abco 16.08.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Czy ktoś z Was użytkuje? Jak się sprawuje?Z braku miejsca na zabudowę mikrofali zdecydowaliśmy się na dwufuncyjny piekarnik. "Luzem" mikrofali nie chcę stawiać na blacie w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
huragan 16.08.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Ja użytkuję od okolo miesiąca i jestem bardzo zadowolona. Mam Samsunga. Piekarnik jest mniejszy od "normalnego" piekarnika, ale duża blacha ciasta się miesci. Trochę czasu zajęło mi nauczenie się obsługi, ale teraz jest super. Jedynym mankamentem tego 2 w 1 jest to, że jak chcę używać mikrofali, to trzeba wyjąć metalowe blaszki ze środka. No i nie ma talerza obrotowego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abco 16.08.2008 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 a to się tak "da" bez talerza? No i właśnie - wnętrze jest mniejsze, czyli np. jest poblem z upieczeniem jakiegoś wysoko rosnacego ciasta, czy kurczaka? Jeszcze nie widziałAM "NA ŻYWO" piekarnika, więc nie moge oceniać wnętrza. W tym tygodniu chciałam sie porozglądać, bo niedługo będę musiała kupić. Słyszałam, ze podobno mikrofale jakoś inaczej - podobno wolniej- działają w tym piekarniku. Ja to jest w Twoim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
huragan 16.08.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Mikrofale mają "siłę" 900 W. Moja poprzednia mikrofala miała 750, więc ta jest szybsza. Ale ja w mikrofalówce tylko podgrzewam, ewentualnie mleko zagotuję. Oprócz tego, że nic się nie obraca nie zauważyłam żeby było wolniej.A w piekarniku piekłam już dużo ciast, nawet drożdżowe i wszystko się mieści. Nie wiem jak jest w innych modelach - ja mam Samsunga FQ159UST. No i grill - super sprawa, częstp korzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pleg 17.08.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Mikrofale mają "siłę" 900 W. Moja poprzednia mikrofala miała 750, więc ta jest szybsza. Ale ja w mikrofalówce tylko podgrzewam, ewentualnie mleko zagotuję. Oprócz tego, że nic się nie obraca nie zauważyłam żeby było wolniej. A w piekarniku piekłam już dużo ciast, nawet drożdżowe i wszystko się mieści. Nie wiem jak jest w innych modelach - ja mam Samsunga FQ159UST. No i grill - super sprawa, częstp korzystam. ja (a własciwie bardzije chyba małżonka )od jakiegoś miesiąca użytkuję takie cudo z AEG - podgrzewa się w mikrofali szybko (moc max 1000 W) piecze super grilluje - ogólnie jesteśmy zadowoleni - polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 17.08.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 I ja uzytkuje juz rok Samsunga ovenspeed -to ten sam tak jak w nazwie jest szybki ma 2termoobiegi , gotowe programy do pieczenia, ktore sa ładnie opisane jak otworzysz drzwiczki... ponumerowane,wystarczy wcisnac odp nr i piekarnik sam ustawia temperature i czas pieczenia Mikrofalówka jest ok pomimo tego, ze nie ma talerza obrotowego.Ważne ma funkcje rozmrażania A jesli chodzi o wielkośc komory to dla mnie wystarcza ,mozna piec 2blaszki na raz, ja tak pieke bułeczki drozdzowe-15min A najlepsze jest to że jak sie skonczy grzac w mikrofalówce to Samsung przypomina o tym sygnałem, nie liczyłam ale chyba ze 3 razy w odstepie 1min? jakos tak, no musisz otworzyc , bo nie da ci spokoju wieczorem wyglada jak dvd hehe fajnie swieci na niebiesko polecam zakup przez internet, jest dużo taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abco 17.08.2008 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 no właśnie ja się zastanawiam nad modelem huragana, czyli FQ159UST. Podoba się jeszcze baaardzo Siemens HB 86K581 - ten ma regulację temperatury do 300 stopni ! (przydatne przy pieczeniu chleba i niektórych potraw) tylko cena nie taka - prawie 5.000. Poza tym to Siemens i płaci się też za nazwę. Podoba mi się jeszcze Siemens HB84K550, też pojemności 42 l. Zobaczę jeszcze tego z aeg dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 17.08.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 No przeciez ja o tym samym mowie FQ159UST speed oven to pełna nazwa zreszta... czy to ten? http://images46.fotosik.pl/2/969e31dc234a843bm.jpg a do pieczenia chleba kup wypiekacz do chleba Moulinex 300zł i nie ubrudzisz nawet raczki, wymiesza, wyrobi i upiecze wyrobi ciasto na bułeczki... makaron..... też użytkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abco 17.08.2008 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 no ten, ten myślę nad nim intensywnie, bo cena jest w miarę przyzwoita a co do chleba - maszynę już miałam i miesiąc temu się jej z ulgą pozbyłam, bo mi tylko miejsce zajmowała. Zaczynałam parę lat temu od pieczenia w maszynie, teraz już tylko i wyłącznie w piekarniku. Prawdziwego bochenka nie da się w maszynie, a wyrabiać zawsze wolę własnemi ręcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 17.08.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 no ten, ten myślę nad nim intensywnie, bo cena jest w miarę przyzwoita a co do chleba - maszynę już miałam i miesiąc temu się jej z ulgą pozbyłam, bo mi tylko miejsce zajmowała. Zaczynałam parę lat temu od pieczenia w maszynie, teraz już tylko i wyłącznie w piekarniku. Prawdziwego bochenka nie da się w maszynie, a wyrabiać zawsze wolę własnemi ręcami a ja w zyciu juz nie wróce do wyrabiania recami moje tipsy tego nie wytrzymalyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzenka11 07.04.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Odświeżam temat gdyż interesuje mnie taki piekarnik. Czy to dobry pomysł. Czy takie urządzenia mają taką samą sprawność jak każde z nich oddzielnie. Jakie modele użytkujecie i czy jesteście zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 08.04.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 I czy to w każdym tak jest że trzeba wyjmować blaszki żeby skorzystać z mikrofali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts