POLO81 15.08.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Witam.Działka którą chcę kupić została wydzielona z kompleksu 8 działek.Zostały wydane warunki zabudowy wspólne dla nich wszystkich.Czy przed rozpoczęciem budowy będę musiał wystąpić o warunki tylko dla mojej działki czy te już wydane wystarczą dla rozpoczęcia budowy? I jeszcze jedno pytanie.Czy jeśli istnieje możliwość wjazdu na działkę z dwóch stron (działka narożnikowa) to mogę sobie wybrać wjazd według swojego uznania czy narzuci mi to urząd? dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiowate 15.08.2008 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Niestety musisz wystapic ponownie o warunki zabudowy.W warunkach zabudowy bedziesz mial okreslone jak mozna usytuowac dom w ktora strone frontem a wjazd na dzialke mozesz miec z 2 stron jezeli wyrazi na to zgode zarzadca drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 16.08.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Nie zawsze WZ określa wjazd. Więc jest szansa, że zrobisz tam gdzie chcesz. Tak jak pisze Misiowate - występujesz do zarządcy drogi i masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 17.08.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Jeśli są wydane warunki dla 8 działek a nie dla jednej dużej to nie widze problemu abyś na tej podstawie opracował projekt budowlany i uzyskał pozwolenie na budowę. Po co czekać rok czasu na coś co już istnieje? Po to właściciel działek wystąpił o WZ i je dostał aby skrócić drogę kupującym i budującym sie . Co do zjazdu to jeśli masz dostęp do drogi wewnętrznej do której jest już zrobiony zjazd z drogi głównej to raczej spodziewaj się ,że droga wewnętrzna bedzie piorytetem. Co nie wyklucza innegpo rozwiązania jeśli porządnie to umotywujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts