Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

sauna do samodzielnego monta?u

akson

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Proponuje saune w murach budynku (np. na poddaszu) i wowczas nie ponosisz pokaznych kosztow zewnetrznego deskowania kabiny- placisz jedynie za izolacje cieplno-parowa, ocieplenie )welne z folia alum i wew warstwe boazerii, piec i laweczki. w sumie osczednosc przy wlasnej robocie ok 50% kosztow. Sam to sprawdzilem.

Josek !

A nie słyszałeś, że nie można "wiązać" kabiny sauny ze ścianami budynku.

Powie Ci to każdy kompetentny sauniarz, niezależnie od firmy.

O ile oczywiście jest fachowcem z doświadczeniem.

Między kabiną sauny a ścianą powinna być pustka powietrzna. Oczywiście różnie można to rozwiązać ale trzeba o niej pamiętać.

Pamiętaj o bardzo ekstremalnych warunkach jakie panują w saunie ( temperatura ).

Jeśli sam to ćwiczyłeś na sobie, to daj Ci Boże abyś nie miał problemów z drewnem, wełną mineralną, ścianami budynku, rachunkami za energię.

Pozdrawiam

• 2 months później...
Jestem zainteresowany, chciałbym wiedzieć ile mnie będzie kosztowała sauna 180 x 220 i co w tej cenie się zawiera, co jeszcze muszę oprócz tego dokupić.

DarekRz

Kompletna sauna 180 x 220 to koszt 6.200,00 zł. brutto.

W tej cenie jest wszystko; kabina, ławki, oparcia ścienne, podgłówki, oświetlenie, kratka podłogowa, obudowa pieca, piec ( podstawowy ), termometr, chochla, ceber, klepsydra, drzwi szklane.

Kwestia transportu... Zależy gdzie?!

Pozdrawiam

Akson

• 3 weeks później...

Akson, ja też poproszę o materiały na priva. Sauna 150 x 200.

Pozdrawiam

Tomek