Gość Gregor 546 06.10.2003 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 Dlaczego nikt nie pisze o welnie mineralnej, czy styropian jest taki dobry czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 06.10.2003 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 A przeczytaj tytuł wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art63 07.10.2003 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Myślę że te pare złotych nie ma uzasadnienia ekonomicznego, ale jaka satysfakcja przy porównaniu kosztów ogrzewania z kolegą który zastosował cieńszy . W tym wypadku każda złotówka ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 08.10.2003 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Reasumujac - Nic tak nie cieszy jak wpadka blizniego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 08.10.2003 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Reasumujac - Nic tak nie cieszy jak wpadka blizniego Nie bardzo wiem co masz masz na myśli . W wątku Czy styropian 10' wystarczy? wyjaśniliśmy skąd mogła wziąść się wpadka w MuratorDom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 08.10.2003 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Przepraszam, ze bez cytatu ale to dotyczylo powyzszego tekstu napisanego przez art63. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 09.10.2003 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2003 Jeszcze chciałem dodać swoje 3 grosze (albo 5 centów - to już po wejściu do Unii). Przy obliczeniach zwrotu kosztów, wszyscy zakładli, że ceny nośników energii będą się utrzymywać przez następne 10-15 lat mniej więcej na obecnym poziomie. Moim zdaniem, po wejściu Polski do Unii, te ceny będą systematucznie coraz bardziej zbliżały się do cen unijnych, a więc i koszt inwestycji zwróci się szybciej. A i ceny materiałów ociepleniowych też będą dobijać do cen unijnych. Obejrzyjcie sobie np. austriacki cennik Rockwool-a , to wam się włosy na głowie zjeżą gdybyście mieli takie ceny płacić. Więc lepiej docieplać więcej teraz, niż dawać dodatkowe docieplenie za kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 09.10.2003 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2003 W-wa Biker tak podtrzymuje to co napisałam na temat tych wkładów- sa one beznadziejne i to nie tylko teoria- idz do jakiegokolwiek składu gdzie one stoja...wyglad...wykonanie beznadzieja...fakt Tobie pewnie podoba sie i wkład i cena- masz do tego prawo...a na forum kazdy moze powiedziec co o tym mysli...jak chcesz to atakuj Jotula, bo ja takowy posiadam..natomiast paktycznie Hajduka znam bo jest w domu u moich starych ...podtrzymuje badziew... i mam do tego prawo... a to ze 15 cm jest warto to jak napisła Henok- przeanalizowałam , nikt mi nic nie mowił, to ze ocieplam 15 styropianem to juz wiedziałam zanim wymurowano 1 cegłe... Dalszą dyskusje uwazam za niepotzrebna... Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 09.10.2003 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2003 aha jeszcze cos- poddasze nieuzytkowe 25 cm wełna- tez mi nikt nie mówił, fundamenty 15 cm , i podłoga 11, ale to tez tylko dlatego ze facet wymurował za nisko okna... wiesz rok do tyłu to wszyscy sie ze mnie smiali....bo po co takie ocieplenie...natomaist zobaczymy jak to bedzie...kiedy ja zaczne sie smiac ( chociaz złosliwa nie bywam).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 09.10.2003 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2003 a to ze 15 cm jest warto to jak napisła Henok- przeanalizowałam , nikt mi nic nie mowił, to ze ocieplam 15 styropianem to juz wiedziałam zanim wymurowano 1 cegłe... Chciałem wyjaśnić, iż pogłoski o zmianie płci przeze mnie są mocno przesadzone ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.10.2003 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2003 aha jeszcze cos- poddasze nieuzytkowe 25 cm wełna- tez mi nikt nie mówił, fundamenty 15 cm , i podłoga 11, ale to tez tylko dlatego ze facet wymurował za nisko okna... wiesz rok do tyłu to wszyscy sie ze mnie smiali....bo po co takie ocieplenie...natomaist zobaczymy jak to bedzie...kiedy ja zaczne sie smiac ( chociaz złosliwa nie bywam).... .........a jak było w projekcie IRMY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 09.10.2003 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2003 sorki.....teraz już wiem ze jesteś innej płci niż ja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 09.10.2003 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2003 W projekcie Irma było:ściany jednowarstwowe z ceramiki 36 cm25 cm wełny na stropie10 cm ściany fundamentowe10 cm podłoga na gruncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.10.2003 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 dokładnie Jezier jak postepuje budowa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 10.10.2003 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 Teska. Zrobiłem wszystkie przegrody inaczej niż było w projekcie. 20 cm na ściany 30 na strop 14 na podłogę i 0 na fundamenty. Zasadniczo wydaje mi się, że na podłodze leży o 16 cm za mało. Poza tym może za miesiąc będę się przeprowadzał bo mam już wszyskie pieniądze na dokończenie. Dokładniej napisze może niedługo w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.10.2003 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2003 Jezier własnie ja tez chciałam dac na podłoge wiecej...ale niestety murowanie im nie wyszło... mysle ze jak kiedys dopcieplisz fundamenty to bedzie ok.... Dałeś 20 cm na sciany?? ale w pełni popieram, czekam na c.d w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 11.10.2003 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2003 Wiadomo, że czym więcej ocieplenia tym lepiej, ale z drugiej strony- żeby nie wyszły metrowe mury! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.10.2003 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2003 Grzes u mnie mury maja 39 cm.....wiec do metra dalekkkkkkkkooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 11.10.2003 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2003 Teska, no to masz stanowczo za mało ocieplenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.10.2003 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2003 Grześ jak by to inni powiedzieli: dalsze ocieplenie jest nie ekonomicznie uzasadnione.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts