malawaszka 17.08.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 http://img235.imageshack.us/img235/3407/salonps6.jpg Na rysunku widać kształt i wymiary salonu, gresy wybraliśmy 30x60 cm takie same w przedpokoju i salonie - chciałabym dwa kolory (nord ceram: graffio grau i graffio mokka http://www.nordceram.de/flash_eng/start.html) no i PROBLEM jak je ułożyć w takim salonie? do których ścian równolegle czy prostopadle, jak to połączyć z przedpokojem - no taki kształt salonu to koszmar Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malawaszka 18.08.2008 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 nikt nie ma pomysłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 19.08.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 nikt nie ma pomysłu? Widocznie nie. Spróbuj może samemu kwadraciki pomalować i zobacz, co Ci się bardziej podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sevageivi 19.08.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 a jaki układ będziecie mieć w przedpokoju? i czy chcecie to jakoś "łączyć" czy raczej pomieszczenia będą układane inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malawaszka 19.08.2008 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 w przedpokoju będzie dłuższy bok płytek równolegle do dłuższej ściany i chciałabym uniknąć robienia progu między salonem i przedpokojem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 19.08.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Może to prostackie rozwiązanie - ale może udaj się do porządnego salonu z płytkami i poproś o radę. Jak dobry salon to i wizualizację Ci zrobią i będziesz wiedział, czy Ci się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malawaszka 19.08.2008 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Trociu - jak waszka może być chłopem? - racja - zapytam czy mają możliwość wizualizacji czy chociaż porady specjalisty - zobaczymy czy w Katowicach w Rawie jest dobry salon czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sevageivi 19.08.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 malawaszka - jeśli dłuższy bok równolegle do dłuższej ściany, to ja osobiście bym chyba w tak samo układała płytki aż do końca.. Docinania płytek i nierówności później i tak nie unikniesz..ale to tylko moje zdanie, może w salonie faktycznie zaproponują Ci coś ciekawego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 19.08.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Trociu - jak waszka może być chłopem? Ups nie zauważyłem kto jest autorem. Napisałem z rozpędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malawaszka 19.08.2008 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 malawaszka - jeśli dłuższy bok równolegle do dłuższej ściany, to ja osobiście bym chyba w tak samo układała płytki aż do końca.. Docinania płytek i nierówności później i tak nie unikniesz.. ale to tylko moje zdanie, może w salonie faktycznie zaproponują Ci coś ciekawego... a nie będzie raziło za bardzo to, że w takim układzie płytki będą ukosem do dużego okna i wyjścia na taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 17.09.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Ja tam osobiście w ogóle nie lubię płytek układanych równolegle, tylko w karo - jak dasz karo u siebie, to wszędzie będzie pod kątem i może to jest rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malawaszka 17.09.2008 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 no ja właśnie nie lubię karo no i mam gres 30x60 więc chyba ciężko by było w karo go ułożyć nawet jakbym chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 18.09.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 no ja właśnie nie lubię karo no i mam gres 30x60 więc chyba ciężko by było w karo go ułożyć nawet jakbym chciała Podłużny tak samo można ułożyć w karo, tylko wtedy to karo po prostu będzie innym karo A jak masz ściany pod kątem to i tak gdzieś MUSI być po skosie, więc czemu nie wszędzie, to wtedy będzie uzasadnienie jakieś? To właśnie miałam na myśli, ale zrobisz jak zechcesz. Efektu karo jednak nie unikniesz, bo zawsze względem chociaż jednej ściany to karo będzie Albo można się pokusić o ułożenie podwójnego/potrójnego pasa z podłużnych płytek równolegle do ściany naokoło (tam gdzie pod kątem to pod kątem przyciąć), a w środek takiej "opaski" wsadzić takie same prostokątne w karo, tylko że wtedy w zależności od samych płytek może być efekt zamkowo-kościelny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts