, ale do zakupu dojdzie pewnie pod koniec września, a wiadomo kobieta zmienną jest :)

no to ja:

1) Trzeba otworzyc stronę http://www.imageskack.us

2) Po prawej tam gdzie masz wybierz, wybierasz zdjęcie z tamtąd gdzie je masz i klikasz host it

3) czekasz aż strona się odświerzy i na dole wyswietli Ci się bezpośredni adres internetowy obrazka

4) klikasz kopiuj i tu w odpowiedzi wklej

5) zaznaczasz cały adres i klikasz IMG

6) dla wszystkiego najpierw rąbnij podgląd, żeby sprawdzić czy nic Ci nie umknęło

Powodzenia