Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pokój w kolorach: czerwień, biel i brąz

madlyn

Recommended Posts

Witam, chciałabym aby mój salon był w kolorach: czerwień, biel i brąz. Pokój jest kwadratowy i duży. Mam zamiar wyburzyć ścianę miedzy kuchnia a salonem więc będzie optycznie jeszcze większy. Na połowie jednej ściany chciałabym (nie wiem jak sie to fachowo nazywa) "ścianę podwieszaną" tzn aby były w niej podświetlane małe wnęki i tą ściankę pomalować na czerwono a wnęki na biało. Wszystkie inne ściany białe, meble ciemny brąz, panele chyba też brązowe. Proszę o jakieś komentarze czy moja wizja jest do zaakceptowania. Pozdrawiam

Ciekawy pomysł, nie powiem :wink:

Największe obawy budzi tylko zestawienie brązowej podłogi z brązowymi meblami - generalnie wydaje mi się że ładniej jest jak to są kontrastujące kolory, a na brązowej podłodze super wyglądają jasne meble, w Twoim przypadku pasowałyby białe, tylko że to totaaaalnie niepraktyczne :roll:

Chyba żeby dobrać meble i panele w maksymalnie podobnej tonacji brązowej, a to już jest arcytrudne. Poza tym nie wiem czy pisząc "meble" masz na myśli standardowo kanapy/fotele i jakiś stolik - wtedy to wszystko musiałoby być ciemnobrązowe, a to juz byłoby a. bardzo jednostajne b. nie wiem czy nie ponure...

Ale może mnie wyobraźnia zawodzi :wink: Może spróbuj znaleźć jakąś wizualizację która Ci pasuje i wkleić fotkę?

ja bym powiedziala tak : brąz ciemny, czerwień tez nie jaskrawa, a biel złamana - taka smietanka, ecru, ale nie za żółte, bardziej w szary beż. te kolory bardzo do siebie pasują. A na podłodze jak najbardziej ciemny brąz, można dla rozjaśnienia jasny dywan przy wypoczynku dać...

Parę dni temu oglądałam salon, w którym dwie ściany były brązowe, a dwie beżowe, podłoga w beżu, wyglądało to bardzo fajnie, choć mebli jeszcze nie było (mają być brązowe). Nie wiem jak by wyglądał do tego duży element czerwieni :roll: , może fajnie.

:wink: