jacek lelo 30.09.2003 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Szukam sensownego geodety z okolic Legionowa (wytyczenie działki i sporządzenie mapki). Jacek Lelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manik 30.09.2003 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Uważaj na tych geodetów. Mieszkam w powiecie legionowskim od 2 lat i wiem że to jest jedna klika. Działają mniej wiecej tak: geodeta z Legionowa obsługuje gminy ościenne, np. Serock, Nieporęt, a w zamian geodeci gminni z tych urzędów obsługują Legionowo. I raczka rączkę myje i wszystko jest załatwione pod dyktando geodety gminnego, ale przez niezależnego geodetę wynajętego do konkretnego zadania, a ty nie wiesz co i jak zostało zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arabel 30.09.2003 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 witam, co to znaczy w praktyce, wlasnie korzystalam z uslug geodety z Wieliszewa...to tuz obok??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manik 30.09.2003 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 to znaczy że w gminie Serock wszyscy mieszkańcy narzekają na geodetę gminnego. Ale Wieliszew może mieć inną politykę gruntową i w tej gminie nie musi być kłopotów ze źle wymierzonymi działkami, gubieniem kilkunastu centymetów na długości kilkunastu albo kilkudziesięciu metrów - poznałem to na własnej skórze - i innymi przekrętami. Proponuję parzeć na ręce i dokładnie sprawdzać !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 01.10.2003 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 będę budował w Legionowie na bukowcu.Był już u m,nie geodeta. Teraz czekam aż starostwo łaskawie zatwierdzi mapkę.Geodeta z Ursusa stosunkowo niedrogi.Za aktualizacje mapki i wytyczenie chce 600 zł. (450 aktualizacja i 150 wytyczenie).Moge dać namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 01.10.2003 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Legionowska grupo, gdzie kupowaliście materiały na ściany, gdzie beton itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manik 01.10.2003 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Legionowska grupo, gdzie kupowaliście materiały na ściany, gdzie beton itp. Mieszkam na trasie pomiędzy Zegrzem a Dębe i najtańsze materiały budowlane znalazłem w Stanisławowie za Pomiechówkiem w stonę Nowego Dworu. Tam w zeszłym roku kupowałem cegłę, ale ... klinkierową na ogrodzenie - Hanson ( teraz Wienerberger) za 1,25 zł. Na trasie pomiędzy Legionowem i Zegrzem te same cegły były droższe o jakieś 0,25 - 0,3 zł. Cement kupuję na trasie Zegrze - Serock, ale nie szukałem nigdzie więcej, cena około 500zł za tonę, ale nie ja płaciłem, wobec tego nie do końca jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts