dadus 06.02.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 A zna ktoś napędy TOUSEK Ja znam nie TOUSEK, ale "TUSEK" .. Napęd zwijajacy rzekomo "ZIELONĄ GOSPODARKE"... Nie POlecam "napędu TUSEK"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 06.02.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Ja znam nie TOUSEK, ale "TUSEK" .. Napęd zwijajacy rzekomo "ZIELONĄ GOSPODARKE"... Nie POlecam "napędu TUSEK"... Dobre, dobre:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 07.02.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Nawet na forum muratora pisiaki wyją.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jrek.Z 07.02.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 czy do uchylnej bramy Normstahla (bez prowadnic sufitowych) można kupić napęd innej firmy (np. nice, faac itd.) jeśli tak to bardzo bym prosił o link do takiego napędu. dostałem ofertę na bramę uchylną Normstahla 2320mm x 2035mm - 1300zł ocieplona w podstawom kolorze, to chyba b. dobra cena?. Planuje założyć do bramy wjazdowej 2 skrzydłowej napęd nice lub faac, gdyż napędy Normstahla do takich bram są strasznie drogie, a że chciałbym mieć jeden pilot do bramy i garażu, stad chęć założenia napędu innej firmy do bramy garażowej Normstahla można mieć różne napedy a jeden pilot jeżeli do tej bramy Normstahl ma dopasowany automat w dobrej cenie to lepiej kupić taki komplet a do bramy wiazdowej może być np. Nice trzeba tylko wtedy zdecydować się na jeden z pilotów, albo Nice albo Normstahl jeżeli będą to piloty Nice to trzeba tylko dokupić uniwersalny radioodbiornik i podłączyć go do automatu Normstahla lub na odwrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 07.02.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 A co myślicie o napędach SOMFY? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 21.03.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Mamy wiosnę i czas się brać za ogrodzenie - moja brama przesuwna będzie miała co najmniej 5,50 m w świetle - taka metalowa konstrukcja z elementami kutymi (cynkowana i proszkowana) i na razie stanęło, że będzie tam zamontowany napęd firmy TOUSEK typ Pull T. Zebrałem parę pozytywnych opinii o tym napędzie ale od monterów i wykonawców bram ( no to nie wiadomo czy całkowicie obiektywne). Dla mnie napęd ma jeden plus, że firma Tousek ma siedzibę w Mikołowie czyli niedaleko. Zna ktoś ten napęd i ma jakieś uwagi ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 21.03.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 pierwsze słysze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 21.03.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 http://www.tousek.com/files/torantriebe_schiebetore/pl/torantriebe_pull_t.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 21.03.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 To napęd z górnej półki. Ale sprawdź czy nie kupisz taniej napędu Normstahl, który tak na prawdę różni się tylko napisem na obudowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 22.03.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 bwojtek Dzięki za namiar - czekam na wycenę napędu od dystrybutora Normstahl - to zobaczymy czy cena będzie atrakcyjna i o ile w porównaniu do TOUSEK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 22.03.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 no tak w skrócie to napęd Normstahl EVO 600 kosztuje 2200 zł,a napę firmy TOUSEK Pull T5 wychodzi 2000 zł. Wiadomo do tego trzeba dokupić listwy itp. a Evo ma chyba w standardzie ciekawszy pilot który pozwala na zaprogramowanie np. dodatkowo drzwi garażu. Z tego wynika, że na razie przewagę ma TOUSEK bo ma siedzibę całkiem blisko bo niecałe 30 km, a ceny są prawie identyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 22.03.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 A ja mam zgryza, gdyż w bramie garażowej mam Beninkę a do uchylnej chcą mi założyć NICE z radiem co by działało na jednym pilocie . Co lepiej Beninkę do bramy 2x1,6m czy NICE a może coś innego??? Brama zwykła kuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 23.03.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 No polecono mi jeszcze jeden jako b. dobry napęd włoski firmy BTF o nazwie DEIMOS jako niezawodny - no nie wiem jeszcze jaka cena i też brak o nim opinii. napęd BTF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 15.04.2011 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 W końcu napęd przesądzony z uwagi na pobliski serwis i będzie to TOUSEK typ Pull T. http://www.tousek.com/files/torantriebe_schiebetore/pl/torantriebe_pull_t.htm. Jak już zamontuje to napisze jak się sprawuje - no i jeszcze trzeba dobrać jakiś wspólny pilot do bramy i bram garażowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wildthink 17.04.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 (edytowane) Potrzebuję napędu do bramy 2-skrzydłowej, skrzydło 180cm, lekka konstrukcja stalowa, wypełnienie z elementów kutych, waga 1 skrzydła nie więcej jak 100kg. Po lekturze forum zrezygnowałem z napędu mhouse i szukam czegoś solidniejszego, a jednocześnie w rozsądnej cenie (okolice 1500 zł) do samodzielnego montażu. Wstępne przymiarki zrobiłem do FAAC 414 i do Tousek Turn 10 i Beninca BOB. Który z nich będzie lepszy? Ewentualnie co jeszcze by się nadało. Ze względu na brak miejsca nie biorę pod uwagę napędów z łamanym ramieniem. Edytowane 18 Kwietnia 2011 przez wildthink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hamlet 11.09.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Co prawda więcej w tym topicu pytań niż odpowiedzi ale co tam zadam i ja jeszcze jednomoże ktoś kumaty się zlituje i odpowie;)Do swojej bramy skrzydłowej 2x160cm i wadze ok 50kg/skrzydłoupatrzyłem automat FAACa genius action zasilany napięciem 24Valbo g-bat na 220V ewentualnie faac 414Słyszałem że z tymi 24V w zimie bywa różnieale z drugiej strony bezpieczniejszeCo możecie zaproponować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot82 14.09.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Miał ktoś do czynienia z napędami Sommer Aperto Baseline? Sprzedawca poleca mi ten napęd do bramy Wiśniowskiego, segmentowej 2500x2250. Możecie coś powiedzieć na temat tego napędu? Ktoś posiada? Montował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 14.09.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Sommer - jeden z tańszych napędów, w miarę bezproblemowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot82 15.09.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Sommer - jeden z tańszych napędów, w miarę bezproblemowy. No właśnie, brama z tym napędem jest tańsza od tej z FAAC o 500zł i nie wiem czy się skusić czy lepiej dołożyć do FAAC model D600 (o ile to jest oznaczenie modelu). Zastanawia mnie to, że maksymalna siła pociągowa tego Sommer Aperto Baseline to tylko 400N (maks. wymiar bramy to 3000x2300). Czy nie za mało tych Niutonów? FAAC ma chyba 600N... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haze 25.09.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Witam Czy moze mi ktos cos powiedziec o napedach do bram przesuwanych GIBIDI - taka wlasnie poleca mi kowal ktory bedzie mi robic brame a dokladnie model meka sl 344. Brama bedzie miala dl 3,90 wysokosci ok 1,2?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts