Bard13 30.09.2003 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Ja jestem na etapie wyszukiwania gotowego projektu.Z tego co znalazłem w projektach, zauważyłem, że pomieszczenia gospodarcze w których można wstawić piec narzucają ogrzewanie gazowe lub olejowe, z powodu braku jakiegokolwiek miejsca na nawet podręczny skład opału stałego, lub znajdują się w pmieszczeniu przechodnim, które uniemożliwia jakiekolwiek zajęcie podłogi opałem. Jestem w trakcie przekopywania się przez Forum, żeby wybrać sposób ogrzewania. Wiem, że było to poruszane tysiące razy, ale są np. piece węglowe z podajnikami, które ładnie dopalają węgiel i same się tankują w ciągu dnia, co wychodzi tanio, a tu nagle musze postawić na działce szopę na węgiel, która rozłoży mi plan zieleni. W miejscu, gdzie będę się stawiał, gazu ziemnego chyba nigdy nie będzie. Wchodzi w rachubę jedynie propan, olej opałowy lub paliwa stałe. Węgiel wychodzi najtaniej, ale jak go składować? Mówię o gotowych projektach domków bez piwnicy (trochę woda wysoko), z użytkowym poddaszu, o powierzchni urzytkowej 170-220 m2. Działka szeroka na jakieś 28m. Zna może ktoś projekt ładnego gotowego domku, grzie jest to sensownie rozwiązane? Boję się myśleć o przebudowaniu garażu, żeby tam węgiel upchnąć (oczywiście dostawinie odrębnego składziku do bryły garażu). Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 01.10.2003 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Ja jestem na etapie wyszukiwania gotowego projektu. Z tego co znalazłem w projektach, zauważyłem, że pomieszczenia gospodarcze w których można wstawić piec narzucają ogrzewanie gazowe lub olejowe, z powodu braku jakiegokolwiek miejsca na nawet podręczny skład opału stałego, lub znajdują się w pmieszczeniu przechodnim, które uniemożliwia jakiekolwiek zajęcie podłogi opałem. Jeżeli jesteś na etapie poszukiwania projektu, to nie powinno być problemem zaprojektowanie takiego pomieszczenia na etapie adaptacji projektu typowego. Musisz tylko wyraźnie sprecyzować swoje potrzeby architektowi adaptujacemu i ewentualnie uzyskać zgodę na zmiany od autora projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts