Trociu 25.08.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Sluchajcie,a jak to jest z wymiarami bram segmentowych??O co pytam,podany jest wymiar bramy 2500x2000.I teraz co oznacza te 2000??Czy jest to wymiar otworu,za ktorym ma być zamontowana brama? Czy wymiar od podłogi do prowadnicy?? pozdrawiamA nie prościej zadzwonić do producenta, który oferuje te bramy? Odpowiedź będzie na pewno rzetelniejsza niż tutaj na forum. A niech będą dwa standardy czy może tamten producent podaje inaczej i już będziesz miał problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 25.08.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 czy ktos ma brame rolowana? jakie sa zelety takiej bramy w porownaniu do segmentowej? no i jak wyglada cena / bezpieczenstwo / ocieplenie?Największa moim zdaniem zaleta - minimalna zajętość przestrzeni w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ECU 17.09.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Podciągam temat bramy garażowej rolowanej. Czy ktoś ma taką. Z względu na bardzo whysokie naproże taka byłaby u mnie najlepsza, ale jak np z ich ociepleniem i niezawodnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 17.09.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Ja nie mam tego problemu. Przy szerokości otworu 465 cm w grę wchodzi tylko brama segmentowa. Na razie jednak musi poczekać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 17.09.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 ECU mam segmentową i ,,chodzi " raz w roku troszkę oliwki.Polecam z Sanoka( udziałow nie posiadam) Fakt , że sami montowalii pewnie dlatego jest ok. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FITTER 18.09.2008 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Podciągam temat bramy garażowej rolowanej. Czy ktoś ma taką. Z względu na bardzo whysokie naproże taka byłaby u mnie najlepsza, ale jak np z ich ociepleniem i niezawodnością a jak wysokie to nadproże masz ? rolete odradzam .brak ocieplenia ,problematyczna naprawa,problem w przypadku braku pradu-nakrecisz się żeby to otworzyć na maxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekxkonc 18.09.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 witam!mam pytanie.jezeli mam w projekcie wjazd do garazu szeroki na 4,10 to musze zamowic brame dokladnie na 4,10 czy 4,00.jest to wazen pozne\iewaz bramy o wymiarze 4,10 nie sa standardowe i wychodzi doplata miedzy taka a 4,00 lub 4,25 ponad 2000zl!jezli tak jest t musze zmniejszyc wjazd w projekcie na 4,00 lub zwiekszyc na 4,25 aby bylo standardowo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 18.09.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 witam! mam pytanie.jezeli mam w projekcie wjazd do garazu szeroki na 4,10 to musze zamowic brame dokladnie na 4,10 czy 4,00.jest to wazen pozne\iewaz bramy o wymiarze 4,10 nie sa standardowe i wychodzi doplata miedzy taka a 4,00 lub 4,25 ponad 2000zl!jezli tak jest t musze zmniejszyc wjazd w projekcie na 4,00 lub zwiekszyc na 4,25 aby bylo standardowo....Zamów 4,25m. Segmenty będą zachodzić na ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekxkonc 18.09.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 wlasnie chodzi o to,aby segemnty nie zachodzily na sciane,wedlug mnie bedzie to kiepsko wygladac.chybaze sie myle...rozmawialem jzu z KB i powiedziale,ze bez problemu na tym etapie,a jest wymurowane 1m parteru i garazu mozna zmniejszyc z wymorowanego 4,10 na 4,00.ale teraz juz sam nie wiem,mzoe zostawic i wstawic brame 4,25.moze ktos jeszcze doradzi.z gory dziekuje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 29.12.2008 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 My mamy segmentową Euro Normstahla. Jesteśmy zadowoleni z naszego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafałsz 30.12.2008 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 a co sądzicie o bramie krispol. ma ktoś jakieś doświadczenia z tą bramą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 30.12.2008 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 wiele osob ma krispola, to znany producent z szeroka siecia dystrybucji,u nas dziala od prawie dwoch lat, naped nice,dotad bez zarzutu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 30.12.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Zadzwonić do producenta zawsze można... nie rozumiem takich opinii - po to jest forum, żeby zasięgać opinii innych użytkowników... Pewnie i takich opinii jak twoja, choć przyznam, że przypomina mi radę o zabraniu parasola w czasie deszczu... Sluchajcie,a jak to jest z wymiarami bram segmentowych??O co pytam,podany jest wymiar bramy 2500x2000.I teraz co oznacza te 2000??Czy jest to wymiar otworu,za ktorym ma być zamontowana brama? Czy wymiar od podłogi do prowadnicy?? pozdrawiamA nie prościej zadzwonić do producenta, który oferuje te bramy? Odpowiedź będzie na pewno rzetelniejsza niż tutaj na forum. A niech będą dwa standardy czy może tamten producent podaje inaczej i już będziesz miał problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 31.12.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Zadzwonić do producenta zawsze można... nie rozumiem takich opinii - po to jest forum, żeby zasięgać opinii innych użytkowników... Pewnie i takich opinii jak twoja, choć przyznam, że przypomina mi radę o zabraniu parasola w czasie deszczu... Sluchajcie,a jak to jest z wymiarami bram segmentowych??O co pytam,podany jest wymiar bramy 2500x2000.I teraz co oznacza te 2000??Czy jest to wymiar otworu,za ktorym ma być zamontowana brama? Czy wymiar od podłogi do prowadnicy?? pozdrawiamA nie prościej zadzwonić do producenta, który oferuje te bramy? Odpowiedź będzie na pewno rzetelniejsza niż tutaj na forum. A niech będą dwa standardy czy może tamten producent podaje inaczej i już będziesz miał problem.A nie przyszło Ci do głowy, że jeden producent może mieć coś innego na myśli aniżeli drugi? Nie widzę w Twoim pytaniu nazwy producenta więc masz 50% szans na to, że dostaniesz poprawną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 31.12.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 U nas segmentowa, bo tylko taka przy szerokości 5 m. Pomiaru dokonywała firma sprzedająca i montująca bramę. Jest to najlepszy sposób, żeby uniknąć niespodzianek podczas montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 24.02.2009 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 S e g m e n t o w a - bo bezpieczna nikomu i niczemu nic sie nie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 17.03.2023 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2023 Oczywiście należy też pamiętać o prawidłowo zamontowanym i podłączonym mechaniźmie bramy Np tak jak na filmie:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts