Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

gdzie kupowaliscie numery swoich domow?

agika

Recommended Posts

Szczerze mówiąc to nie widziałam jeszcze na domu numeru w formie plastikowej tablicy :o No chyba, że na bloku...

Praktycznie w każdym sklepie typu Castorama, Obi itp jest duży wybór numerów od ceramicznych powcząwszy, przez metalowe (głównie ze stali szlachetnej) po różne podświetlane. Widziałam też na domu numer wygrawerowany w płycie granitowej, no ale to napewno nie było ze sklepu. Sprecyzuj może o co konkretnie ci chodzi.

sam se zrobiłem.

wziąłem okładkę (czarną) z płyty CD, regularnie nawierciłem otworki fi 5, w otworki wmontowałem LED-y, całość zmontowałem, zasiliłem i mam teblicę z numerem widocznym w nocy. Na razie LED-y są czerwone, ale mam zamiar zamontować te wielokolorowe (w 1 obudowie) więc numer bedzie się mienił róznymi barwami.

Pobór mocy ok. 2W.

Pewnie w każdym mieście jest inaczej, ale w Warszawie obowiązują przepisy odnośnie wykonania numeru domu.

Jest instytucja, która wydaje bezpłatnie decyzję w formie projektu na A4 chyba 4 kartki z dokładnymi parametrami, rysunkami technicznymi i opisem co do wymiarów czcionki i kolorów. Z takim projektem można się udać do firmy, która to wykona. Ja skorzystałem z firmy, która wykonuje dla miasta takie usługi i dzięki temu mam tablicę identyczną w kwestii stylu i zasad numerowania z tablicami, które oznaczają domy instytucje i ulice.

Oczywiście jestem w mniejszości bo to trochę zachodu z tymi papierami no i wykonanie kosztowało mnie ok 190zł

Chodzi mi o jakies ladne cyfry a nie plastikowe tablice.

Kupiłem na Allegro lampę wraz z usługą wycięcia napisu w foli. Wycieli mi co chciałem, z lampy wywaliłem zawartość i zamiast niej wstawiłem 3 diody LED super flux (pobór mocy 1,6W). Wyszedł ładny numerek który da sie wygodnie odczytać i w dzień i w nocy (fabrycznie świetlówka 8W tak daje po oczach że odczytanie jest problematyczne).