strzecha 05.04.2004 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Witam, Poprosił bym o informacje na temat sauny wolnstojącej (w ogrodzie). Marzy mi się cosik takiego, opalane koniecznie drewnem. Jakie były by koszta ? Konkretnie chodzi mi o saunę 2 na 2 metry. Jakby malutki domek dreniany w środku (przed kabiną sauny) muaisło by być miejsce na jakąś ławke wypoczynku, prysznic, szafeczki czy wieszaki jakieś. Moim zdaniem powinno się to wszystko pomieścić w pomieszczeniu 3 na 3 lub 3 na 4 metry. No i jeszcze taka kwestia. Domek by trzeba postawić na jakimś fundamencie - robi sie z tego poważna konstrukcja -- obowiązuje na cos takiego jakieś pozwolenie na budowę ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 14.04.2004 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 A ja poprosze o koszty sauny 1,5x1,5m o jednym rogu lekko ściętym. Stałaby w rogu łazienki na poddaszu. Czy tak mała sauna spełni swoje zadanie? Czy trzeba oddzielać ją od ścian łazienki? Itd...wysłucham wszystkich porad i wycen (najchętniej tych szczegółowych)... Pozdrawiam PS. Transport do Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 04.05.2004 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Witam Wszystkich zainteresowanych tematem ! Wybaczcię, że nie odpowiadałem jakiś czas.Postaram się nadrobić zaległości.PozdrawiamAkson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 18.08.2004 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Ja też poproszę o koszt sauny 230/200 pod skosem , lub tel. na forum bo mi nawaliła poczta pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zina 07.10.2004 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Jeśli chodzi o saunę to wcale nie jest filozofia. Jakiś zdolny majster zrobił moim rodzicom takie pomieszczonko z półeczkami, według wszelkich arkanów sztuki. Było to 5 lat temu, sauna nadal działa. Kosztowało to tyle, co za drewno + robocizna (ten pan układał też parkiety itp. a brał za godzinę, przez która naprawdę się uwijał).Jedynym błędem było, że wszyscy zapomnieli, że w saunie musi być zamknięcie na magnes albo, skobelek bo inaczej trudno otworzyć, gdy klamka jest nagrzana.Poza tym pomieszczonko jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KobiOne 10.02.2016 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Witam wszystkich. Temat dawno nieodkurzany jednak nie będę zakładał nowego wątku. Byłem w trakcie budowy sauny na poddaszu jednak prócz konstrukcji dwóch ścian temat zamarł. Pojawiły się inne wydatki. Posiadam trochę akcesoriów do budowy, oraz nowy piec Harvia Cilindro PC70VF. Piecyk posiada jeszcze niecałe 2 lata gwarancji. Cena katalogowa to 2470zł. Moja cena to 2000zł do lekkiej negocjacji. Oprócz pieca jest trochę boazerii 96x2100mm typowa do budowy sauny. Gdyby był ktoś zainteresowany zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts