Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co Was najbardziej denerwuje podczas budowy domu?  

97 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co Was najbardziej denerwuje podczas budowy domu?

• Nieprzewidziane wydatki
    • Niesolidni wykonawcy
    • Niedotrzymywanie termin

Recommended Posts

Nefer - zazdroszczę Ci terminowości prac i wykonawców. U nas odwrotnie, z papierami poszło gładko i szybko. Do pewnego momentu też nie było źle, natomiast przy wykończeniówce - horror.

Czasem, to mi się wszystkiego odechciewa :cry:

Może się uda, że nie będziesz musiała zmieniać zdania, w każdym razie bardzo Ci tego życzę :wink:

I wzajemnie Kochana:)

Ja bym jednak wolała zmienić zdanie z obecnego "wykończeniówka to horror" na ewentualne "wykończeniówka to kaszka z mlekiem' :lol: :lol: :lol:

Dobrze, że przynajmniej poczucie humoru mnie nie opuszcza :D

Pozdrawiam :wink:

Wybrałam kilka z powyższych a do końca budowy jeszcze daleko :(

Załatwianie papierów to horror kiedy ma się nietypową sytuację na działce - czekając na decyzje urzędników i pielgrzymując od Annasza do Kajfasza nie można zaplanować samej budowy. Jak tu umawiać ekipę, kupować materiały jak człowiek nie wie na co w ogóle dostanie pozwolenie?

Potem miała być kaszka z mleczkiem, ale pierwszy wykonawca był absolutną porażką, zwłaszcza pod względem terminowości.

Teraz na wykonawcę nie mogę narzekać, choć pewnie mogłoby być taniej. I tu przechodzimy do problemu pod tytułem kasa. Tej zawsze mało :( Na budowie jesli chodzi o ceny to nie ma górnych granic.

Na nieprzewidziane wydatki mamy osobną rubrykę w domowym kosztorysie - na razie jest pusto, ale za parę dni pojawi się tam pierwszy wpis :(

Ale wykończeniówka to musi być kaszka z mleczkiem, prawda? Musi :lol:

Witam,

jestem na etapie wykończeniówki i najbardziej denerwuje mnie niesolidność wykonawców. Ceny robocizny są straszne, a najgorsze jest to, że cena ma się nijak do jakości. Regułą jest niedbanie o mienie inwestora i totalna bezmyślność.

Pogoniliśmy wszystkich. Obecnie robimy poprawki szpachlowe po "fachowcach" i malujemy. Z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że robimy to dużo lepiej i przede wszystkim dokładniej.

Pozdrowionka

Aleksandra

denerwuje mnie, że to wszystko tyle trwa,

że wykonawcy robią kilka robót na raz, że trzeba ich pilnować na każdym kroku, bo nie myślą

a poza tym kasa, która topnieje w zastraszającym tempie...

że wykonawcy robią kilka robót na raz, że trzeba ich pilnować na każdym kroku, bo nie myślą

Podpisuję się pod tym obiema rękami :roll: :roll: :roll:

Podpisuję się pod tym obiema rękami :roll: :roll: :roll:

Trafiłaś w sedno sprawy!

Jestemco prawda 5 lat po budowie ale mniejwiecej w tej kolejności:

:evil: Niesolidni wykonawcy

:evil: :evil: Nieprzemyślane wcześniej decyzje

:evil: :evil: :evil: Niedotrzymywanie terminów np. dostaw towarów lub prac na budowie

:evil: Wtrącanie się do budowy "wszechwiedzącym " sąsiadom i innym ciekawskim

:evil: Opieszałość urzędników

a ponadto do dzis

:evil: :evil: Pytanie blokersów "Czym bedziesz ogrzewał dom?" Odp: prądem "O Jezu jak drogo!" Jakby oni k. za swoje mieszkania tanio płacili :-?

za bardzo to nic mnie nie denerwowalo. z zasady nerwowy jj\estem i takimi pierdolami jak budowa domu za bardzo sie nie przejmowalem. mialem ekipe ktorej w 100% moglem zaufac wiec najwiekszy stres z glowy :wink:
Najbardziej denerwuje mnie niesolidność wykonawców oraz dostawców materiałów budowlanych (pod pojęciem niesolidność należy rozumieć oszustwo), spowodowane następującym myśleniem o inwestorze: "głupcze przecież i tak budujesz się pierwszy i ostatni raz i co z tego, że mi powiesz że sp... budowę albo oszukałeś na dostawach".