Maxximilian 16.08.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Witam, Mam piec dwufunkcyjny elterm 21kW.Działa on w taki sposób, ze w piecu jest osobny obieg z osobna pompę wymuszającą cyrkulację ciepłej wody w obrębie wężownicy w bojlerze do momentu, aż w tym bojlerze nie pojawi się zadana temperatura.Mam obecnie nastawę temperatury na maxa (70oC) i odnoszę wrażenie, że coś się grzałka zbyt często włącza. (Nie mam cyrkulacji.) Stąd moje pytanie. Jaką optymalną ekonomicznie temperaturę należałoby dobrać? Nie wydaje mi się, żeby emisja ciepła z bojlera była szczególnie wysoka nie jest przy dotknięciu wyczuwalnie ciepły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 16.08.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Rozumiem, że masz piec dwufunkcyjny z wbudowanym zasobnokiem cwu.Ja ma ustawiona temperaturę ok 50 stC, bakterie sie nie rozwijają i nie wytrąca sie kamień kotłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts