zbys 16.08.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Myślę, że to jest rozwojowy temat. Chodzi o napędy do bram garażowych jaki i bram przy płocie: skrzydłowych i przesuwnych. Facet od płotu poleca mi napędy firmy KAMA co niestety jest nie do znalezienia w internecie!!! -czyżby jakiś producent krzak???Co polecacie??? z jakimi były problemy a jakie sprawują się bez zarzutu??Wszyscy nie polecaja marketowych napędów a kto może jest zadowolony z takich - ena jest zawsze nawet o połowę niższa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irkos 16.08.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Wpisz Came, bez problemu znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 16.08.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 w garazu mam NICE, ale do bramy sklaniam sie do FAAC .... NICE ma zbyt wiele plastikowych elementow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 16.08.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Ja mam wszędzie Faaca , chodzą bez zarzutu , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 16.08.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 W garażu założyli mi napęd firmy SEA. Na razie działa... Z ciekawostek, napęd ma niby 600W, zasilany jest z transformatora na którym jest napisane 150VA, a trafolek na oko wyglada mi na maksymalnie 70VA . Ciekawostka druga - ich odbiornik do pilotów pozwala wprogramować inne piloty zamiast własnych (wprogramowałem NICE, Zamel-a) - z tego wynika że nie używa w ogóle algorytmu keyloq! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 18.08.2008 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Ja mam wszędzie Faaca , chodzą bez zarzutu , brama skrzydlowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 18.08.2008 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Myślę, że to jest rozwojowy temat. Chodzi o napędy do bram garażowych jaki i bram przy płocie: skrzydłowych i przesuwnych. Facet od płotu poleca mi napędy firmy KAMA co niestety jest nie do znalezienia w internecie!!! -czyżby jakiś producent krzak??? Co polecacie??? z jakimi były problemy a jakie sprawują się bez zarzutu?? Wszyscy nie polecaja marketowych napędów a kto może jest zadowolony z takich - ena jest zawsze nawet o połowę niższa??? Raczej chodzi o Came, chyba że jest jakiś inny wynalazek. Najczęściej instaluję FAAC i mogę szczerze polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlakoski 22.08.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Ja mam nice przy bramie segmentowej w garażu-mogę polecićMam też napęd Wiśniowskiego w bramie przesuwnej-też mogę polecić(jedyny mankament to że trochę za długo się otwiera i zamyka ale to też da się poprawić ustawiając wyższy moment obrotowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FITTER 22.08.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 came ,beninca najczęściej instaluje ich napędy porzadny i mało awaryjny sprzet bez żadnych plastików i wynalazków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FITTER 22.08.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Myślę, że to jest rozwojowy temat. Chodzi o napędy do bram garażowych jaki i bram przy płocie: skrzydłowych i przesuwnych. Facet od płotu poleca mi napędy firmy KAMA co niestety jest nie do znalezienia w internecie!!! -czyżby jakiś producent krzak??? Co polecacie??? z jakimi były problemy a jakie sprawują się bez zarzutu?? Wszyscy nie polecaja marketowych napędów a kto może jest zadowolony z takich - ena jest zawsze nawet o połowę niższa??? pokaz mi w markecie napęd o połowe tańszy to juz musi byc totalne gówno bez gwarancji prosto z CHRL do lekkich bramek mozesz sobie zaryzykowac z plastikowymi produktami nice pod tytułem mhouse czy movo cenowo nie są wcale konkurencyjne z lepszymi napędami.W markecie jest tez zabawkowy niby faac do przesuwu. słuchaj zrobisz sobie mała brameczkę z plastiku to na sprzecik z marketu możesz wydac kase. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 23.08.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 A zna ktoś napędy TOUSEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FITTER 23.08.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 ponoc made in austria napewno nie wszystko tam robia do dwuskrzydłówek podobieństwo jak do avidsen z castoramy,euromatic,faac414, wszystko jeden ciul róznia się tylko szczegółami i naklejkami ogólnie stare rozwiazanie jezeli chodzi o dwuskrzydłówki te najtańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 23.08.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 ponoc made in austria napewno nie wszystko tam robia do dwuskrzydłówek podobieństwo jak do avidsen z castoramy,euromatic,faac414, wszystko jeden ciul róznia się tylko szczegółami i naklejkami ogólnie stare rozwiazanie jezeli chodzi o dwuskrzydłówki te najtańsze Uuu... a ja myślałem że to jest jakaś górna pólka a przynajmniej wyżej niż produkcja włoska. Podobno Tousek może pracować do -50st - w Alpach Austriackich chyba może się to zdarzyć Mam trochę inne pytanie czy można kupić sam napęd a sterowaniem takim napędem będzie innej firmy jak to sprzedają firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 23.08.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 HeyA slyszał ktoś o napedzie Lift600/Omega500 to naped rodem z Casto za 398 złotych.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 27.08.2008 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 rzeczywiscie Came. Szukałem Maranteca ale nie mają łamanych dźwigni do skrzydłowych bram. nice i marketowe odpuscilem po przeczytraniu postów!!! Normstahl cenowo odbiegł. Wiec zostane przy Came. Tylko mnie zastanawia czy lepiej założyc na 230v czy 24v -co jest lepsze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FITTER 27.08.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 230 V do pracy normalnej 20-30 otwarć dziennie24 v do pracy intensywnej powyżej 30 otwarć dziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 27.08.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 230 V do pracy normalnej 20-30 otwarć dziennie 24 v do pracy intensywnej powyżej 30 otwarć dziennie Dlaczego tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 14.11.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Witamszukam opinii o napędach niemieckiej firmy SOMMER.Czy ktoś takowe użytkuje a może wypowiedzą się eksperci?Ten napęd proponuje mi diler Wiśniowskiego a to chyba nie jest napęd który stosuje Wiśniowski w swoich bramach?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 14.11.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 A ile płaciliście za napędy do bram przesuwnych. Muszę u siebie też założyć, ale zastanawiam się czy nie lepiej będzie zrobić samemu. To znaczy sterownik i podzespoły kupię i sam to wszystko poskładam. Oparłbym to wtedy na sterowniku Bramster i silniczkowi do wycieraczek od jakiegoś TIRa. Wyszłoby o wiele taniej a i naprawa ewentualna byłaby tańsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 14.11.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Mam u siebie, a ostatnio kupiłem dla znajomych (i założyliśmy) napęd Stanmal SM-180. Kosztował (bez listew zębatych, fotokomórek i lampy ostrzegawczej, ale z radiem i dwoma pilotami) ciut ponad 900zł - a, moim zdaniem, szczególnie mechanika bardzo solidna i znacznie lepiej wygląda niż np. w Nice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts