Szymon_J 04.09.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 A moze poprostu ma takie wytyczne ze podczas kontroli musi byc wlasciciel? Napewno ma tez pewien termin na zalatwienie pisma i dlatego zalezy mu zeby szybko zalatwic temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 04.09.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 To nie nękanie ani nie nadgorliwość, ale jego praca. Jeśli dostał zgłoszenie od sąsiada ( albo nawet anonim) to musi zareagować, przecież nie wyrzuci tego do kosza. Z powietrza też danych nie weźmie musi zobaczyć na miejscu o co chodzi. A to że się chce spotkać to tylko dobrze o nim świadczy, chce dać ci możliwość wytłumaczenia i wyjaśnienia. Nie podchodź do tej sprawy w taki sposób że on chce cię nękać. On musi sprawę rozwiązać a ponieważ jest tylko człowiekiem to tak jak każdy z nas chce to zrobić szybko i w miarę sprawnie żeby mieć z głowy. Podasz w miarę logiczne wyjaśnienie zgodne z prawem i on to przyjmie. A jak sąsiad przyjdzie do niego się skarżyć, że zaczynasz się budować bez pozwolenia to wyjaśni mu iż był na miejscu zbadał sprawę i ty tylko np "skalniaczek sobie robisz". Jeśli nastawisz sie na samym początku że urzędnik twój wróg to on tak do ciebie będzie podchodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 04.09.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Bardzo rozsądne podejście do sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOMAN 04.09.2008 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Zgoda, że musi zareagować. Ja od razu napisałem pismo z wyjaśnieniami, ale on domaga się spotkania. I o to w tej chwili chodzi. Co do donosu; to sąsiadów bezpośrednio blisko nie ma. Rozmawialiśmy z różnymi ludźmi z wioski, ale zdawkowo, i nigdy na temat formalności lub zgłoszenia. Ale przypomniało mi się, że za nami była zakończona budowa i nadzór mógł jechać tam na odbiór. Po drodze widać było naszą działkę i jakieś działania na niej, i to mogło wzbudzić zainteresowanie.Tylko dlaczego on chce się spotkać? Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 04.09.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 może chce się z tobą umówić na randkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOMAN 04.09.2008 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 ach, to łobuz, dostanie ode mnie parasolką albo torebką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 04.09.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Moze zamiast snuć domysły rzeczywiście niezłym pomysłem byłoby się spotkać z gościem, zwłaszcza że chce się maksymalnie dopasować do terminu który by tobie odpowiadał z drugiej strony jeżeli dostał pismo typu uprzejmie donoszę to w końcu to jest jego praca i bierze kasę za to żeby się tym zajął. A jeśli będzie wydziwiał to niech poda konkretny przepis na podstawie którego cośtam mu nie pasuje. Byćmoże któremóś z twoich sąsiadów nie pasuje to że zepchnąłeś ziemie i nie sadze żeby się któryś do tego przyznał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 04.09.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Dowiedz sie ktory do sasiad i spal mu bude Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 04.09.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Umówiliśmy się na październik. Ja od razu napisałem pismo z wyjaśnieniami, ale on domaga się spotkania. Napisz pismo z prośbą o oficjalne wezwanie gdyż jest Ci ono niezbędne w zakładzie pracy do uzyskania zaświadczenia o utraconym wynagrodzeniu za czas nieobecności. Możesz też napisać o zgodę na dojazd własnym samochodem z uwagi na brak komunikacji PKP/PKS. Będzie to czytelny sygnał że wystąpisz o zwrot kosztów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 04.09.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Dowiedz sie ktory do sasiad i spal mu bude Poza tym, u Ciebie wszyscy zdrowi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 04.09.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Dowiedz sie ktory do sasiad i spal mu bude Poza tym, u Ciebie wszyscy zdrowi ? Babcia bilet do wojska dostała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.09.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Zgoda, że musi zareagować. Ja od razu napisałem pismo z wyjaśnieniami, ale on domaga się spotkania. I o to w tej chwili chodzi. Co do donosu; to sąsiadów bezpośrednio blisko nie ma. Rozmawialiśmy z różnymi ludźmi z wioski, ale zdawkowo, i nigdy na temat formalności lub zgłoszenia. Ale przypomniało mi się, że za nami była zakończona budowa i nadzór mógł jechać tam na odbiór. Po drodze widać było naszą działkę i jakieś działania na niej, i to mogło wzbudzić zainteresowanie. Tylko dlaczego on chce się spotkać? Bogdan Boman - chce się spotkać , bo ma sprawę. Sprawa leży mu na biurku i cos z nią musi zrobić. Nie masz nic na sumieniu, więc nie masz sie czego bać. Wyluzuj sie i naq spokojnie sie z nim umów, bo facet widać chce bardzo i bardzo potrzebuje. A jak się z nim spotkasz to wszystko będzie jasne - a tak nie możesz spać od kilku dni bo nie wiesz ocokaman Trzy wdechy i do przodu. Kontroler też człowiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.09.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 ... Kontroler też człowiek. psu sie nie wierzy, kontrolerowi tez nie kontroler ma sprawe ?- niech sie wypowie o co mu chodzi nie chce ? - to go olej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 04.09.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 są w piśmie jakieś para-gafy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.09.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 są w piśmie jakieś para-gafy? z tego co zrozumiałem - nie ma żadnych gościowi tylko "bardzo zalezy" do tego stopnia mu zalezy ze ...... do tego stopnia, że mam napisać kiedy będę i on dopasuje się do tego terminu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 04.09.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 no to nijak inaczej, jak chodzi mu o seks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.09.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 dokładnie chce sie spotkac, nie mówi o co chodzi, bardzo mu na tym zalezy - chce sie dostosowac do wymagań, kazda pora jest dobra ... musi - jakiś pedał ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOMAN 04.09.2008 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Żarty żartami, a może ktoś miał kiedyś kontrolę i czy na tej kontroli trzeba być obecnym i podpisać się??? Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 04.09.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 wklej pismo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOMAN 04.09.2008 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 dokładnie pisze tak:Powiatowy Inspektorat Nadzoru BudowlanegoZAWIADOMIENIE O KONTROLINiniejszym informuję, że w dniu..... odbędzie się kontrola na działce nr... położonej w...Przedmiotem kontroli będzie sprawdzenie legalności wykonania niwelacji gruntu na terenie działki nr... położonej w ...Powyższa kontrola odbędzie się w związku z interwencją Wójta Gminy...Zobowiązuje się inwestorów tj. ... do przedłożenia w dniu kontroli dokumentów potwierdzających legalność wykonania niwelacji terenu na w/w działce.W myśl art.81, ust. 1, pkt. 1 ustawy z dnia 7 lipca 1994 roku - prawo budowlane - do podstawowych obowiązków organów administracji architektoniczno-budowlanej i nadzoru budowlanego należy nadzór i kontrola nad przestrzeganiem przepisów prawa budowlanego, a w szczególności:a/ zgodności zagospodarowania terenu z miejscowymi planami zagospodarowania przestrzennego oraz wymaganiami ochrony środowiska,b/ warunków bezpieczeństwa ludzi i mienia w rozwiązaniach przyjętych w projektach budowlanych, przy wykonywaniu robót budowlanych oraz utrzymywaniu obiektów budowlanych,c/ zgodności rozwiązań architektoniczno-budowlanych z przepisami tech-bud oraz zasadami wiedzy technicznejd/ właściwego wykonywania samodzielnych funkcji technicznych w budownictwiee/ wprowadzania do obrotu i stosowania wyrobów budowlanych dopuszczonych do powszechnego lub jednostkowego stosowania w budownictwie.Zgodnie z art. 81, ust 4 cytowanej powyżej ustawy Prawo Budowlane - organy administracji architektoniczno-budowlanej i nadzoru bud przy wykonywaniu obowiązków określonych przepisami prawa bud mogą dokonywać czynności kontrolnych. Protokolarne ustalenia dokonane w toku tych czynności stanowią podstawę do wydania decyzji oraz podejmowania innych środków przewidzianych w przepisach prawa budowlanego. Wszystko przepisałem Tam gdzie kropki występują nazwy własne Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts