Wiola 30.09.2003 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Czy wszystkie zmiany w projekcie typu połączenie dwóch pomieszczeń w jedno czy położenie drzwi w ściankach działowych muszą być naniesione na projekt przed złożeniem pozwolenia na budowę? Może ktoś z doświadczeniem mógły mi odpowiedzieć. PozdrowieniaWiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 30.09.2003 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Sa to zmiany nie zmieniające wyglądu zewnetrznego budynku ani jego rozmiarów. O ile np. likwidacja jednej ze ścian nie wpływa na obliczenia konstrukcyjne wytrzymałości stropu to takie działania możesz podjąć bez powiadamiania urzędu. Inną kwestią są prawa wynikające z prawa autorskiego autora projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola 30.09.2003 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Witam WowkaBiuro architektoniczne mówi, że wyrażają zgodę na wszelkie rozsądne zmiany. Więc chyba nie będzie problemu.A jak myślisz jak wygląda sytuacją ze wstawieniem okna dachowego, którego nie ma na projekcie. Czy mogę się na nie zdecydować później, czy muszę to od razu nanieść na plan? PozdrawiamWiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 30.09.2003 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Lepiej nanieś od razu na plan. Ten "detal" zmienia jednak wygląd budynku. Należy jeszcze pamietać o odlegości co najmniej 4 m od granicy z sąsiadem. Przypuszczam, że Twoje pozwolenie na budowę nie będzie zawierało adnotacji o obowiązkowej kontroli przy odbiorze budynku, niemniej wygląd elewacji powinien byc zgodny z planem. Pozdrawiam P.s Z "obserwacji i rozmów" wiem, że nie takie zmiany są robione bez zgłoszeń do urzędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.09.2003 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Ja właśnie jestem na etapie adaptacji zakupionego projektu i te zmiany , które chciałam zrobić podałam,łącznie ze zmianami w ilościmi okien, ale przecież nie każdy wie od samego początku co chciałby zmienić,więc takie drobne zmiany możesz zrobić podczas budowy i wtedy umieszcza się je w dzienniku budowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzka 30.09.2003 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Cześć , to wyżej to moje, zapomniałam się zalogować, hej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 30.09.2003 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 A co z tarasami - czy muszą być w projekcie i to w docelowym kształcie.No i jeżeli nie ma ich w projekcie, to czy później jest potrzebna jakaś specjalna zgoda Gminy na ich budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przmslw 22.07.2004 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Podciągam temat. Czy ktoś orientuje się jak wygląda sytuacja z tarasami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 22.07.2004 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 własnie? ja taras mam w projekcie , tylko zamiast zrobić przylegający do jednej sciany zrobiony jest narożny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 22.07.2004 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 jak nie masz tarasu w projekcie to robiąc go od podstaw - fundament, wylewki, itd musisz miec na to pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 23.07.2004 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 znaczy się trzeba jeszcze zrobić projekt i wydać znowu kasiorkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 23.07.2004 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 jeśli nie masz tarasu w pozwoleniu na budowę to tak, ale na wszelki wypadek zorientuj sie jeszcze w Wydziale Budownictwa bo mnie sie wydaję, że z tm jest różnie w różnych województwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts