madlyn 18.08.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Witam, chciałabym aby mój salon był w kolorach: czerwień, biel i brąz. Pokój jest kwadratowy i duży. Mam zamiar wyburzyć ścianę miedzy kuchnia a salonem więc będzie optycznie jeszcze większy. Na połowie jednej ściany chciałabym (nie wiem jak sie to fachowo nazywa) "ścianę podwieszaną" tzn aby były w niej podświetlane małe wnęki i tą ściankę pomalować na czerwono a wnęki na biało. Wszystkie inne ściany białe, meble ciemny brąz, panele chyba też brązowe. Proszę o jakieś komentarze czy moja wizja jest do zaakceptowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 24.08.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Ciekawy pomysł, nie powiem Największe obawy budzi tylko zestawienie brązowej podłogi z brązowymi meblami - generalnie wydaje mi się że ładniej jest jak to są kontrastujące kolory, a na brązowej podłodze super wyglądają jasne meble, w Twoim przypadku pasowałyby białe, tylko że to totaaaalnie niepraktyczne Chyba żeby dobrać meble i panele w maksymalnie podobnej tonacji brązowej, a to już jest arcytrudne. Poza tym nie wiem czy pisząc "meble" masz na myśli standardowo kanapy/fotele i jakiś stolik - wtedy to wszystko musiałoby być ciemnobrązowe, a to juz byłoby a. bardzo jednostajne b. nie wiem czy nie ponure... Ale może mnie wyobraźnia zawodzi Może spróbuj znaleźć jakąś wizualizację która Ci pasuje i wkleić fotkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 24.08.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 ja bym powiedziala tak : brąz ciemny, czerwień tez nie jaskrawa, a biel złamana - taka smietanka, ecru, ale nie za żółte, bardziej w szary beż. te kolory bardzo do siebie pasują. A na podłodze jak najbardziej ciemny brąz, można dla rozjaśnienia jasny dywan przy wypoczynku dać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulio 25.08.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 brąz nie bardzo klei się z czerwienią, ale za to fantastycznie z bordo/burgundem połączenie nie głupie, ale w wersji kolory złamane. poeksperymentuj tutaj http://tikkurila.pl/index.jsp?cid=colour_planner&hid=1.1.2.3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 25.08.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Parę dni temu oglądałam salon, w którym dwie ściany były brązowe, a dwie beżowe, podłoga w beżu, wyglądało to bardzo fajnie, choć mebli jeszcze nie było (mają być brązowe). Nie wiem jak by wyglądał do tego duży element czerwieni , może fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 25.08.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 To troszkę nie to o co chodzi, bo zamiast brązu jest czerń, ale można udawać że to bardzo ciemny brąz, a zdjęcie nie oddało dobrze efektu http://images26.fotosik.pl/1/0ac613a6f17e194amed.jpg To jest zdjęcie z domu jednego z forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts