Cypek 13.08.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Mam ściany 3W i osłonówka jest z porothermu.Na to poszedł tynk baumit.Teraz chciałem to pomalować.Jaką wybrać farbę (firma i rodzaj farby), aby była łatwa w utrzymaniu w czystości i trwała ?Powiedzmy, że koszt farby nie ma znaczenia, oczywiście w granicach rozsądku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka-1 13.08.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 słyszałam o farbie tzw. samomyjącej się, ponoć nieludzko droga. Nie wiem kto produkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 13.08.2008 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Zapewne chodzi Ci o farby silikonowe, które posiadają zdolność do samooczyszczania się powierzchni podczas deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 13.08.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Ja wybrałem KABE Armasil F - silikonowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpkg 13.08.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Polecam farbę na bazie żywic silikonowych - Sigmasiloxan Topcoat. Farba nie jest tania, ale za wysoką jakość trzeba niestety odpowiednio zapłacić, elewacja to nie wnętrza tutaj koszt ewentualnego podmalowania/poprawki za kilka lat będzie DUŻO wyższy niz różnica, którą w tej chwili zaoszczędzisz na materiale ... Pozdrawiam[/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 14.08.2008 04:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Przy okazji może ktoś wie, jaki jest koszt wykonania boni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 14.08.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Mam silikonową Caparola. Koszt na domek 1*podkład i 1* farba w tym samym kolorze wyniósł ok 1700 zł. Domek coś ze 200 m2 malowania, może trochę mniej, musiałabym w papierach szukać Zadowolona jestem, bardzo, ale mam szerokie okapy i tego efektu zmywania nie zauważyłam na razie. Ale ślad po brudnej łapie odbity na elewacji usunęłam wilgotną gąbką Bonie nie wiem, ja robiłam z tynku w tym kolorze (ściana gładka - bonia tynkowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts