Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zmywarka 45 czy 60 cm?

Waluś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 340
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no chyba, że robi często przyjęcia. :roll:

REWELACYJNE ŻYCIE SINGLA - ja wspominam z sentymentem :lol: :lol: :lol:

Siur, że rewelacyjne :lol: Nie ma lepszego :lol:

Swoją singielską zmywarę zamieściłam powyżej :wink: :lol:

Przyjęcia owszem, na małą ilość osób - na dużą jestem zbyt leniwa :roll: :lol:

No i do zmywary muszę wtedy na 2 razy pakować :wink: :lol: :lol:

Niech mi Pan Bóg przebaczy głupie pytanie ale musze bo zdechnę w cholerę albo mnie rozpieprzy.

Jesteśmy wychowaniu w kraju gdzie POD ZLEWEM ZNAJDUJE SIĘ KOSZ I KUR..... NIC GO STAMTĄD NIE RUSZY. Zdaję sobie sprawę, że to infantylne ale pierwsze co mi przyszło do głowy jak zobaczyłem to foto to wlasnie: gdzie trzymasz kosz????

Nic się nie stanie jak nie odpowiesz 8)

Niech mi Pan Bóg przebaczy głupie pytanie ale musze bo zdechnę w cholerę albo mnie rozpieprzy.

Jesteśmy wychowaniu w kraju gdzie POD ZLEWEM ZNAJDUJE SIĘ KOSZ I KUR..... NIC GO STAMTĄD NIE RUSZY. Zdaję sobie sprawę, że to infantylne ale pierwsze co mi przyszło do głowy jak zobaczyłem to foto to wlasnie: gdzie trzymasz kosz????

Nic się nie stanie jak nie odpowiesz 8)

Odpowiem 8)

Kosz jest obok :lol: :lol: :lol:

Mikro kosz się mieści i na typowo kuchenne, organiczne odpadki wystarcza - w końcu mało ich robię :wink:

Odpady segregowane idą faktycznie w inne miejsce, jeszcze brak pojemnika :roll: I nie wiem, kiedy się za to zabiorę. Ale to "czyste" śmieci, więc nie muszą być pod zlewem - nie śmierdzą, nic z nich nie kapie itd.

[

Jesteśmy wychowaniu w kraju gdzie POD ZLEWEM ZNAJDUJE SIĘ KOSZ I KUR..... NIC GO STAMTĄD NIE RUSZY.

:lol: w mieszkaniu miałam kosz nie pod zlewem a zupełnie z drugiej strony - wszyscy domownicy radzili sobie z tym doskonale :D

teraz w domu mam przez przypadek pod zlewem i tez mi to nie przeszkadza

ja bym nie przesadzała z tym kultowym :wink: miejscem kosza na śmieci

i marzy mi sie sortowanie tychże :-? i niestety w naszym kraju...

a propos tematu głównego : zmywarka 45 na rodzinę 3 osobowa jest wystarczająca i garnki tez sie mieszczą :D

Myszasta, piękny projekt :lol:

Jeszcze w kwestii zmywarki...

Sama najlepiej wiesz, ile masz codziennie rzeczy do zmywania, jakie nawyki kuchenne, czy gotujesz dużo czy mało, czy codziennie, ile przy tym używasz gratów itd.

Przejdź się do sklepu i spróbuj "wirtualnie zapakować" zmywarkę swoimi gratami, i dużą, i małą.

Ja jestem pewna, że na 1-2 osoby 45tka wystarczy zupełnie, ale to Ty musisz być pewna, co chcesz, i co Ci wystarczy :wink:

Uff... Bo już się wystraszyłam, że coś ze mną nie tak. Ale udało się i działa. Dziękuję dandi3.

Zmywarka to to coś zaraz po lewej stronie od piekarnika. Fronty z bielonego drewna, całość tak w stylu prowansalskim :)

Ładny projekt, ale za mało miejsca pomiędzy płytą a zlewozmywakiem...

Ja celowo kupie 45-tke, tesciowa ma 60tke i w 2 osoby nie zapelniaja jej w 1 dzien. I na 2gi dzien smierdzi...

To co oni tam jedzenie wkładają? Moja w tygodniu działa z raz/dwa razy i nie śmierdzi.

Myszasta, co do projektu, pomyśl o zlewie przy oknie. Po pierwsze za mała odległośc od płyty, po drugie będziesz miała wtedy duży blat roboczy pomiędzy płyta i lodówką. Razem ze zlewem przenieś zmywarke, nie wiem czy powinna staćobok piekarnika.

Ja celowo kupie 45-tke, tesciowa ma 60tke i w 2 osoby nie zapelniaja jej w 1 dzien. I na 2gi dzien smierdzi...

Moja w tygodniu działa z raz/dwa razy i nie śmierdzi.

moja 60-tka (na dwie osoby) myje do drugi dzień i też nic z niej brzydko nie pachnie ;)

Razem ze zlewem przenieś zmywarke, nie wiem czy powinna staćobok piekarnika.

nam projektant też odradził stawianie zmywarki obok piekarnika.

odległość między zlewem i płytą jest faktycznie malutka.

Myszasta, co do projektu, pomyśl o zlewie przy oknie.

Zawsze mi się wydawało że jak zlew jest pod oknem to podczas zmywania chlapie się na szybę ale ja tak nie mam więc to tylko moja wyobraźnia. A swoją drogą Mysza pytała tylko czy 45 czy 60 a całkiem fajny wątek nam się tu rozwinął 8)

To co oni tam jedzenie wkładają? Moja w tygodniu działa z raz/dwa razy i nie śmierdzi.

Myszasta, co do projektu, jest bardzo ładny, pomyśl tylko o zlewie przy oknie.

Tteraz jest za mała odległośc zlewu od płyty, będziesz miała wtedy duży blat roboczy pomiędzy płyta i lodówką. Razem ze zlewem przenieś zmywarke, nie wiem czy powinna stać obok piekarnika.