Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

napędy bram

Recommended Posts

Myślę, że to jest rozwojowy temat. Chodzi o napędy do bram garażowych jaki i bram przy płocie: skrzydłowych i przesuwnych.

Facet od płotu poleca mi napędy firmy KAMA co niestety jest nie do znalezienia w internecie!!! -czyżby jakiś producent krzak???

Co polecacie??? z jakimi były problemy a jakie sprawują się bez zarzutu??

Wszyscy nie polecaja marketowych napędów a kto może jest zadowolony z takich - ena jest zawsze nawet o połowę niższa???

• Odpowiedzi 102
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W garażu założyli mi napęd firmy SEA. Na razie działa...

Z ciekawostek, napęd ma niby 600W, zasilany jest z transformatora na którym jest napisane 150VA, a trafolek na oko wyglada mi na maksymalnie 70VA :).

Ciekawostka druga - ich odbiornik do pilotów pozwala wprogramować inne piloty zamiast własnych (wprogramowałem NICE, Zamel-a) - z tego wynika że nie używa w ogóle algorytmu keyloq!

Myślę, że to jest rozwojowy temat. Chodzi o napędy do bram garażowych jaki i bram przy płocie: skrzydłowych i przesuwnych.

Facet od płotu poleca mi napędy firmy KAMA co niestety jest nie do znalezienia w internecie!!! -czyżby jakiś producent krzak???

Wszyscy nie polecaja marketowych napędów a kto może jest zadowolony z takich - ena jest zawsze nawet o połowę niższa???

Raczej chodzi o Came, chyba że jest jakiś inny wynalazek.

Najczęściej instaluję FAAC i mogę szczerze polecić.

pokaz mi w markecie napęd o połowe tańszy to juz musi byc totalne gówno bez gwarancji prosto z CHRL

do lekkich bramek mozesz sobie zaryzykowac z plastikowymi produktami nice pod tytułem mhouse czy movo cenowo nie są wcale konkurencyjne z lepszymi napędami.W markecie jest tez zabawkowy niby faac do przesuwu.

słuchaj zrobisz sobie mała brameczkę z plastiku to na sprzecik z marketu możesz wydac kase.

ponoc made in austria napewno nie wszystko tam robia

do dwuskrzydłówek podobieństwo jak do avidsen z castoramy,euromatic,faac414, wszystko jeden ciul róznia się tylko szczegółami i naklejkami ogólnie stare rozwiazanie jezeli chodzi o dwuskrzydłówki te najtańsze :wink:

Uuu... a ja myślałem że to jest jakaś górna pólka a przynajmniej wyżej niż produkcja włoska. Podobno Tousek może pracować do -50st - w Alpach Austriackich chyba może się to zdarzyć :lol:

Mam trochę inne pytanie czy można kupić sam napęd a sterowaniem takim napędem będzie innej firmy jak to sprzedają firmy.

• 2 months później...
A ile płaciliście za napędy do bram przesuwnych. Muszę u siebie też założyć, ale zastanawiam się czy nie lepiej będzie zrobić samemu. To znaczy sterownik i podzespoły kupię i sam to wszystko poskładam. Oparłbym to wtedy na sterowniku Bramster i silniczkowi do wycieraczek od jakiegoś TIRa. Wyszłoby o wiele taniej a i naprawa ewentualna byłaby tańsza.

Mam u siebie, a ostatnio kupiłem dla znajomych (i założyliśmy) napęd Stanmal SM-180. Kosztował (bez listew zębatych, fotokomórek i lampy ostrzegawczej, ale z radiem i dwoma pilotami) ciut ponad 900zł - a, moim zdaniem, szczególnie mechanika bardzo solidna i znacznie lepiej wygląda niż np. w Nice.