jakamila 13.08.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Od tygodnia mam w domu malutką suczkę Cocker Spaniel Angielski (aktualnie 9 tygodniowa). Maleństwo mnie po prostu zadziwia - woła siusiu, ale niestety w ostatniej chwili i nie zawsze zdążę wyprowadzić ją na trawę. Zdarzyło się, że piesek zmoczył wykładzinę i teraz utrzymuje się nieprzyjemny zapach. Czy ktoś może mi podpowiedzieć jakiego środka użyć aby ten zapach zlikwidować? Bedę wdzięczna za każdą podpowiedź. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katya1984 13.08.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Wodę z octem pół na pół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elcia84 13.08.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Polecam coś takiego: Lenor Spray Activ-Fresh. Opakowanie jest z dozownikiem, na opakowaniu jest napis "Eliminuje nieprzyjemne zapachy z tkanin". Butelka ma pojemność 500 ml i kosztuje coś koło 10 zł. Można używać do ubrań, firanek, tapicerek no i dywanów.Ewentualnie w zoologicznym można spytać, tam mają dużo płynów tego rodzaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakamila 14.08.2008 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Wodę z octem pół na pół. Woda z octem? Nie śmiej się ze mnie, ale po prostu nie wiem: polać wykładzinę roztworem czy przecierać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katya1984 14.08.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Wymieszać i przecierać mokrą gąbką albo szmatką. Zresztą zapach psiego moczu ma to do siebie, że prędzej czy później sam całkowicie zniknie, w przeciwieństwie do kociego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia25 13.03.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Polecam coś takiego: Lenor Spray Activ-Fresh. Opakowanie jest z dozownikiem, na opakowaniu jest napis "Eliminuje nieprzyjemne zapachy z tkanin". Butelka ma pojemność 500 ml i kosztuje coś koło 10 zł. Można używać do ubrań, firanek, tapicerek no i dywanów. Ewentualnie w zoologicznym można spytać, tam mają dużo płynów tego rodzaju. Dobrze wiedzieć, kupię i zobaczymy czy skuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 13.03.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Ja kupiłam na allegro takie coś:NEUTRALIZATOR ZAPACHÓW: ValuGard ODOR TERMINATORi działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzyraf 13.03.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Polecam gorąco Vitopar - preparat zawierający żywe bakterie rozkładające smrodliwe zanieczyszczenia - szczególnie zawierające siarkę i azot. Można kupić w hurtowniach i sklepach zoologicznych, nie pamietm ile kosztuje ale jest bardzo wydajny i wygodny w użyciu - spryskuje się zabrudzone miejsce i po paru godzinach jest po zapachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rase 21.10.2014 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Sposób w jaki ja sobie poradziłam: najpierw dokładnie wyczyść wykładzinę, poczekaj aż wyschnie, następnie spryskaj środkiem Refresher. To działa! Znajdziesz go na emakchemia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joa_poznan 15.01.2016 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Gdyby ktoś nadal szukał porady - ocet to najlepsze rozwiązanie. Niestety wszelkie środki chemiczne nie eliminują zapachu całkowicie, a co za tym idzie pies z czasem wraca w to samo miejsce :/ Gąbka, woda z octem i wysuszyć suszarką, powtórzyć kilka razy w przeciągu następnymch dni i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malfred 03.02.2016 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 można wykonać ozonowanie pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts