Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Proszę o opinię na temat sprzętu AEG

damarel

Recommended Posts

u mnie wszystko działa. płyta indukcyjna sie zawiesza raz na jakis czas (nie chce sie włączyc). wystarczy wówczas włyłączyc odpowiedni bezpiecznik i włączyc ponownie i wszystko gra. nie mam czasu na wzywanie serwisu, olewam to lekko.

poza tym, jak napisałem: lodówka, zmywarka, pikarnik ok.

u mnie wszystko działa. płyta indukcyjna sie zawiesza raz na jakis czas (nie chce sie włączyc). wystarczy wówczas włyłączyc odpowiedni bezpiecznik i włączyc ponownie i wszystko gra. nie mam czasu na wzywanie serwisu, olewam to lekko.

poza tym, jak napisałem: lodówka, zmywarka, pikarnik ok.

zawiesza się? czy to dośc częsta wada płyt indukcyjnych? szczerze przyznam, że troszkę jestem zaskoczony - sam kupiłem płytę indukcyjną jednak nie wiedziałem o takiej przypadłości...

nie wiem, czy częsta wada. raz tylko był serwisant, kiedy pierwszy raz zawiesiła się w piątek po południu (to znaczy, że z sobotnio-niedzielnego gotowania nici - a jab. lubie gotować). serwis przyjechał w połikendowy poniedziałek. pan pooglądał kuchenkę, posprawdzał, zapytał o bezpieczniki (te oczywiście oglądałem już w piątek, kiedy się kuchenka zawiesiła, ale wszystkie były ok., żaden nie "wyskoczył"). powyłączał je, następnie włączył i podszedł do płyty i ta...o dziwo! zadziałała, gdy dotknął czujnika. powiedział, że nie wie co to jest, że jak się drugi raz zdarzy, to wówczas się dobiorą do niej na serio.

zdarzyło się od tamtej pory to 2 razy (2 razy na jakieś 5 miesięcy)

jeszcze na wynajętym mieliśmy starą, ściagniętą gdzieś z Niemiec z wystawki, pralkę. Jedyny problem z nią był taki, że ważyła chyba ze 100 kg. Dobrze, że wtarabanić musieliśmy ja tylko na pierwsze piętro. Poza tym sprzęt był nie do zajechania :) Zostawiliśmy ją nowemu najemcy z prostej przyczyny...nie byłem w stanie sam jej znieść :lol: