kasiaiwojtek 14.08.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Cześć. Jako ze kompletnie jestem zielony z budownictwa proszę o poradę. Czy tym styropianem mogę ocieplać ściany fundamentowe?? http://www.imagic.pl/public/thumb_48a3f2119bbf4716029770.jpg Ocieplenie planuje tak: - Styropian na klej, - Siatka na klej - Folia ochronna - Folia kubełkowa Jeśli chodzi o grunt to glina zmieszana z iłem i i lekkim żwirkiem. Planuje jeszcze zrobić drenaż. Nie krzyczcie na mnie proszę, że zakładam nowy wątek, ale w natłoku informacji łatwiej jest założyć nowy niż poszukać "gotowca" który i tak okaże sie nie wystarczająco dopasowany do moich potrzeb. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 14.08.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Po co dwa rodzaje folii? Ta ochronna przed czym ma chronić jak za nią będzie kubełkowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 14.08.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 ja bym tam nim ocieplał fundament bez zastanowienia , jedyne to to że te 50 mm to wydaje się zbyt mało , powinno być 8-10 cm ocieplenia , ale od biedy może być.Co do izolacji to ja zrobiłem tak: ściana 2x dysperbitna to styropian , siatka na kleju na to wszystko jeszcze raz 2 x dysperbit ( do poziomu gruntu )na koniec folia kubełkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wgregor 14.08.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Każde działanie musi mieć jakiś sens. Po co izolować coś czego nie chcemy grzać? Po co przyklejać styropian z jednej strony jeżeli izolacja termiczna musi być ze wszystkich stron? Po co dawać folię która ma nie wpuścić wody do fundamentu, ale pozwolić wilgoci z fundamentu wyjść, na przyklejonym styropianie. To skrajna nieodpowiedzialność i kompletny brak wiedzy. Instrukcja która jest w każdej rolce foliihttp://www.isola.no/content/download/791/6007/version/4/file/Xtra%20man%20mars-07.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 14.08.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 mpoplaw - chłopie odpuść, Ty też kilka lat temu pisałeś bzdury na temat mocy nominalnej potrzebnej do ogrzania domu. Ja też kilka razy popełniłem błędy, ale się "wyedukowaliśmy". Daj i Jemu sznsę Bez urazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 14.08.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Olać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 14.08.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Olać? Dokładnie. Zapamiętać jakie podejście do tematu ma wgregor, i po prostu omijać takie wstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaiwojtek 15.08.2008 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 o rany!!! nie wiedziałem że takie kontrowersje wywolam spoko że troszkę się wyciszyło Dziekuje wszystkim za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaiwojtek 03.09.2008 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 ściana 2x dysperbit na to styropian , siatka na kleju na to wszystko jeszcze raz 2 x dysperbit ( do poziomu gruntu ) na koniec folia kubełkowa A czy styropian na kleju będzie się trzymał tej ściany 2x pomalowanej dysperbitem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 03.09.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 zależy czym przykleisz - jak klejem do styropianu (tą zaprawą co się rozrabia wodą) to nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaiwojtek 03.09.2008 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 KREISEL LEPSTYR czyms takim będę kleił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaiwojtek 27.09.2008 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 może nie w temacie ale zapytam.którą strona kłaść folie kubełkową?? tan. wiem że kubełkami do ściany, tylko że ja mam folie z jednej strony obciętą tak że przy krawędzi są kubełki a z drugiej strony jakieś 10 cm jest gładka. Gładkim do dołu czy do góry. Dodam jeszcze że będę montował listwy zamykające i też nie bardzo wiem czym je przymocowaćza odp b.dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts