Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZOSTAŁAM OKRADZIONA

quincy

Recommended Posts

A konkretnie ekipa która u nas pracowała i do której miałam ogromne zaufanie nas po prostu okradła. Zrobili swoje, zapłaciliśmy i poszli sobie. Teraz jak już skończyli to sąsiedzi mówią ze widzieli wielokrotnie jak wywozili różne żeczy ale to nie była ich sprawa. Jak posprawdzałam faktury z zakupów z tym co na bdynku to włosy mi się zjeżyły na głowie. Wszystko zawyżone ok. o 30 %. Niestety nas nie było na budowie codziennie i do głowy by mi nie przyszło żeby ich kontrolować, co wywożą. Już chyba za póżno by robić cokolwiek. Czuję sie okropnie zawiedziona, oszukana. Wiem ze to moja wina, ale okropnie mi z tą świadomością. Nie mogę sobie miejsca w domu znależć. Jak pomyślę że ten facet gadał ze mną, pił moje piwo i patrzał mi prosto w oczy a potem mnie okradał to aż mnie mdli. Jak mam przestać o tym myśleć? Ktoś już przeżył coś takiego? Taka naiwniara ze mnie.

tylko że nic im nie udowodnię bo towar pewnie upłynnili, a z budowy to każdy mógł ukraść, sąsiedzi powiedzieli że nie bedą zeznawać, bo nie chcą kłopotów.

to nic. czasem sam fakt, że policja się tym interesuje, powoduje, że któryś "pęknie" i im wszystko opowie.

Współczuję ogromnie, to na pewno bardzo bolesna lekcja ostrożności i nieufności na przyszłość. W taki właśnie sposób :( uczymy się nie ufac drugiemu człowiekowi. :(

Myślę, że warto sprawę zgłosić - nawet jesli nie udowodnią ekipie kradzieży lub oszustwa, będziesz miała poczucie, że spróbowałaś, nie dałaś za wygraną, nie spuściłaś głowy i nie podwinęłaś ogona.

Przynajmniej spróbuj z tym walczyć, to Ci pomoże.

Policz wszystko dokładnie i idź do prawnika, pomoże ci złożyć wniosek o nalaz zapłaty, a potem pójdziesz do windykatora

Ja sprawę wygrałam w ciągu dwóch miesięcy (niecałych), prawnik weźmie pieniądze po otrzymaniu od dłużnika. Gorzej z otrzymaniem pieniędzy - Prawnik z komornikiem już 3 lata wyciągają pieniądze od dłużnika - więc przekazuję sprawę do firmy windykacyjnej lub sprzedaję dług, kupujący taką wierzytelność już sobie poradzi :)

Nie czekaj tylko idź do kancelarii prawne albo prosto do dobrej firmy windykacyjnej, oni prowadzą sprawy od początku do końca, jest to do wygrania.

Nie odpuszczaj. Dopiero poczują się bezkarni, jak dojdą do wniosku, że tak można. Ja bym chyba najpierw poszła do szefa ekipy i przedstawiła swoje uwagi i poprosiła o zwrot pieniędzy. Jeśli nie będą chcieli po dobroci to tak, jak napisali wcześniej w postach.

Nie wiń siebie, przecież nie możesz każdemu fachowcowi stać nad głową i patrzeć im na ręce.

Współczuję.

Przeszliśmy coś podobnego podczas remontu. Gorsza od utraty kasy, była utrata zaufania do ludzi, poczucie nabicia w butelkę. Pocieszamy się, że ta lekcja kosztowała nas jakieś 1,5 tyś. zł i teraz będziemy już zawsze ostrożniejsi. Zaufanie do wykonawców zostało utracone, teraz każdemu, z kim pracujemy patrzymy na ręce i rozliczamy co do grosza...