witu102 13.08.2008 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Witam,jako, że przeprowadzam teraz gruntowny remont domku z instalacją elektryczną włącznie to zamarzyło mi się takie coś, że w salonie w kąciku TV będę miał pilota i przy jego pomocy opuszczał będę rolety na drzwi balkonowe i pozostałe okna.Znalazłęm szereg silniczków rurowych jednak zastanawiam się, czy męczyć elektryka, żeby mi prąd nad okno podciągnął (w zasadzie tą część domu już skończył robić) czy też można takie coś znaleźć zasilane baterią łądowaną raz na kilkaset opuszczeń...jakieś sugestie, pomysły??Dzięki z góry Przypominam że chodzi o rolety wewnętrzne czyli moment obrotowy niewielki i silniczek najlepiej 25-30mm średnicy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiush 13.08.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 myślę, że poprowadzenie instalacji będzie jednak konieczne. Aby zasilić silniczki potrzebowałbyś co najmniej akumulatora żelowego a on ma swoje wymiary. Pamiętaj, że będziesz musiał zasilać również elektronikę do odbioru fal z pilota i ona zajmuje również miejsce. Ja mam u siebie pociągnięte w sumie 5 przewodów, 2 to zasilanie 12V a pozostałe 3 wyłączniki krańcowe a elektronika i zasilacz jest zupełnie gdzie indziej.taka moja sugestia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 13.08.2008 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 z tego co sie orientowalem w jednej firmie to wylaczniki krancowe sa w rolecie juz i tak samo odbiornik fal...niestety wlasnie potrzeba zasilania 220V więc chyba powiem gościowi, zeby pociągnął te kable u mnie w sumie będzie 3 bo 2 okna i drzwi:)A jak Ci się wogóle sprawdzają takie systemy, jeste to przydatne, czy tylko taki gadżet?Jak z awaryjnością tego?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiush 13.08.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 mam trochę inne rozwiązanie bo całość jest na 12V i była robiona na zamówienie wg mojego pomysłu. Mam dodatkowo czujnik zmierzchowy który zamyka rolety jak się ściemni i odsłania jak wstaje dzień. U mnie się sprawdza.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 14.08.2008 00:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 oo:) to ja chce prostsze trochę rozwiązanie i na 230V..a opuszczać będe jak włącze TV bo do czujnika zmierzchowego bym musiał na fasadzie ryć a tego już mi się ani tle nie chce, szczególnie, że świeża:) W ogóle żałuje, ze tak późno wpadłem na ten pomysł bo moglem go trochę rozbudować... Czy orientujesz się jaka cena mniej wiecej takeigo silnika ze sterowaniem..chodzi mi o rząd 100 zł 500zł 1000zł?? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 17.08.2008 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 oo:) to ja chce prostsze trochę rozwiązanie i na 230V..a opuszczać będe jak włącze TV bo do czujnika zmierzchowego bym musiał na fasadzie ryć a tego już mi się ani tle nie chce, szczególnie, że świeża:) W ogóle żałuje, ze tak późno wpadłem na ten pomysł bo moglem go trochę rozbudować... Czy orientujesz się jaka cena mniej wiecej takeigo silnika ze sterowaniem..chodzi mi o rząd 100 zł 500zł 1000zł?? Pozdrawiam:) Wycena na 9 rolet mialem od 7 do 21 tys zł - sama elektryka z pelnym sterowaniem na pilota itp - bez koszty materialu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 18.11.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 moze ktoś ma takie cudo lub wie jak to poprawnie rozwiązać?myślę o roletach lub żaluzjach "zaciemniających" okna po zmroku, np. z centralnym czujnikiem zmierzchowym w TR, z niej obwody na okna, czy jest takie co możliwe do wykonania? czy są dostępne (bo nie spotkałem) rolety bądź żaluzje z napędami elektrycznymi? jakich kabli takie cudo potrzebuje i w które miejsce przy oknie trzeba z kablem podjechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 18.11.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 My mamy zewnętrzne żaluzje. Linki do zdjęć w stopce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 18.11.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 ale mi chodzi o wewnętrzne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 18.11.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 sa wewnetrzne sterowane silnikiemhttp://www.anwis.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulbalinski 27.02.2010 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Witam, czy ma któś jakąś wiedze na temat wewnętrznych rolet automatycznych ? tzn. - gdzie to kupić i obejrzeć ?- jak się sprawuje ?- ile orientacyjnie kosztuje ? Będe wdzięczny za informacjePozdrawiamJan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetka82 27.02.2010 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 co do ceny to nie mam pojecia ale wiem ze firma sliwinska deco w lodzi cos takiego robi.. ( sliwinska.com.pl ) nawiasem mowiac bardzo ladne aranzacje okienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 27.02.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 jak coś to dam namiary telefoniczne do kolegi - jeżeli odpowiada telefon? który sie tym zajmuje profesjonalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
questa 06.03.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Poprosze namiar na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts