Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co Was najbardziej denerwuje podczas budowy własnego domu?

Co Was najbardziej denerwuje podczas budowy domu?  

97 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co Was najbardziej denerwuje podczas budowy domu?

• Nieprzewidziane wydatki
    • Niesolidni wykonawcy
    • Niedotrzymywanie termin

Recommended Posts

• 2 months później...

denerwuje mnie brak poszanowania mojej wlasnosci, porzadku. Jesli chodzi o materialy i transport to na szczescie zamawiam w jednej hurtowni targuje sie sprawdzam i jest oki. jak cvos zamawiam z poza tej hurtowni to porazka.

robocizna bardzo droga za ktora faktycznie nie idzie jakosc. u mnie na ekiep do tej pory nie narzekalam ale widze ze czym blizej konca tym gorzej no i to ciagle pilnowanie- niby nie to my bedziemy w nim mieszkac

• 1 month później...

Niesolidni wykonawcy są wszędzie! A niesolidność ma wiele twarzy.

Np. nieposzanowanie pracy innych czyli inaczej Twoich pieniędzy.

Nic bardziej nie denerwuje niż jak na Twoje nowiutkie drewniane schody (wykonane przez stolarza) wchodzi w gumowcach dosłownie z gnoju hydraulik by zamontować u góry umywalkę...

• 2 weeks później...

Z terminami raczej nie mieliśmy problemów, choć zdarzały się przypadki umówionych terminów, a Panów fachowców brak. Niestety z solidnością wykonawców problemy były i to ogromne :evil: W końcu tak się wkurzyliśmy, że wyrzuciliśmy wszystkich na etapie wykończeniówki i "tymi ręcoma" sami wszystko kończyliśmy.

Myślę, że niesolidność Wykonawców to największa zmora Inwestorów. Wykończeniówka rzeczywiście wykańcza - finansowo i nerwowo, bo człowiek chce żeby wszystko było takie idealne i dokładnie tak jak sobie zaplanował a tu ZONK - tego się nie da, tamtego nie można, a tu krzywo, a tu znów jakieś niedociągnięcia i tak w kółko aż do znudzenia, na szczęście powoli kończymy a za rok czy dwa nikt już nie będzie pamiętał, że coś miało być tak a wyszło siak :wink:

• 2 weeks później...