fclivers 14.08.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Witam, mam następujący problem - pod moją nieobecność rodzice wynajęli pokój, natomiast lokatorzy sprawiają dużo problemów oraz niszczą mieszkanie - czy w przypadku, jeśli mieszkanie należy do mnie i ja nie zgadzam się na jego wynajem, mogę kazać wyprowadzić się im natychmiast? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 14.08.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Masz podpisana umowe najmu? (albo twoi rodzice?)Jesli nie to mozesz kazac im spakowac walizki i dac łaskawie 10 min na wyprowadzke. Jesli masz umowe ale nie ty ja podpisywales tylko osoby nie majace prawa dysponowania lokalem - to wydaje mi sie ze tak samo mozesz zrobic. (ale tu nie jestem pewna w 100% ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 14.08.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Jeszcze napisz, że wynajęli Twój pokój.Fajni rodzice, co dysponują własnością swojego dziecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fclivers 15.08.2008 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 na szczescie skonczylo sie polubownie, co prawda nie byl to moj pokoj, ale mimo wszystko zbyt szczesliwy z tej sytuacji nie bylem jeśli chodzi o umowe (jeśli można to tak nazwać - ledwie pół strony A4 bez spisanych nawet nr dowodów osobistych ale to szczegół) to byla podpisana właśnie przez osobę nie posiadającą prawa dysponowania mieszkaniem, choć w nim zamieszkującą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts