Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

po jaką cholerę zamkniete osiedla??

coulignon

Recommended Posts

Jak do tej pory to weryfikacja byla tu jedna : ze ktos w Wawie z Lomzy a ktos nie ....

Kobieta z MBA od zarzadzania zasobami ludzkimi jest np z Pacanowa. I my sie nie dziwimy a ona nie wstydzi. :D :D :D :D :D :D :D :D

Ciekawe, czy prywatni wlasciciele domow nie w e r y f i k u j a kto im wchodzi na posesje ............my tak. Taka z nas e l i t a, ze lubimy wiedziec kto nam sie po klatce kreci...... :D :D :D :D :D

Zwrocilo moja uwage jedno, ze jak sie buduje dom to zwraca sie uwage na okolice i widoki ale z e r o zainteresowania w jakim srodowisku bedzie sie mieszkalo , wsrod jakich l u d z i i kompletny brak z nimi zwiazku.....

Jak juz pisze sie o sasiadach to raczej w kategorii wroga : a to golebie hoduje ( Slask ! ) a to kundle szczekaja ( wies ! ) a to smieci spalaja .... :D

• Odpowiedzi 156
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak do tej pory to weryfikacja byla tu jedna : ze ktos w Wawie z Lomzy a ktos nie ....

Kobieta z MBA od zarzadzania zasobami ludzkimi jest np z Pacanowa. I my sie nie dziwimy a ona nie wstydzi. :D :D :D :D :D :D :D :D

Oj kiepściunio Lumpie z rozumieniem tekstu pisanego. Ale za to z manipulacją nim - bosko ! Próbuj dalej :)

Tak sobie czytam ten watek i czytam i chyba czegos nie rozumiem ;)

A czymze takim istotnym roznia sie zamkniete osiedla, od ogrodzonych domow, zasiatkowanych lak czy ogrodzonych nieuzytkow? :roll: :D

Czyzby tylko przeswiadczeniem, ze jesli ogrodzone osiedle to niby elyta i snobi nibici w butelke przez dewelopera a ogrodzony dom, czy depesiowa laka to po Bozemu, bo przeciez nikt przed takim przybytkiem wyc, chocby tylko heppeningowo nie bedzie :lol:

Moze mnie uswiadomicie, bo obecnie zarowno moj dom, jak i moje mieszkanie naleza do miejsc ogrodzonych ... pierwszy z racji posiadania ogrodzenia wlasnego, drugie z racji bytnosci na terenie zamknietej przestrzeni miejskiej 8)

W zadnym z tych przypadkow ani nie czuje sie lepsza, ze mam cos ponadprzecietnego, ani nie odczuwam wyrzutow sumienia, ze przestrzen ograniczam ... Ot ... zdrowe podejscie do wlasnosci prywatnej :D 8)

...i po której stronie rezydują bambry zakłócające spokój i porządek ;-)

Bo to zależy, czy to są outsiders czy insiders ;-) Jak insiders, i do tego zdemoralizowani, to trudno coś poradzić, ale jak outsiders, to mało który ot tak, po prostu przypląta Ci sie do klatki żeby spozyć lub oddać jakieś płyny ;-) U mojej babci to był właśnie ten drugi gaunek, i domofony wyeliminowały ich calkowicie.

Syrenka warszawska nie stala po d r u g i ej stronie plota, tylko w tej jakze c e

n n e j , otwartej przestrzeni publicznej ktorej artysta ( i nie tylko ) tak broni ..... :D :D To jej lapke z mieczem oderwali ....... artysci inaczej.

Mam za to dobra i zla wiadomosc........ :D :D :D

Dobra to ta, ze Palac Stalina idzie w leasing - moze go umyja w koncu, bo straszy brudem na calej wysokosci i kole to moje oko nawykle do otwartej , ale nie wiecznie brudnej i szarej przestrzeni publicznej .......

Zla to taka, ze go gdzies nie przeniosa .....do Zielonki na przyklad :D :D :D

Wandale, złodzieje i pijacy są wszędzie. I żadne ogrodzenie ich nie zatrzyma. To fikcja. ALe niektórzy lubią żyć w takiej fikcji, płacą za im - i im wolno.

Ciekawe kiedy nastaną czasy "weryfikacji " nowych mieszkańców. Komisje przyjmujące i odrzucające. Sprawdzające moralność "nowego", stan konta, ilość dzieci, psów, przebyte choroby, choroby dziedziczne w rodzinie do 3-go pokolenia wstecz i preferencje seksualne :)

W Skandynawii już są. Jeśli chcesz sprzedać posiadane mieszkanie w bloku, to musisz potencjalnego kupca poddać ocenie sąsiadów. Jeśli się nie zgodzą - nie możesz sprzedać mu lokalu.

Ciekawe kiedy nastaną czasy "weryfikacji " nowych mieszkańców. Komisje przyjmujące i odrzucające. Sprawdzające moralność "nowego", stan konta, ilość dzieci, psów, przebyte choroby, choroby dziedziczne w rodzinie do 3-go pokolenia wstecz i preferencje seksualne :)

Ha, nie trzeba szukac w Skandynawii czy innym USA, juz i u nas jest. Osiedle niedaleko Warszawy, co prawda nie blokow a domkow jednorodzinnych - ale ogrodzone, zeby nie bylo :wink:

Pokrotce ( tu cytat ze strony internetowej):

"Jakich sąsiadów szukamy?

umiejących cieszyć się życiem

gotowych do współpracy i kompromisów

szanujących innych za ciężką pracę, niezależnie jaką ona jest

otwartych na nowe i stare idee

gotowych do prac społecznych na rzecz osiedla – planujemy okazjonalne spotkania z grillem i winem, aby nasza integracja była procesem ciągłym

Jakich sąsiadów unikamy?

zadufanych w sobie i aroganckich

przekonanych, że pieniądze lub pozycja mogą wszystko

wielbicieli przepychu, zwolenników przewagi formy nad treścią "

a w jaki sposob sie bedzie odbywac weryfikacja? Bardzo prosze (kolejny cytat):

"Jeden z trzech właścicieli posiadających wolne działki do sprzedaży umówi się z Tobą na spotkanie. Odpowie na Twoje pytania, a chcąc się przekonać, że będziemy do siebie pasować, chciałby usłyszeć:

czym się zajmujesz w życiu zawodowym (unikamy podejrzanego towarzystwa)

co lubisz w życiu prywatnym

jak chcesz sfinansować zakup działki i budowę domu "

według mnie nie jest to normalne i osobiście nie kupiłabym działki na takim osiedlu ...sąsiadów mam - oczywiście (na szczęście fajnych :D ) , ale to są tylko sąsiedzi ... jeść, słuchać muzyki , podróżować z nimi nie będę ... więc po jaką cholerę mam mieć podobne zainteresowania :o

mówcie co chcecie - według mnie to jest chore :roll:

acha, pewnie końcowym etapem będzie umieszczenie wymiarów pań ...coby se sąsiad mógł takie d.... i cycki u sąsiadki pooglądać jakie lubi :evil:

W zwiazku z tym że w domu u mnie raczej kiepsko to wygląda (marne A raptem) to jestem za! :D

hm ...nie chcąc się chwalić mam D ...ale tak sie składa , że sąsiadki też niczego sobie więc niezdrowego zainteresowania nie ma :lol:

a tak serio .... wiedziałam, że odzew panów na taką propozycję bedzie natychmiastowy i głośny :lol:

dla pań proponuję rozmiar pewnego organu ciała męskiego ... dlaczego panie miałyby być poszkodowane wzrokowo ? :roll: