Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bramy - wisniowski czy horrman

Recommended Posts

Cześć,

Po wstępnych rozmowach w sprawie bramy mam takie obserwacje:

1. przedstawiciel horrman-a profejonalny. Umie doradzić i dopasować ofertę do oczekiwań. Oferta cenowa wyższa o ok 25- 30%

2. Wiśniowski - oferta cenowa znacznie niższa ale na obmiar przyjechal taki za przeproszeniem "głąb", że zaczynam rozumieć skąd się bierze ta różnica cenowa.

Abym nie został posądzony o subiektywne podejście - kilka tekstów przedstawicela W.:

- nie da sie zmierzyć do centymetra. niech Pan zmniejszy brame o ok.30 cm to się będzie dało zamnotować (horrman mówił że wystarczy o 8 cm)

- "nie znam wymiarów bram. są w katalogach. Nie mam katalogu ze sobą

....

Czy jestem w błędzie ?

Może powinienem zmienić przedstawiciela ?

Czy wszyscy tacy sami są ?

Wolałbym W. bo to a) krótszy termin dostawy b) polski produkt c)tańszy...

Ale jak sobie wyobrażę że ten człowiek zmierzy mi bramę to do czasu jej montażu nie będę mógł spać...

Slawek

Cześć,

- nie da sie zmierzyć do centymetra. niech Pan zmniejszy brame o ok.30 cm to się będzie dało zamnotować (horrman mówił że wystarczy o 8 cm)

- "nie znam wymiarów bram. są w katalogach. Nie mam katalogu ze sobą

....

Czy jestem w błędzie ?

Może powinienem zmienić przedstawiciela ?

Czy wszyscy tacy sami są ?

Slawek

Ja kupiłem Wiśniowskiego od porządnego instalatora (nie wiem z którego rejonu Polski pochodzisz, ale mogę podać namiary w okolicach Warszawy). Co do bramy:

1. Instalator poprosił o przygotowanie otworu bramy o konkretnych wymiarach (5 m x 2,1 m)

2. Panowie przyjechali i zamontowali bramę w odległości 4 cm od otworu (więc 8 cm. wystarczy)

3. Koniecznie wymień przedstawiciela - to jakaś porażka - mój wysłał mi chyba z 5 ofert (oczywiście przez moje niezdecydowanie) zanim doszliśmy do porozumienia.

• 1 month później...
Miałem podobnie z tymi przedstawicielami tylko na odwrót... Hormanna doradca podal mi zle nadproze, wiec okazalo sie ze musze kupic nietypowke, i czekac 2 miesiace ale okazalo sie ze u wisniowskiego robia brame teraz w 1 tydzie i za 2 tygodnie byla juz u mnie w garazu, nietypowka tez wiec dzieki Panu z H.. musialem wydac wiecej kasy ale ogolnie jest ok.