agika 14.08.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Chodzi mi o jakies ladne cyfry a nie plastikowe tablice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 15.08.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Szczerze mówiąc to nie widziałam jeszcze na domu numeru w formie plastikowej tablicy No chyba, że na bloku... Praktycznie w każdym sklepie typu Castorama, Obi itp jest duży wybór numerów od ceramicznych powcząwszy, przez metalowe (głównie ze stali szlachetnej) po różne podświetlane. Widziałam też na domu numer wygrawerowany w płycie granitowej, no ale to napewno nie było ze sklepu. Sprecyzuj może o co konkretnie ci chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 15.08.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 sam se zrobiłem.wziąłem okładkę (czarną) z płyty CD, regularnie nawierciłem otworki fi 5, w otworki wmontowałem LED-y, całość zmontowałem, zasiliłem i mam teblicę z numerem widocznym w nocy. Na razie LED-y są czerwone, ale mam zamiar zamontować te wielokolorowe (w 1 obudowie) więc numer bedzie się mienił róznymi barwami.Pobór mocy ok. 2W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 15.08.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Pewnie w każdym mieście jest inaczej, ale w Warszawie obowiązują przepisy odnośnie wykonania numeru domu.Jest instytucja, która wydaje bezpłatnie decyzję w formie projektu na A4 chyba 4 kartki z dokładnymi parametrami, rysunkami technicznymi i opisem co do wymiarów czcionki i kolorów. Z takim projektem można się udać do firmy, która to wykona. Ja skorzystałem z firmy, która wykonuje dla miasta takie usługi i dzięki temu mam tablicę identyczną w kwestii stylu i zasad numerowania z tablicami, które oznaczają domy instytucje i ulice.Oczywiście jestem w mniejszości bo to trochę zachodu z tymi papierami no i wykonanie kosztowało mnie ok 190zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertOC 15.08.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Poszukaj w hipermarketach budowlanych, sklepach oferujących drobne akcesoria budowlane itp. Jeśli tam nie znajdziesz nic ciekawego możesz wykonać na zamówienie wg. własnego projektu. Popytaj w agencjach reklamowych oferujących wykonawstwo szyldów reklamowych, tablic itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 15.08.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 na allegro jest tego pełno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 15.08.2008 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Chodzi mi o jakies ladne cyfry a nie plastikowe tablice. Kupiłem na Allegro lampę wraz z usługą wycięcia napisu w foli. Wycieli mi co chciałem, z lampy wywaliłem zawartość i zamiast niej wstawiłem 3 diody LED super flux (pobór mocy 1,6W). Wyszedł ładny numerek który da sie wygodnie odczytać i w dzień i w nocy (fabrycznie świetlówka 8W tak daje po oczach że odczytanie jest problematyczne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts