gwiazdor71 16.08.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Witam wszystkich. Chciałem poradzić się co do papy.Sprzedawca w markecie chciał mi wepchnąć jakieś badziewie na tekturze,muwiąc że bardzo dobrze sie sprzedaje,Była to papa wierzchniego krycia,czy papa na tekturze ma jeszcze gdziekolwiek zastosowanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 16.08.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Witam wszystkich. Chciałem poradzić się co do papy.Sprzedawca w markecie chciał mi wepchnąć jakieś badziewie na tekturze,muwiąc że bardzo dobrze sie sprzedaje,Była to papa wierzchniego krycia,czy papa na tekturze ma jeszcze gdziekolwiek zastosowanie?? papa na tekturze wierzchniego krycia ma zastosowanie jak nazwa wskazuje jako ostatnia warstwa pokrycia papą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdor71 16.08.2008 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Mi chodziło o to czy ta osnowa z tektury sprawdza sie jeszcze,bo teraza oferują papy na welonach szklanych i innych,to czy ta na tekturze ma mniejszą wytrzymałośc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.08.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Mi chodziło o to czy ta osnowa z tektury sprawdza sie jeszcze ... jeszcze sie sprawdza p.s. przypomina mi sie Laskowik mówiący do Smolenia taki tekst "Pani Pelagio, czy Pani może jeszcze ... ?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 16.08.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Mi chodziło o to czy ta osnowa z tektury sprawdza sie jeszcze ... jeszcze sie sprawdza Nie wiem do czego ma być ta papa, ale widziałam ją jako izolację poziomą ściany fundamentowej. Na każdym zgięciu łamie się i kruszy i rwie się bez najmniejszego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdor71 16.08.2008 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 No też mi się coś ta osnowa tekturowa nie widzi,papa ma iśc na dach,jako wierzchnia,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.08.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Nie wiem do czego ma być ta papa, ale widziałam ją jako izolację poziomą ściany fundamentowej. Na każdym zgięciu łamie się i kruszy i rwie się bez najmniejszego problemu. widziałes zatem pape izolacyjną (a nie wierzchniego krycia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 17.08.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Papa tekturowa wierzchniego krycia jest z posypką. U mnie leży na dachu papa jak wyżej W400/1200, trzeci rok. I od południa w niektórych miejscach zaczyna ta podsypka odstawać, ale raczej dlatego że papa była kładziona w niekorzystnych warunkach. Mówi się że te papy wytrzymują 2 lata, tj 2 lata bez żadnej dachówki nad nimi. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 17.08.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Nie kupuj papy na welonie szklanym, ta papa ma dość dobrą wytrzymałość na rozerwaniew poprzek pasa, ale BARDZO słabą wzdłuż. Tektura jest zdecydowanie mocniejsza mechanicznie,a najlepiej to wybierz papę na tkaninie. Jest elastyczna i mocna we wszystkich kierunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 18.08.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Papa na welonie szklanym jest wg mnie krucha. Na tekturze bardziej elastyczna, co istotne jeżeli ktoś ma po takim dachu chodzić. Jeżeli planujesz docelowo papę to kładziesz 2 warstwy, jeżeli na papie docelowo będzie inne pokrycie kładziesz 1 warstwę. Taka papa wytrzyma 2 lata jako samodzielne pokrycie. Bierz W 400/1200 - dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 18.08.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 A nie lepiej papę na włókninie poliestrowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 18.08.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Papy wytwarzane na tkaninie są mocniejsze od tych na włókninie, gdyż włókninowe mająluźno rozsypane włókna - włosy zatopione w asfalcie, a w pierwszym przypadku osnową jestmocne płótno poliestrowe lub szklane (regularnie przeplatane - i stąd ta wytrzymałość). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts