ul 15.08.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 witam serdecznie forumowiczów. chcialabym się poradzić. mam możliwość kupienia działki w dobrym miejscu, uzbrojoną, ok.15 a, prawie kwadrat i cena tez przyzwoita. Ale...no wlasnie,to ALE to fakt, ze z 3 stron okala ją droga (są to 2 drogi, takie osiedlowe, działka jest jakby na skrzyżowaniu), a z 4 strony jest już tylko sąsiad , bo inaczej byłoby rondo czy ktos mieszka w takim położeniu? może ktoś coś mi poradzi bo myśle i myśle i nie mogę podjąć decyzji... z góry serdecznie dziekuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margarytka 16.08.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Jeśli drogi nie są zbyt ruchliwe, a cena przyzwoita to nie zastanawiaj się i kupuj. Nie piszesz w jakiej szerokości są chodniki i czy granica działki dochodzi bezpośrednio do chodnika , czy dzieli je jeszcze trawnik ? Ogrodzenie obsadzisz krzewam, i aby zapewnić na działce intymność , a i kłopotliwych sąsiadów mniej .Jedyny mankament to ogrodzenie trzech stron działki na Twój koszt , no sprzątanie przyległego do działki chodnika . Zimą koniecznie będziesz musiał nabyć spalinową odśnieżareczkę ,bo nie wyrobisz się z utrzymaniem odśnieżonych chodników . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 16.08.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 A ja zaczęłabym od otrzymania WZ i sprawdzenia gdzie ( przy tych drogach) jest linia zabudowy. Czy nie okaże się , że żaden dom się nie zmieści. Tego bym się bała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ul 18.08.2008 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 serdecznie dziekuję za odpowiedzi sprawdze wz . chodniki przylegaja do dzialki, niestety bez pasa trawnika :/. a co do odsniezania i utrzymania chodników - to nie należy do gminy-jesli drogi sa gminne? chyba jednak kupimy te dzialke, jak uznamy ze wolimy cos intymniejszego to ją sprzedamy i kupimy cos innego. )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.08.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Wszystko zależy też od nawierzchni tej drogi. Jeżeli jakaś szutrowa, to będzie się wam mega kurzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ul 18.08.2008 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 boję się tego kurzu i ciekawskich spojrzeń...ale moze zasadzi sie las choinek i tui to nas odgrodzą )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 17.09.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 serdecznie dziekuję za odpowiedzi sprawdze wz . chodniki przylegaja do dzialki, niestety bez pasa trawnika :/. a co do odsniezania i utrzymania chodników - to nie należy do gminy-jesli drogi sa gminne? chyba jednak kupimy te dzialke, jak uznamy ze wolimy cos intymniejszego to ją sprzedamy i kupimy cos innego. )))) Do gminy należy odśnieżanie drogi - chodnik który graniczy z Tobą masz obowiązek odśnieżać Ty (wrrr jak mnie wkur... ci sąsiedzi, którzy tego nie robią ) ale w praktyce to się odśnieża wąski pasek szerokości łopaty do odśnieżania, coby się przejść dało - o ile nie spadną 3m śniegu to da się chyba wytrzymać Poza tym look on the bright side: masz tylko jednego sąsiada, a z sąsiadami różnie bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 11.02.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 ja taką mam i sobie chwalę, ale przewiduję tam działalność, idealny układ dla tych co muszą pokazać co mają na działce i zapewnić dużo miejsca parkingowego, budynek mam umieszczony w jednym z rogów działki, wady to odśnieżanie w zimie i dodatkowy koszt ogrodzenia, najlepsze zalety to: sąsiedzi przez ulicę mają mniej do powiedzenia, robisz co chcesz, oczywiscie w granicach prawa, sąsiedzi nawet nie zostali poinformowani o budowie bo nie graniczą ze mną, a wiem, że jeden pieniacz pokłócony już ze wszystkimi chciał mi zablokować budowę, tylko że sorry nie miał podstawy prawnej i go pominęli - nie powiadomili nawet o moim pozwoleniu na budowe, tylko patrzy zza płota i się nieszczerze usmiecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts