Inka Opole 15.08.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 mamy taki maly problem podbitka zostala pomalowana altaxinem brazowym (impregnant) x 2 teraz przy ociepleniu chcemy pomolowac ostatni raz lakierobejca lub czyms z dodatkiem wosku (zeby powloka byla taka bardziej lsniaca gladsza) no i jak zawsze zrobil sie problem altaxina lakierobejce lub woskQ maja wszyscy u mnie na zamowienie (opole)gdzie musze czekac ponad tydzien a przez gapiostwo mam dwa dni na zalatwienie czegos do pomalowania i tu pytanie czy mozna na altaxina zostosowac inne produkty a dokladnie innych firm? bo strasza mnie ze stary alatxin moze nie zechciec wspolpracowac z nowa powloka innej firmy i moze zaczac sie luszczyc? prawda to czy falsz? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 15.08.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 ja mam duluxa lakieobejce TIC , lśni jak cholera podkład był z nobilesa , jeśli podbitkę masz pomalowaną impregnatem bez dodatku wosku to bez problemu możesz użyć innego producenta i lakiero bejce ważne by był sam impregnat na podbitce , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 15.08.2008 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 ja mam duluxa lakieobejce TIC , lśni jak cholera podkład był z nobilesa , jeśli podbitkę masz pomalowaną impregnatem bez dodatku wosku to bez problemu możesz użyć innego producenta i lakiero bejce ważne by był sam impregnat na podbitce , aaa niestety altaxin impregnant jest z dodatkiem wosku:( czyli jak rozumiem..nic sie nie da zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 15.08.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 ja jestem ciekaw jak będzie za kilka lat z tym impregnatem z dodatkiem wosku bo wiadomo, że nic nie konserwuje wiecznie, tzn. czy nie będzie trzeba zdzierać takiej powłoki ? jeśli pod spodem był zwykły drewnochron to wystarczy ponownie przemalować, za to na każdej lakierobejcy jest napisane żeby usunąć poprzednie powłoki, czyli dopóki nakładamy sam drewnochron mamy mniej kłopotliwej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekas5 15.08.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 MOja rada jest prosta, jak chcesz miec problem z głowy zastosuj bejce szwedzą, badz finska, jest odrobine drozsza, a efekt nieporownanie lepszy.Znajdziesz u nich bejce na podłoze woskowane i nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 15.08.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 MOja rada jest prosta, jak chcesz miec problem z głowy zastosuj bejce szwedzą, badz finska, jest odrobine drozsza, a efekt nieporownanie lepszy.Znajdziesz u nich bejce na podłoze woskowane i nie. No no z tą odrobinę droższą to bym nie przesadzał. Altaxin woskowy do najtańszych nie należy. W moim odczuciu nie jest możliwe, że wszyscy ten altaxin mają na zamówienie, tyko trzeba poszukać. A jezeli naprawde nie ma to bym jednak zaczekał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 15.08.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 MOja rada jest prosta, jak chcesz miec problem z głowy zastosuj bejce szwedzą, badz finska, jest odrobine drozsza, a efekt nieporownanie lepszy.Znajdziesz u nich bejce na podłoze woskowane i nie. A o jakich firmach piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekas5 15.08.2008 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Jak wiesz Skanynawia cała jest zrobiona z drewna, 90% fasad jest drewnianych i ja tam nie widziałem zeby komus oblaziła bejca, albo zeby poprawiali to czesto, dlatego im wierze.Maja kilka dobrych firm w zaleznosci od ceny: ale polecam szwedzkie alcro http://www.alcro.se/Utomhus-Tak-Plattak_Tackfarg.aspx?start=1 albo finskie nordsjo :http://www.nordsjo.se/paint2.asp?Cat=3&Avd=1&Type=1Jak pamietam płaciłem okolo 12o sek za litr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojato 26.04.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Temat stary, ale dla przestogi.Pomalowałem trzy lata temu podbitkę Drewnokolorem z woskiem, teraz wyglada to nienajlepiej,powłoka jest wypłowiała matowa.Wysłałem zapytanie do Sadolina, czy mają produkt którym mogę to zamalować , aby ożywic kolor i uzyskać delikatny połysk.To odpowiedz'' Ze względu na zawartość wosku, który natłuszcza powierzchnie drewnanie mogę zalecić żadnego z naszych produktów tworzących powłokę zwykończeniem połyskowym czy półmatowym. Zawarty w produktach olej czywosk pogarsza przyczepność powłok lakierów czy lakierobejc do podłożajakim jest drewno. '' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts