Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Farba olejna na ścianie w kuchni, POMOCY!!!

eddytta

Recommended Posts

Witam wszystkich!

Od września wprowadzam się do nowego mieszkania - wynajmowanego i mam taki problem, że nie wiem co zrobić z kuchnią. Otóż okazało się, że po remoncie właścicielka pomalowała ściany w kuchni do połowy farbą olejną brązową, jak to zobaczyłam to byłam w szoku kuchnia wygląda strasznie ponuro i nieprzyjemnie. Za późno żeby szukać innego mieszkania, dlatego tez zwracam się do Was kochani forumowicze, może coś poradzicie, przemalowanie nie wchodzi w grę, jedyne co mi przychodzi do głowy to zakleić zdjęciami takimi w większym formacie z białą ramką lub tez nakleić coś na tę ścianę , tylko co ? Nie za bardzo mam pomysł co mam zrobić. Proszę dajcie mi jakąś radę bo w kuchni z takimi ścianami to się odechciewa gotować i w ogóle przebywać. Będę wdzięczna za każdą wskazówkę.

Pozdrawiam!

jej wspólczuje :( :( mozna to przykryc panelami sciennymi, ale po co ponoscic koszty nie w swoim domu? i jeszcze nie ''zniszczyc''ścian w rozumieniu właścicielki :evil: albo sa takie plastikowe plansze na ktorych sa wytłaczane kafelki...tapetę, no nie wiem, ciezko cos zrobic nie naruszajac ścian.Czy wszystkie sciany sa tak pomalowane? A moze zgodzi sie babka na przemalowanie na jakiś kremowy kolor?

Właścicielka nie zgadza się na przemalowanie.

:evil: :evil: :evil:

to moze słomianka? hehe tak jak kiedys pamietam z mojego domu :lol:

a co pod ta ściana bedzie?stół? :lol:

a może jakas folia samoprzylepna, sa takie , stosuje sie je na okna,albo takie witraze, tylko nie jakis tam kolorowy... sama naklejałam na okna w łazience folię , hmmmm? zawsze to lepiej niz ta farba.