krzychu11 13.08.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Jaką bramę radzicie: uchylną czy segmentową?W garaży będę miał grzejnik tak więc brama powinna być ocieplona.Uchylne są nieocieplane - firma, która przygotowała ofertę ociepla te bramy (hormann) na własną rękę styropianem.Jakie macie macie doświadczenie w tym zakresie? Uchylna jest o około 1000 zł tańsza od segmentowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martar 13.08.2008 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Jeśli chodzi o wygode to zdecydowanie segmentowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 14.08.2008 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Segmentowa - estetyczniejsza A takie docieplanie styropianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 14.08.2008 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 segmentowa-tylko i wyłącznie!1. nie potrzebuje tyle miejsca na otwarcie/zamknięcie co uchylna.2. ocieplenie niewiele pomoże gdyż słabe uszczelnienie bramy i ramy.3. elementy prowadnic, sprężyny i temu podobne są ogólno dostępne zatem niebezpieczeństwo dla ciekawskich dzieci.4. przy uchylnej potrzebny próg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 14.08.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 No a ja nie chcialem miec segmentowej bo mi sie nie podobala. Nie ma tez problemu z miejscem, wiec jest uchylna, z drzwiami. Tak wole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 14.08.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 To może panelowa? Zajmuje minimum miejsca zarówno podczas podnoszenia/opuszczania, co wogóle w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 14.08.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Segmentowa i wcale nie musi byc Horman.W Sanoku robią bardzo dobrej jakości .Przyjechali,zmiezyli i zamontowali o czasie zgodnie z umową. PUK.PUK.jest OK.(3lata) Wybór należy do inwestora. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 14.08.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Polecam segmentówkę, ze względu że nie zajmuje miejsca na podjeździe w czasie otwierania lub zamykania, szczególnie jak jest automat, widziałem jak klient się zapomniał i podjechał za blisko autem, strasznie potem blizgał........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.08.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 o to to .. przy uchylnej zawsze trzeba pamiętać czy coś nie stoi na podjeździe (lub ktoś) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.08.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Segmentowa albo rolowana. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 14.08.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Co do uchylnej to można ja zamontować bez progu.Ocieplenie tej bramy raczej niewiele daje,bo ocieplone jest tylko skrzydlo bramy,natomiast dmucha na styku skrzydło oścież.Estetyka ujdzie.Wielki atut to cena,najtańsza segmentowa i najtańsza uchylna to róznica w cenie 1400 zł (cena bramy plus montaz). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 15.08.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Krzychu11 Bramę kupuje sie raz i ma działać. i Mamy byc zdowolemi z zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 15.08.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Krzychu11 Bramę kupuje sie raz i ma działać. i Mamy byc zdowolemi z zakupu _zakupu i z bezawaryjnej i komfortowej eksploatacji. Jak drzwi wejściowe - dobrze byłoby żeby jeszcze wyglądała Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 15.08.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Ano na pewnych rzeczach nie ma sensu oszczędzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 15.08.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 W garaży będę miał grzejnik tak więc brama powinna być ocieplona. Uchylne są nieocieplane - firma, która przygotowała ofertę ociepla te bramy (hormann) na własną rękę styropianem. Mam taka Horman ocieplony przez sprzedawce, i mam grzejnik w garażu. Wg mnie rozwiązanie w zupełności wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 21.08.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 jajmar Ciekawe ile kosztuje ogrzewanie garażu? Znajomy postawił dom z orzewanym garażem i po dwóch latach wyłączył je . Pomny jego doswiadczenia ,garaż mam nieogrzewany. I jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlakoski 22.08.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Ja bym ci radził zamontować segmentową wiśniowskiego(uni pro)nie jest droga, ocieplenie 4 cm. w garażu też mam malutkim grzejniczek i temp.w zimie wacha się 13-15 stopni.Zdecydowanie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 22.08.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 jajmar Ciekawe ile kosztuje ogrzewanie garażu? Znajomy postawił dom z orzewanym garażem i po dwóch latach wyłączył je . Pomny jego doswiadczenia ,garaż mam nieogrzewany. I jest OK. Problem może być tylko z wilgocią i wysychaniem kałuż z roztopionego śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altaries 22.08.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 czy ktos ma brame rolowana? jakie sa zelety takiej bramy w porownaniu do segmentowej? no i jak wyglada cena / bezpieczenstwo / ocieplenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 23.08.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Sluchajcie,a jak to jest z wymiarami bram segmentowych??O co pytam,podany jest wymiar bramy 2500x2000.I teraz co oznacza te 2000??Czy jest to wymiar otworu,za ktorym ma być zamontowana brama?Czy wymiar od podłogi do prowadnicy?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts