Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

brama uchylna czy segmentowa

Recommended Posts

Sluchajcie,a jak to jest z wymiarami bram segmentowych??O co pytam,podany jest wymiar bramy 2500x2000.I teraz co oznacza te 2000??Czy jest to wymiar otworu,za ktorym ma być zamontowana brama?

Czy wymiar od podłogi do prowadnicy??

pozdrawiam

A nie prościej zadzwonić do producenta, który oferuje te bramy? Odpowiedź będzie na pewno rzetelniejsza niż tutaj na forum. A niech będą dwa standardy czy może tamten producent podaje inaczej i już będziesz miał problem.

• 4 weeks później...
Podciągam temat bramy garażowej rolowanej. Czy ktoś ma taką. Z względu na bardzo whysokie naproże taka byłaby u mnie najlepsza, ale jak np z ich ociepleniem i niezawodnością :-?

a jak wysokie to nadproże masz ?

rolete odradzam .brak ocieplenia ,problematyczna naprawa,problem w przypadku braku pradu-nakrecisz się żeby to otworzyć na maxa.

witam!

mam pytanie.jezeli mam w projekcie wjazd do garazu szeroki na 4,10 to musze zamowic brame dokladnie na 4,10 czy 4,00.jest to wazen pozne\iewaz bramy o wymiarze 4,10 nie sa standardowe i wychodzi doplata miedzy taka a 4,00 lub 4,25 ponad 2000zl!jezli tak jest t musze zmniejszyc wjazd w projekcie na 4,00 lub zwiekszyc na 4,25 aby bylo standardowo....

witam!

mam pytanie.jezeli mam w projekcie wjazd do garazu szeroki na 4,10 to musze zamowic brame dokladnie na 4,10 czy 4,00.jest to wazen pozne\iewaz bramy o wymiarze 4,10 nie sa standardowe i wychodzi doplata miedzy taka a 4,00 lub 4,25 ponad 2000zl!jezli tak jest t musze zmniejszyc wjazd w projekcie na 4,00 lub zwiekszyc na 4,25 aby bylo standardowo....

Zamów 4,25m. Segmenty będą zachodzić na ścianę.

wlasnie chodzi o to,aby segemnty nie zachodzily na sciane,wedlug mnie bedzie to kiepsko wygladac.chybaze sie myle...rozmawialem jzu z KB i powiedziale,ze bez problemu na tym etapie,a jest wymurowane 1m parteru i garazu mozna zmniejszyc z wymorowanego 4,10 na 4,00.ale teraz juz sam nie wiem,mzoe zostawic i wstawic brame 4,25.moze ktos jeszcze doradzi.z gory dziekuje!!!

• 3 months później...

Zadzwonić do producenta zawsze można... nie rozumiem takich opinii - po to jest forum, żeby zasięgać opinii innych użytkowników... Pewnie i takich opinii jak twoja, choć przyznam, że przypomina mi radę o zabraniu parasola w czasie deszczu...

Sluchajcie,a jak to jest z wymiarami bram segmentowych??O co pytam,podany jest wymiar bramy 2500x2000.I teraz co oznacza te 2000??Czy jest to wymiar otworu,za ktorym ma być zamontowana brama?

pozdrawiam

A nie prościej zadzwonić do producenta, który oferuje te bramy? Odpowiedź będzie na pewno rzetelniejsza niż tutaj na forum. A niech będą dwa standardy czy może tamten producent podaje inaczej i już będziesz miał problem.

Zadzwonić do producenta zawsze można... nie rozumiem takich opinii - po to jest forum, żeby zasięgać opinii innych użytkowników... Pewnie i takich opinii jak twoja, choć przyznam, że przypomina mi radę o zabraniu parasola w czasie deszczu...

pozdrawiam

A nie przyszło Ci do głowy, że jeden producent może mieć coś innego na myśli aniżeli drugi? Nie widzę w Twoim pytaniu nazwy producenta więc masz 50% szans na to, że dostaniesz poprawną odpowiedź.

• 1 month później...
  • 14 years później...