daggulka 18.08.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Witam. Użytkuje od jakiegoś czasu kabine prysznicową , taką: http://www.sanprim.pl/files/0a8afbda03117ae4004929e875048108.jpg i wszystko super- fajnie się użytkuje , ale jej czyszczenie to wielka porażka - wszędzie zacieki których nie da się umyć zwykłymi środkami szkło na froncie mogę potraktować agresywnym środkiem i doczyszczę ...ale tył (na zdjęciu ten ciemny) nie jest ze szkła , tylko z jakiejś ...nie wiem ..pleksy? ....więc boje się przegiąć żeby nie zniszczyć powłoki czy macie jakies doświadczenia w tym temacie? czy możecie podzielić się informacjami jakich środków używacie do czyszczenia swoich kabin? będę wdzięczna za wszelkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 18.08.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 ajax coś tam. zżera wszystko oprócz tego, co pozostać powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa-i-sebastian 18.08.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Ocet.Czyni cuda w moich kabinach. Ostatnio jestem po zakupie środka do czyszczenia kabin marki Tesco, za 3 zł chyba , sam w sobie jest do niczego, ale dolałam octu, spryskałam i zarówno szyby jak i płytki lśnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 18.08.2008 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 dzięki ...wypróbuję ten patent z płynem z tesco i octem ... zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinnab 18.08.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Czym doczyscic stare zacieki to nie wiem, ale zeby im zapobiec w mojej nowej kabinie po kazdym prysznicu wode wycieram gumowa sciagaczka do szyb (trwa to minute), a raz na tydzien przecieram biedronkowa sciereczka z mikrofibry. Na razie nie mam zadnych zaciekow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hela32 18.08.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Czym doczyscic stare zacieki to nie wiem, ale zeby im zapobiec w mojej nowej kabinie po kazdym prysznicu wode wycieram gumowa sciagaczka do szyb (trwa to minute), a raz na tydzien przecieram biedronkowa sciereczka z mikrofibry. Na razie nie mam zadnych zaciekow A tak na marginesie, ta ściereczka z mikrofibry jest świetna do okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yorki_man 18.08.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 to już całkiem na marginesie powiem że tą ściereczką z Biedronki czyszczę okna, kabiny i kuchnię - jak dla mnie rewelacyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 18.08.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Po każdym prysznicy niestety gumowa sciągaczka , raz w tygodniu zarówno kabina jak i wanna traktowane są pianką do usuwania plam wapiennych itp- na razie pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 18.08.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 może specjalne żele do akrylu? w sklepie powiedzieli mi, że nie powinno się czyścić cifem, gdyż rysuje. takie żele można kupić w sklepach z urządzeniami sanitarnymi np metalowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 18.08.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Są podobno specjalne preparaty do zabezpieczania szkła przed osadem z wody. Naciera się od czasu do czasu kabinę tym preparatem i na jakiś czas jest spokój. Niektórzy (jedni znajomi) stosują preparaty do szyb samochodowych typu "niewidzialna wycieraczka": http://www.autokosmetyki.pl/nano_perl_niewidzialna_wycieraczka,p92.html http://www.res-bona.pl/ http://www.ceneo.pl/1578041 Jak już będę mieć gotową łazienkę, to chyba też się na to skuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jax 19.08.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Do mycia szyb w kabinie prysznicowej używam niemieckiego płynu pod nazwą BIFF firmy Henkel. Przeźroczysty jest do szyb, żółty do akrylu.Działa na zasadzie spsikania powierzchni i spłukania wodą. Rewelacja. Do kupienia na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlakoski 23.08.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Ja polecam całą serie płynów do czyszczenia Frosh (są tylko w rossmanie)nie kosztują dużo, nie śmierdzą i są dobre dla osób z wrażliwą skórą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khaldum 24.08.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 nie śmiejcie się, ale ja to traktuję kabinę i płytki preparatem do czyszczenia alu felg z zawartością kwasu fosforowego... śmierdzi potwornie ale efekt po spłukaniu GENIALNy - żadnego szorowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts