yolantyna1 16.08.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Witam, Szukam osób które kupiły projekt Nasz dom - wariant I czyli M31a. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2202 08.09.2008 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Ja także szukam jakichś informacji na temat tego projektu.Proszę o odpowiedż.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_76 05.01.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam i "podbijam" temat !!!Też zdecydowalismy budować M31a wariant I. Czy ktos już buduje ten dom ?? Ciekawa jestem uwag osób ktore juz zaczęły stawianie domku według tego projektu.Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat.k 08.02.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam, My tez zdecydowalismy sie na zakup tego projektu. Co to zmian, ktore wprowadzamy to:- zamiast zadaszenia z tylu bedzie lukarna - pokoj 16 i 17 laczymy w jeden- usuwamy balkon nr 22, a balkon nr 21 zmniejszamy i usuwamy kolumny- zmniejszymy napewno ilosc okien w dachu (jedno na strychu i jedno z tylu ze wzgledu na to ze lukarna bedzie doswietlac pokoje) Planowany termin rozpoczecia budowy: czerwiec pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_76 23.02.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Fajnie ze ktoś też buduje ten domek, w "kupie rażniej" i zawsze można powymieniać sie uwagami.My planujemy na dole:przeniesc kominek na scianę tam gdzie teraz proponuja stółzrobic przy kuchni spizarnie zmniejszajac przedsionekna gorze:likwidujemy balkon nr 22nad balkonem nr 23 sie zastanawiamy, chyba go zlikwidujemy i zrobimy cos w stylu lukarny z zadaszeniem wejscia (ciezko to opisac- widzialam na zdjeciach) ale jeszcze przekonani nie jestesmy na taki radykalny krok.jesli zlikwidujemy ten balkon z pomiesczen 17 i 18 zrobimy łazienke i pralnięjesli nie zlikwidujemy to nr 17 bedzie otwarta przestrzenią To na razie tyle w naszych zmianiach, planujemy zacząć w tym roku.Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arjul 19.09.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Też zaczynam budowę M 31A L. zmiany niewielkie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat.k 14.10.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 No prosze, w koncu ktos sie znalazl kto tez buduje m31a My jestesmy obecnie na etapie budowy kominow i kladzenia dachu. W tym roku chcemy zakonczyc stan surowy (bez okien). A jak u was to przebiega? W jakim rejonie Polski budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arjul 17.10.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 okolice Szczecina- Dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppecherski 21.10.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Jestem ze Szczecina i buduję też m31a na wiosnę 2010. Zmiany byly więc jeśli ktoś jest zainteresowany mogę podać. Pytam się bo troche ich wyszło. Pytanie do kolegi mat.k.\Jak idzie budowa. Nie ma żadnych niespodzianek. Na co trzeba zwrócić uwagę i co przypilnować. Skąd jesteś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat.k 27.10.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 jakis wiekszych problemow jak narazie nie bylo, z tego co ekipa mowi to projekt jest w miare prosty do budowania:). Byly male problemy z kominem w salonie, ale kierownik budowy szybko zareagowal i lekko go przeprojektowal. Sciany budowalismy z porothermu, strop teriva, dach deskowany z papą. W razie pytan postaram sie odpowiedziec ps. jestem z trojmiasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicki09 02.11.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Witam mam pytanie do kolegi ppecherski -odnośnie zmian jakie zostały wprowadzone - bo ja jestem pod wrażeniem ogólnym całości domku -bardzo mi się podoba, ale jeszcze nie mam ostatecznej decyzji co do wyboru projektu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppecherski 05.11.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Witam Ja zmieniłem:wstawiam okno narożnikoweusuwam ścianę przy schodach bo jest niepotrzebna - jak będę schodził to walne się w głowęzlikwidowałem wejście do kuchni od strony wiatrołapu - większa kuchniakominek w projekcie jest za duży i zajmuje pół salonu to zrobilem ścianę zkomina i zaoszczedzielm duzo miejsca, wyrzucam od ogrodu zadaszenie. kuchnia bardziej otwartaNa gorzepolaczylem dwa pokoje te od balkonu i zrobielm tam garderobe 5,5 metra zpredluzenia korytarzawywalilem drugi balkon, usunelm polaciowe bo za duzo ich bylo. scianna kolankowa o 2 pustakiJestem ze Szczecina szukam ekipy znalazłem najataniej i sprawdzoną za 250 zł za metr. Myślę, że to i tak sporo. Ceny są koszmarnie wysokie. Proszę o namairy na sprawdzone ekipy - nie firmy. DziękujęPozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppecherski 08.11.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicki09 10.11.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 dziękuję koledze za wypisanie zmian jakie wprowadził- na pewno dadzą mi wiele do myślenia ps. mam jeszcze pytanie odnośnie kotłowni czy nie jest za mała - za wąska - gdy planuje się ogrzewanie paliwem stałym. Jeśli chodzi o ekipy to niestety nie pomogę - może znajdzie się jeszcze na forum osoba w tym temacie - życzę powodzenia i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppecherski 13.11.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Myślę, że kotłownia jest OK i dasz radę. Kolega powyżej planuje jeszcze jakieś zmiany dodatkowe. Jeśli tak to proszę o info. Myślę ze do końca roku wyrobię się z pozwoleniem na budowę. Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo79 22.03.2016 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Witam wszystkich (mam nadzieję aktywnych jeszcze użytkowników).Widzę, że temat jest sprzed paru lat, ale właśnie teraz przymierzam się do wyboru tego projektu. Czy mógłby ktoś kto ukończył projekt opowiedzieć jak się mieszka, co by zmienił gdyby ponownie go budował? Jak z garażem, czy nie jest za mały? To pierwsza przeróbka, którą chcę wykonać - poszerzenie go. Jako że nie będzie piwnicy to trzeba mieć miejsce na majsterkowanie. 2 rzecz to kotłownia, czy ktoś próbował ją przerzucić do garażu?Może w ogóle ktoś z okolic W-wy już go postawił i zechce się pochwalić? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts