joovie 13.08.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Witam, Chciałbym wykonać ocieplenie poddasza wełną - dwie warstwi 15+10cm.Pierwsza warstwa między krokwie a druga idzie między stelaż na płyty - to jest standardowe rozwiązanie. W moim przypadku płyt nie będę przykręcał do tego stelaża (tylko do innego, troszkę niżej położonego poziomo) A na niewielkiej powierzchni gdzie będzie kilka płyt, nie zależy mi na super jakości bo to będzie stryszek i się zastanawiam czy wogóle tam dawać płyty. Moja prośba do was: podrzućcie pomysły na prostszy/tańszy stelaż na drugą warstwę wełny (bo skoro i tak nie będę do nich przykręcał płyt to po co mi taka solidna konstrukcja?). Interesują mnie przede wszystkim aspekty ewentualnych mostków termicznych, ceny i szybkości wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nestor_2005 17.08.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 To może na łatach drewnianych? Zawsze można dostać jakieś z odzysku czy II gatunek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 20.08.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 A moze przymocuj welne jakim takerem najpierw na zszywki a potem daj folie i papowcami poprzybijaj z duzymi podkladkami...Nie widze tego dokaldnie o co c chodz... Ale folie tak musisz dac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts