Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RPG - kto gra ?

piterazim

Recommended Posts

• 6 months później...

Ja grałem wieki temu w RPG-i. Sporo tego było: Warhammer, Shadowrun, Call of Cthulhu, Kryształy Czasu, Wampir, Wilkołak... Potem jeszcze trochę w karcianki (Doom Trooper i Magic). Ale jak człowiek skończył się uczyć, a zaczął pracować to jakoś tak samo się rozeszło...

Ehh... ale najlepsze teksty z sesji do dziś się wspomina :-)

Ja grałem wieki temu w RPG-i. Sporo tego było: Warhammer, Shadowrun, Call of Cthulhu, Kryształy Czasu, Wampir, Wilkołak... Potem jeszcze trochę w karcianki (Doom Trooper i Magic). Ale jak człowiek skończył się uczyć, a zaczął pracować to jakoś tak samo się rozeszło...

Ehh... ale najlepsze teksty z sesji do dziś się wspomina :-)

no nieźle

u mnie biedniej

Warhammer, warhammer 2ed, Adnd 3.5, cyberpunk a z karcianek to tylko Cult

próbowałem reaktywować grupę ale doopa, rozjechali się wszyscy po świecie :(

no nieźle

u mnie biedniej

Warhammer, warhammer 2ed, Adnd 3.5, cyberpunk a z karcianek to tylko Cult

próbowałem reaktywować grupę ale doopa, rozjechali się wszyscy po świecie :(

No sam się teraz dziwię, że aż tyle tego było. W Shadowruna to w zasadzie nie grałem, tylko prowadziłem. A najfajniej grało mi się w Call of Cthulhu i Wampira.

Z reaktywacją grania u nas też raczej ciężko. Chociaż ostatnio udało się spotkać i zagrać w jakąś planszówkę :-)

no tak czas to największa bariera :( a na dobrą sesję potrzeba trochę czasu

k***a, dorośli pi**ni

Skąd tyle negatywnych emocji :wink:

odpowiem uczciwie.

Dzień dobry. Nazywam się Piotrek i jestem uzależniony, w zasadzie to na głodzie jestem. Nie kulałem od 9 miesięcy, czuje się źle. cRPG są marnym środkiem zastępczym. :evil: Drużyna się rozsypała - rozjechali się po świecie, kobity sobie znaleźli (ciemiężeni straszliwie co niektórzy są). I jak to się nie denerwować.

Dopóki budowa trwa mam zajęcie, ale co potem ?

Grałem dawno temu i do tego sporo. Wszystkich systemów chyba nawet nie spamiętam...ale spróbujmy:

-Warhammer (pierwsze polskie wydanie w formie prawdziwej księgi - wcześniej były tylko "Kryształy czasu" w częściach w Magii i Mieczu

-Palladium

-AD&D

-Cyberpunk

-któtki epizod ze "Śródziemiem" - ilość tabelek mnie przerosła - gra dla miłośników wypełniania PITów

-Elryk

-Zew Cthulu

-Dungeons and Dragons

Mam cichą nadzieję, że po skończeniu budowy uda nam się razem z żoną wykonać coś w stylu "Raise Dead" i przynajmniej kilku starych graczy ściągnąć na sesję od czasu do czasu.

mój ostatni MG wrócił do polski i przeprowadził się do Poznania. Gracze walą do niego drzwiami i oknami :evil: kutwa, już się zastanawiam czy przypadkiem nie będę jeździł 70km na sesję :)

A w Lesznie - jak się spytasz czy grał kiedyś w RPG to robią wielkie oczy albo się pytają czy Diablo też się liczy