Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Geodeta z Legionowa

Recommended Posts

Uważaj na tych geodetów. Mieszkam w powiecie legionowskim od 2 lat i wiem że to jest jedna klika. Działają mniej wiecej tak:

geodeta z Legionowa obsługuje gminy ościenne, np. Serock, Nieporęt, a w zamian geodeci gminni z tych urzędów obsługują Legionowo. I raczka rączkę myje :evil: i wszystko jest załatwione pod dyktando geodety gminnego, ale przez niezależnego geodetę wynajętego do konkretnego zadania, a ty nie wiesz co i jak zostało zrobione.

to znaczy że w gminie Serock wszyscy mieszkańcy narzekają na geodetę gminnego. Ale Wieliszew może mieć inną politykę gruntową i w tej gminie nie musi być kłopotów ze źle wymierzonymi działkami, gubieniem kilkunastu centymetów na długości kilkunastu albo kilkudziesięciu metrów - poznałem to na własnej skórze - i innymi przekrętami.

Proponuję parzeć na ręce i dokładnie sprawdzać !!!!

Legionowska grupo, gdzie kupowaliście materiały na ściany, gdzie beton itp.

Mieszkam na trasie pomiędzy Zegrzem a Dębe i najtańsze materiały budowlane znalazłem w Stanisławowie za Pomiechówkiem w stonę Nowego Dworu. Tam w zeszłym roku kupowałem cegłę, ale ... klinkierową na ogrodzenie - Hanson ( teraz Wienerberger) za 1,25 zł. Na trasie pomiędzy Legionowem i Zegrzem te same cegły były droższe o jakieś 0,25 - 0,3 zł. Cement kupuję na trasie Zegrze - Serock, ale nie szukałem nigdzie więcej, cena około 500zł za tonę, ale nie ja płaciłem, wobec tego nie do końca jestem pewien.